0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда
« Отговор #760 -: Декември 13, 2009, 11:35:18 am »
Дано всички,които са ни прередили,всички дългогодишни и всички нови пациенти през 2010година прегърнат своето бебенце!Явно така ще се възпроизвеждаме в бъдеще, проблемът е глобален и трябва търпение!Много кураж на всички! :balk_602:
*
« Отговор #761 -: Декември 13, 2009, 12:40:19 pm »
Тъй като обичам да се поставям на мястото и на двете страни - си мисля, че д-р Стаменов търси разрешение на този проблем, който като гледам е възникнал от скоро. Тази работа със смяната на клиниките във Фонда за мен не е добре обмислена. В смисъл - трябва да има такава възможност, но и да има начин това явление да не става толкова масово. Някой спомена по-горе, че и до съд може да се стигне, ако клиниките започнат да отказват изпълнение на заповедите и връщат хора.
Всеки от нас има зор и като има такава възможност - би се възползвал. Всеки е прав за себе си. Един се притеснява заради възрастта, друг - че му изтича заповедта от Фодна, трети - че вече има N брой опити и не става.......абе ситуации всякакви. Ние тук проблема няма да го решим, но е хубаво, че изказваме мнения. А те много често биват чувани, в това съм убедена.
За мен лично това е един пропуск, една вратичка за бърз достъп до Малинов, за която все повече хора разбират и съответно започват да се възползват.Може да разсъждавам наивно, но си мисля, че скоро ще намерят добро разрешение от Клиниката.
Не бива да се забравя, че клиниката има предостатъчно пациенти, че да е от значение дали са по Фодна или не. А също така държи на справедливия ред - е поне до сега.
И пак казвам - това си е лично мое мнение.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #762 -: Декември 13, 2009, 12:50:05 pm »
Аз уважавам мнението на абсолютно всички и за това смятам,че дали сме против или не решенията ги взимат хората,които се занимават с тези проблеми.Затова нека запазим добрия тон и не се ядосваме.Повечето,които сме чакали на опашката повече от шест месеца за първи преглед при д-р Стаменов знаем колко е неприятна тази част,но сега нещата са се променили и колкото и да не сме съгласни с това положение трябва да го приемем.За това нека бъдем по добри и да се надяваме,че този проблем ще бъде решен в най-скоро време.Много късмет на всички момичета и весело изкарване на празниците.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*
« Отговор #763 -: Декември 13, 2009, 12:59:06 pm »
Извинете пак за моята неинформираност, но защо има пациентки, които не са 4рез Фонда, нали уж фонда бил за вси4ки с репродуктивни проблеми, следва вси4ки да могат да се възползват от него, с изклю4ение на здравно неосигурените (като мен  :lol:)
Моето мнение по въпроса с "който не му понася, да се изнася" или "примиряване със вси4ко в името на рожба" би докарало до още пове4е разправии в темата, но в никакъв слу4ай не би помогнало да се промени нещо в организацията на клиниката, така 4е "пас" по темата, исках само да попитам за фонда, как така не всеки има право на него?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #764 -: Декември 13, 2009, 13:07:57 pm »
Понеже от фонда се чака одобрение,което е вече в рамките на шест месеца и повече и още толкова докато ти направят опита,затова има двойки,които докато си чакат реда и между другото си направят един опит на собствени разноски.
*
« Отговор #765 -: Декември 13, 2009, 13:16:08 pm »
на собствени разноски.
Ужас  8O
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #766 -: Декември 13, 2009, 13:36:12 pm »
Да се ползва фонда не е задължително. Не допускате ли, че дори е редно хора с по-високи доходи които имат възможност да финасират процедурите си, давайки възможност на тези, които не могат да си го позволят сами да се възползват от все пак ограничената бройка процедури, които поема фонда! Колкото и невероятно да ви звучи познавам немалко такива семейства.
« Отговор #767 -: Декември 13, 2009, 13:40:08 pm »
Да не забравяме, че има хора, които не отговарят на условията на Фонда и нямат друг начин освен да си плащат сами
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #768 -: Декември 13, 2009, 13:40:48 pm »
Не съм на същото мнение.Все пак фонда е за всички.Като си подаваш документите не ти искат доходите и никаде не пише,че фонда е за социално слаби.Според мен на никого не са му излишни 6000лв.За това позволи ми да не се съглася с теб.Виж за тези,които не отговарят на изискванията от фонда съм съгласна те наистина нямат друг избор.
*
« Отговор #769 -: Декември 13, 2009, 13:42:26 pm »
Не съм на същото мнение.Все пак фонда е за всички.Като си подаваш документите не ти искат доходите и никаде не пише,че фонда е за социално слаби.Според мен на никого не са му излишни 6000лв.За това позволи ми да не се съглася с теб.
Няма финансово ограничение, но всеки е свободен ако иска да си плати сам процедурата да може :) Не е задължително всички да мислят и усещат света по един и същ начин. Отделно обърни внимание какво написа alia_alia!
« Последна редакция: Декември 13, 2009, 13:44:37 pm от cygnus »
« Отговор #770 -: Декември 13, 2009, 13:42:52 pm »
Не съм на същото мнение.Все пак фонда е за всички.Като си подаваш документите не ти искат доходите и никаде не пише,че фонда е за социално слаби.Според мен на никого не са му излишни 6000лв.За това позволи ми да не се съглася с теб.Виж за тези,които не отговарят на изискванията от фонда съм съгласна те наистина нямат друг избор.
