0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Rib4o

• 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда
« Отговор #620 -: Декември 05, 2009, 16:05:53 pm »
Здравейте, момиче ако може и аз да се включа във вашата групичка.Вчера бях на преглед при Д-р Персенска,за да уточним от кога и по какъв протокол започва моята процедура.Ще съм по-дълъг протокол и ще започна първите инджекции в Шумен понеже моя доктор работи съвместно с клиника "Малинов".Много съм притеснена понеже ще ми е за първи път и не съм много наясно с нещата.Надявам се да ми помагате.Желая успех на всички от сърце.

Добре дошла, Зузи! Не се притеснявай, няма нищо страшно. Пожелавам ти успешен опит.
*
« Отговор #621 -: Декември 05, 2009, 16:29:23 pm »
Rib4o,благадаря ти.На мен ми пуснаха за сега само FSH,TSH,Prolaktin и докторката не ми каза да пусна други,а само,че като започна Гонала след 5 инджексии да отида в София.Чета по форумите ,че на някои пускат генетични и имонологични иследвания и пълна кръвна картина.Дали и аз не трябва да си направя, те при всички ли се правят?
« Последна редакция: Декември 05, 2009, 16:31:56 pm от zuzana »
*

Rib4o

• 211
« Отговор #622 -: Декември 05, 2009, 16:34:34 pm »
Rib4o,благадаря ти.На мен ми пуснаха за сега само FSH,TSH,Prolaktin и докторката не ми каза да пусна други,а само,че като започна Гонала след 5 инджексии да отида в София.Чета по форумите ,че на някои пускат генетични и имонологични иследвания и пълна кръвна картина,дали и аз не трябва те при всички ли се правят.

Пълна кръвна картина пускат преди пункцията. Генетични и имунологични и аз не съм правила. Мисля, че ги препоръчват след една или повече неуспешни АРТ поцедури. Не се тревожи, всичко ще е наред.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #623 -: Декември 05, 2009, 16:49:27 pm »
Мисля, че имунологичните и генетичните трябва да са задължителни преди ин витро, толкова много пари се дават още 500 лв ще се прежалят. Много често точно имуно и генетични фактори са причина за неуспех!
*

Rib4o

• 211
« Отговор #624 -: Декември 05, 2009, 17:09:59 pm »
Мисля, че имунологичните и генетичните трябва да са задължителни преди ин витро, толкова много пари се дават още 500 лв ще се прежалят. Много често точно имуно и генетични фактори са причина за неуспех!

Ми-ми, по принцип това и на мен ми е минавало през ума, но така бързо се развиха нещата при мен, че нямаше как да ги направя преди ин витрото.
*
« Отговор #625 -: Декември 05, 2009, 17:25:14 pm »
Аз пък си мисля, че човек трябва да има малко повече доверие в лекаря си, той най-добре знае какво трябва да се направи. Иначе се получава каша, затова Зузана пише за различни изследвания, които е чула че се правят ама защо хич не и е наясно. Мило момиче разбирам, че си объркана защото ти е за първи път, но не си тъпчи прекалено главата с понятия от форуми иначе нямаше да има нужда от лекари. Отпусни се ти си в добри ръце. Желая ти успех
И още нещо ако не ти е ясно нещо около процедурата питай в клиниката, ще ти обяснат.
« Последна редакция: Декември 05, 2009, 17:26:53 pm от shanoar »
*

Rib4o

• 211
« Отговор #626 -: Декември 05, 2009, 17:57:58 pm »
Аз пък си мисля, че човек трябва да има малко повече доверие в лекаря си, той най-добре знае какво трябва да се направи. Иначе се получава каша, затова Зузана пише за различни изследвания, които е чула че се правят ама защо хич не и е наясно. Мило момиче разбирам, че си объркана защото ти е за първи път, но не си тъпчи прекалено главата с понятия от форуми иначе нямаше да има нужда от лекари. Отпусни се ти си в добри ръце. Желая ти успех
И още нещо ако не ти е ясно нещо около процедурата питай в клиниката, ще ти обяснат.

