0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда
« Отговор #740 -: Декември 11, 2009, 22:10:26 pm »
Направо се нареждай, малкия Геогри трябва да си играе с някого  :D
Ако някой ви каже, че Конова съветва пациетите си да не четат Зачатие ще повярвате ли?  :? Една моя позната ми го сподели и аз доста се смутих, била го "забранила това Зачатие"  osi_12 Вярно, че в последно време доста хора се оплакват от забавяне на резултати и т.н., но...
« Последна редакция: Декември 11, 2009, 22:20:09 pm от mira_mimi »
*
« Отговор #741 -: Декември 12, 2009, 01:58:02 am »
Много мислих дали да пиша или не,но тъй като всичко почна от моя пост,мисля че е редно да кажа и аз нещо(а може и да сгреша,но съвестта ми ме човърка и не мога да заспя заради нея  :) )

От вас в тази тема имам много приятелки,приятелки,които са на различни мнения.Криво ми е,че се нападаме една друга.Но е факт,че когато има някакъв проблем е редно да го обсъдим цивилизовано.Критиката може да бъде и градивна,а и е хубаво всеки да изразява мнението си.

Аз винаги съм била яростен защитник на клиниката и много пъти съм пускала остри постове относно мрънкането и оплакването.Но сега се чувствам объркана.Всяка една от нас се е поставяла на мястото на почти 24-часовата заетост на екипа на клиниката и мисля,че никой днес от нас не си е позволил да обиди Нашият общ екип.За да сме дългогодишни пациентки на клиниката,значи че сме се примирили и приели всички съществуващи малки проблеми и спънки.Но когато ти се случат малко повече отлагания или  липса на часове, или нещо друго,това  понякога у нас  заражда чувство на безпомощност.И именно тази безпомощност поражда негативни чувства,които не мога да отрека,че и аз съм изпитвала.

Всички знаем колко е натоварено и как  в един момент не могат да ни поемат всички на куп,но желанието ни за дете в този момент надделява.Егоистично ли е - може би,но във всеки един от нас е заложено малко или много това чувство.

Надявам се ситуацията в клиниката  и в темата да се подобри и желая на всяка една от нас скоро да успее да осъществи мечтата си,защото всички го заслужаваме!

Извинете ме за дългия пост.
Успех на всички!
« Последна редакция: Декември 12, 2009, 02:00:05 am от me4kata »
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #742 -: Декември 12, 2009, 10:46:42 am »
Много мислих дали да пиша или не,но тъй като всичко почна от моя пост,мисля че е редно да кажа и аз нещо(а може и да сгреша,но съвестта ми ме човърка и не мога да заспя заради нея  :) )

От вас в тази тема имам много приятелки,приятелки,които са на различни мнения.Криво ми е,че се нападаме една друга.Но е факт,че когато има някакъв проблем е редно да го обсъдим цивилизовано.Критиката може да бъде и градивна,а и е хубаво всеки да изразява мнението си.

Аз винаги съм била яростен защитник на клиниката и много пъти съм пускала остри постове относно мрънкането и оплакването.Но сега се чувствам объркана.Всяка една от нас се е поставяла на мястото на почти 24-часовата заетост на екипа на клиниката и мисля,че никой днес от нас не си е позволил да обиди Нашият общ екип.За да сме дългогодишни пациентки на клиниката,значи че сме се примирили и приели всички съществуващи малки проблеми и спънки.Но когато ти се случат малко повече отлагания или  липса на часове, или нещо друго,това  понякога у нас  заражда чувство на безпомощност.И именно тази безпомощност поражда негативни чувства,които не мога да отрека,че и аз съм изпитвала.

Всички знаем колко е натоварено и как  в един момент не могат да ни поемат всички на куп,но желанието ни за дете в този момент надделява.Егоистично ли е - може би,но във всеки един от нас е заложено малко или много това чувство.

Надявам се ситуацията в клиниката  и в темата да се подобри и желая на всяка една от нас скоро да успее да осъществи мечтата си,защото всички го заслужаваме!

Извинете ме за дългия пост.
Успех на всички!

Подкрепям те!
Не си първата която мисли така,повярвай ми!

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #743 -: Декември 12, 2009, 13:40:23 pm »
1. Не е редно при промяна на клиниката автоматично да ставаш пациент на друга, само защото имаш Заповед. В тази клиника вече има много, много пациенти, които също имат заповеди или пък финансират сами опитите си. Всеки има право на равен старт, защо за едни да има привилегии?
2. Ако една двойка не е доволна от предоставеното и лечение и иска да си смени клиниката, но няма Заповед трябва ли автоматично да стане пациент на новоизбраната клиника и да пререди семейства, чакащи с години?
3. Какво да прави дългогодишна пациентка, на която се отказва ИКСИ на ЕЦ примерно, защото има много чакащи със Заповеди?