Имам предвид ограничения за възраст и ФСХ или липса на нужния брой инсеминации ако си с неизяснен стерилитет
« Последна редакция: Декември 13, 2009, 13:46:22 pm от alia_alia »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #771 -: Декември 13, 2009, 14:33:49 pm »
На мен пък ми стана интересно ако при друга клиника се случи подобен казус пак ли толкова разгорещен дебат ще се получи?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #772 -: Декември 13, 2009, 14:44:27 pm »
А и нещо друго ми дойде на ум, ако работя за добро възнаграждение нали не се очаква от мен да си откажа от това да кандидатствам за финансиране от Фонда?

А по същество, дадената двойка която е сменила клиниката и се е добрала до процедура без да е чакала година и кусур за първичен в Надежда е подготвена с предварителния набор от изследвания и остава да се извърши самата процедура, навалицата там е не защото не могат да се правят 20 процедури на ден, а защото 100 чакат да се диагностицират и стигнат до етапа на въпросната войка. Не е честно, съгласна съм, но след като стана подобен диспут тук, сигурна съм че тези случаи ще зачестят.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #773 -: Декември 13, 2009, 14:52:53 pm »
А и нещо друго ми дойде на ум, ако работя за добро възнаграждение нали не се очаква от мен да си откажа от това да кандидатствам за финансиране от Фонда?
Ели, не се хващай за думата сега. Естествено, че не се очаква. Просто ти казвам, че познавам хора, които разсъждават така и не ползват фонда, да ги линчуваме ли или да не ги пускаме в клиниките?

П.П. Оооо, евро, извинявай. Сега разбрах ЛС-то ти. Ей пунктуацията е МНОГО ВАЖНА да знаете! И на бесилото може да отиде човек заради неправилна запетайка :)
« Последна редакция: Декември 13, 2009, 15:03:16 pm от cygnus »
« Отговор #774 -: Декември 13, 2009, 17:29:14 pm »
Тъй като обичам да се поставям на мястото и на двете страни - си мисля, че д-р Стаменов търси разрешение на този проблем, който като гледам е възникнал от скоро. Тази работа със смяната на клиниките във Фонда за мен не е добре обмислена. В смисъл - трябва да има такава възможност, но и да има начин това явление да не става толкова масово. Някой спомена по-горе, че и до съд може да се стигне, ако клиниките започнат да отказват изпълнение на заповедите и връщат хора.
Всеки от нас има зор и като има такава възможност - би се възползвал. Всеки е прав за себе си. Един се притеснява заради възрастта, друг - че му изтича заповедта от Фодна, трети - че вече има N брой опити и не става.......абе ситуации всякакви. Ние тук проблема няма да го решим, но е хубаво, че изказваме мнения. А те много често биват чувани, в това съм убедена.
За мен лично това е един пропуск, една вратичка за бърз достъп до Малинов, за която все повече хора разбират и съответно започват да се възползват.Може да разсъждавам наивно, но си мисля, че скоро ще намерят добро разрешение от Клиниката.
Не бива да се забравя, че клиниката има предостатъчно пациенти, че да е от значение дали са по Фодна или не. А също така държи на справедливия ред - е поне до сега.
И пак казвам - това си е лично мое мнение.
:good_post:
И аз съм от старите пациентки на клиниката и се надявам всичко да си дойде на място.
Успех на всички!
« Отговор #775 -: Декември 13, 2009, 17:47:28 pm »
Неприятно е да се чака когато часовника тиктака... Но и едните и другите не са виновни - нито тези, които са вече пациенти, нито тези които са се сдобили със заповед, най-малкото лекарите, които се опитват да помогнат и на едните и на другите.
Истината е, че в България има твърде малко качествени специалисти в тази област, които да съчетават адекватно отношение към пациента като към клиент с експертиза, знание и професинализъм.
За съжаление д-р Стаменов е един единствен в цяла България и затова не е виновен той, а е виновна системата, която не създава интерес у останалите доктори да станат като него. Някои залитат а мерканитлност други в измами, трети в политика а има и доста кадърни лекари, които се борят в някоя бедна болница без адекватна технологична база.
Да бъдеш лекар е призвание, а да бъдеш лекар, който сътворява живот е почти свръхчовешко. Нашият доктор и единствен, който е успял въпреки системата да сътвори оазис и има 3те най-важни елемента за тази работа: 1. Адекватно отношение към пациента - той е добър психолог и струва ми се това му е най-силната черта; 2. Професионалист е, с адекватна материална база и техника 3. Не е мерканителен и поддържа добри цени.
Това го прави най-желан и с най-добър имидж.  И ако работата на фонда се разшири към финансиране с техника и апаратура, обучения и насърчаване на останалите клиники да работят по този начин, то ще има със сигурност повече българчета на този свят.
:good_post:
« Отговор #776 -: Декември 13, 2009, 17:55:47 pm »
Извинете пак за моята неинформираност, но защо има пациентки, които не са 4рез Фонда, нали уж фонда бил за вси4ки с репродуктивни проблеми, следва вси4ки да могат да се възползват от него, с изклю4ение на здравно неосигурените (като мен  :lol:)
Няма изискаване да си здравно осигурен, лично съм питала д-р Лалев. Съпруга ми към датата на подаване на документите, нямаше здравни осигуровки, и аз информирах д-р Лалев, той каза, че няма такова изискаване дори за мен.
« Отговор #777 -: Декември 13, 2009, 20:35:54 pm »
Момичета, знаете ли цената само на NK-клетки в Малинов и за колко време стават. Благодаря предварително!.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #778 -: Декември 13, 2009, 20:36:57 pm »
Момичета, знаете ли цената само на NK-клетки в Малинов и за колко време стават. Благодаря предварително!.
130 лв, стават за 3 дни.
« Отговор #779 -: Декември 13, 2009, 20:38:04 pm »
Много ти благодаря!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!