решенията по всички тези казуси се вземат от конкретното ръководство на конкретната клиника - въз основа на политиката и интересите на клиниката. няма някакъв държавен закон или нормативна уредба по въпроса, която клиниките да са длъжни да спазват.
това, че на дългогодишни пациенти се отказва процедура и се предпочитат други пациенти пред тях е единствено и само решение и политика на клиниката (съответно, който там взема решенията).

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #744 -: Декември 12, 2009, 19:54:37 pm »
Защо все още чоплите тази тема.В клиника Малинов не са върнали никого и който е отишъл там всеки си е направил опита.Не съм чула някой да е казал на мен ми отказаха да ми правят опита там.Такаче спокойно,който е одобрен,всеки ще си мине по реда.Все пак ти дават заповед,на която пише,че до шест месеца трябва да ти приключат опита.В противен случай можеш да ги съдиш.Направо не виждам защо продължаваме да дискутираме тази тема.Желая много късмет на всички ви.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
« Отговор #745 -: Декември 12, 2009, 20:22:50 pm »
...В противен случай можеш да ги съдиш
  8O

и по едно разпъване на кръст между някоя пункция и трансфер, за загрявка преди лапаро или хистеро ...
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #746 -: Декември 12, 2009, 20:56:29 pm »
Има една приказка:
Който не му понася да се изнася!
Грубичко ,но ........

Аз минах през 3 клиники и оставих избора на инстинкта си.
Не ме подведе.
За първи и единствен опит засега там чаках 11 месеца.
Е как да съжалявам?
То се вижда в подписа ми! :wink:

Хайде оставете споровете.
Търпение и вяра в успеха момичета!
« Последна редакция: Декември 12, 2009, 20:58:32 pm от Vali :) »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
« Отговор #747 -: Декември 12, 2009, 22:00:31 pm »
Неприятно е да се чака когато часовника тиктака... Но и едните и другите не са виновни - нито тези, които са вече пациенти, нито тези които са се сдобили със заповед, най-малкото лекарите, които се опитват да помогнат и на едните и на другите.
Истината е, че в България има твърде малко качествени специалисти в тази област, които да съчетават адекватно отношение към пациента като към клиент с експертиза, знание и професинализъм.
За съжаление д-р Стаменов е един единствен в цяла България и затова не е виновен той, а е виновна системата, която не създава интерес у останалите доктори да станат като него. Някои залитат а мерканитлност други в измами, трети в политика а има и доста кадърни лекари, които се борят в някоя бедна болница без адекватна технологична база.
Да бъдеш лекар е призвание, а да бъдеш лекар, който сътворява живот е почти свръхчовешко. Нашият доктор и единствен, който е успял въпреки системата да сътвори оазис и има 3те най-важни елемента за тази работа: 1. Адекватно отношение към пациента - той е добър психолог и струва ми се това му е най-силната черта; 2. Професионалист е, с адекватна материална база и техника 3. Не е мерканителен и поддържа добри цени.
Това го прави най-желан и с най-добър имидж.  И ако работата на фонда се разшири към финансиране с техника и апаратура, обучения и насърчаване на останалите клиники да работят по този начин, то ще има със сигурност повече българчета на този свят.
« Отговор #748 -: Декември 12, 2009, 22:08:14 pm »
Айде сега пък и единствен...
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #749 -: Декември 12, 2009, 22:17:16 pm »
Герита, ако към постинга си добавиш накрая едно "Алелуя!", ще придобие съвсем завършен вид...  :lol:

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #750 -: Декември 12, 2009, 23:13:07 pm »
Герита, ако към постинга си добавиш накрая едно "Алелуя!", ще придобие съвсем завършен вид...  :lol:

Maй ирония долавям...?
Само,че този мой постинг е изстрадан - дайте ми пример къде на друго място се съчетават и трите елемента?
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #751 -: Декември 12, 2009, 23:34:13 pm »

Maй ирония долавям...?
Само,че този мой постинг е изстрадан - дайте ми пример къде на друго място се съчетават и трите елемента?

определено има ирония, да. постингът ти е толкова субективен, че отстрани погледнато е даже малко смешно. разбира се, че това не е единствената клиника, където са съчетани въпросните три елемента, но няма да тръгна да те убеждавам.

а и не това е целта на темата, де...

*
« Отговор #752 -: Декември 13, 2009, 00:11:12 am »
Ужасно грозно стана :(
Благодаря на всички, който опорочиха темата...
Всеки може да си нарича доктора, както го чувства, та дори и единствен/за него може да е точно такъв/...
Не знам защо се дразните от това...
Чела съм подобни възхвали в други теми, но никой не реагира, да, това е правилното...Нали постоянно повтаряме имайте вяра в доктора си, защото така сме крачка по-близо до успеха...
Хубаво ще е, ако темата остане за текущи процедури и да има друга, в която  да  се коментира организацията на  работата в клиника "Малинов".
Мислех да оставя нещата да отшумят, но ме боли като чета тези постове...
Моля Ви, просто да продължим напред по-позитивни и вярващи в добрите намерения на Нашите доктори и приятели :)

« Отговор #753 -: Декември 13, 2009, 00:13:48 am »
Мдаа, нямам претенции за глобално валидно мнение..:)
Аз имам субективни преживявания и съответно такъв ми е постинга, за съжаление обаче не ми е никак смешно, тъй като заради малкото на брой читави доктори се чака с години за час и се отлагат часове и има километрични опашки.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #754 -: Декември 13, 2009, 00:16:14 am »

meci73, подбирай си изразите, моля - така, че да са адекватни на ставащото.
ако е трудно, аз мога да помогна.

Geritta2002, в колко други клиники си била пациент?

*
« Отговор #755 -: Декември 13, 2009, 00:26:09 am »
Jam, ако мислиш, че толкова съм била невъздържана или нещо друго,твое е право да постъпиш, както намериш за добре.
Не ми е приятно да ми отправят подобни предупреждения, без вина :( бих те разбрала и от по-малко слова
*
« Отговор #756 -: Декември 13, 2009, 00:34:20 am »
Благодаря на всички, който опорочиха темата...
Всеки може да си нарича доктора, както го чувства, та дори и единствен/за него може да е точно такъв/...
Не знам защо се дразните от това...
Чела съм подобни възхвали в други теми, но никой не реагира, да, това е правилното...Нали постоянно повтаряме имайте вяра в доктора си, защото така сме крачка по-близо до успеха...
Хубаво ще е, ако темата остане за текущи процедури и да има друга, в която  да  се коментира организацията на  работата в клиника "Малинов".
Мислех да оставя нещата да отшумят, но ме боли като чета тези постове...
Моля Ви, просто да продължим напред по-позитивни и вярващи в добрите намерения на Нашите доктори и приятели :)
:good_post:
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*
« Отговор #757 -: Декември 13, 2009, 08:38:23 am »
Ей момичета, споко. Никой няма вина за създалата се ситуация освен тези, които в последния момент се възползват да прередят цялата опашка поради срока на самата заповед - много типична и стара българска черта. Все пак мисля, че топката е в тези, които отиват за първи път в клиниката, сменена последния момент със заповед, която важи 6 месеца и поставят докторите между чука и наковалнята. Губи ми се логиката тази заповед да дава предимство пред редовния ред на друга двойка, която самофинансира или не опита си без значение кой подред. Докторите ни са толкова натоварени за да им се създават допълнителни административни проблеми.
« Отговор #758 -: Декември 13, 2009, 09:37:08 am »
Момичета, хайде наистина вече да спрем тези нападки по между си, няма никакъв смисъл от тях, само се дъвчем една друга. В същото време момичета, които са пациентки на клиниката от раз чрез Фонда, са се спотаили дълбоко(не ги виня за това) и словесните нападки са между дългогодишните пациентки, което е глупаво и неетично(то като цяло е неетично вече това, което става тук). Цялата вина е в Закона.
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #759 -: Декември 13, 2009, 09:57:34 am »
Ей момичета, споко. Никой няма вина за създалата се ситуация освен тези, които в последния момент се възползват да прередят цялата опашка поради срока на самата заповед - много типична и стара българска черта. Все пак мисля, че топката е в тези, които отиват за първи път в клиниката, сменена последния момент със заповед, която важи 6 месеца и поставят докторите между чука и наковалнята. Губи ми се логиката тази заповед да дава предимство пред редовния ред на друга двойка, която самофинансира или не опита си без значение кой подред. Докторите ни са толкова натоварени за да им се създават допълнителни административни проблеми.

категорично не съм съгласна с това мнение. никой частен лекар или частна клиника не може да бъде накаран насила да приеме пациент! нито държавната администрация принуждава клиниките да приемат тези или онези пациенти, нито ги задължава да се тъпчат до козирката.
и на мен ми се губи логиката да се дава предимство на тези със заповед, но явно не съм навътре в мениджмънта и работата на клиниките. клиниките са тези, които решават кого да приемат и кой кого да пререди. това трябва да стане кристално ясно, за да знаят недоволните къде да си насочат недоволството. иначе, човешко е всеки да бърза при репродуктивен проблем и да се възползва от вратички, ако му се даде възможност.