Е, Шаноар, права си, разбира се. Напълно подкреям, че лекарите знаят най-добре какво трябва да се направи във всеки конкретен случай, с всеки отделен пациент. А на лекарите в "Надежда" аз лично вярвам абсолютно безрезервно. Понеже съм от онези луди с цяла програма, понякога си самоназначавам разни изследвания. Съгласна съм също, че форумите не могат да заместят лекарите. Но лично аз благодаря и на момичетата тук, които много пъти са ми помагали със съвети и са ме подкрепяли в трудни моменти. Зузи, аз също смятатам, че е най-добре да се довериш изцяло на екипа. Успех на всички!
*
« Отговор #627 -: Декември 05, 2009, 18:51:36 pm »
Благодаря за съветите момичета.Аз изпитах огромно доверие към Д-р Персенска още първият път ,когато я видях.Правихме една инсеминация при нея.shanoar е права като казва,че прекаленото четене по форумите ни обърква,но все пак се радвам,че ги има защото ,когато говоря за тези неща с хората около мен те не могат да ме посъветват нищо.Ще правя това ,което ми казват докторите и каквото е писано.
*
« Отговор #628 -: Декември 05, 2009, 20:22:23 pm »
здравейте-всички момичета и аз сам ваша
"сесетра по съдба"-пациентка съм на д-р Стаменов чакам одобрение от фонда за пореден опит инвитро.Някой знае ли  до кой номер са стигнали при разглеждането на молбите блг.ви
*

mira_mimi

• 1375
« Отговор #629 -: Декември 05, 2009, 21:33:58 pm »
« Отговор #630 -: Декември 06, 2009, 08:48:57 am »
Rib4o,благадаря ти.На мен ми пуснаха за сега само FSH,TSH,Prolaktin и докторката не ми каза да пусна други,а само,че като започна Гонала след 5 инджексии да отида в София.Чета по форумите ,че на някои пускат генетични и имонологични иследвания и пълна кръвна картина.Дали и аз не трябва да си направя, те при всички ли се правят?
Честно казано и аз се замислих за имунологични издледвания, но моя първи опит мина сега чакаме резултатите. Може би момичетата са прави, че имунолоични и генетични изследвания назначават при втори или трети опит.
И да си призная честно имам чувството, че опита е неуспешен!
*
« Отговор #631 -: Декември 06, 2009, 09:04:02 am »
Аз преди инвитрото си пуснах сама имунологични, а генетични (за тромбофилия) си пуснах чак в пети месец от бременността.

И на двете места имаше отклонения. Вярно е, че можеше всичко да е наред въпреки тези отклонения - но ако имаше проблем, щях непрекъснато да се обвинявам, че не съм направила нещо по въпроса.
« Отговор #632 -: Декември 06, 2009, 11:06:02 am »
Здравейте,бихте ли ми казали какво включва първичният преглед и на каква цена е?
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #633 -: Декември 06, 2009, 11:47:54 am »
В сайта на клиниката има ценоразпис - http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m16 пише 50лв. А какво включва - поне няколко пъти сме отговаряли тук в темата. Моля ви четете.
Първия път докторите преглеждат всички изследвания, които имаш. Запознават се с твоята история - какво сте правили до сега, какво очаквате, има или не установен проблем ... Ей такива неща в общи линии. И стандартен гинекологичен преглед разбира се. Носете абсолютно всички изследвания които имте - ще са от полза.
И един съвет - ако е възможно и не сте го направили запишете час за спермограма на партньора. Стават за няколко часа. Добре е да си изчислите времето така, че като влезете на преглед да ви е готова спермограмата. Просто е по-удобно така. Май в общи линии това е. Но не забравяйте, че всеки случай е индивидуален.
Успех и не се съмнявайте, че сте на правилното място и в ръцете на невероятни специалисти и хора.
*

mira_mimi

• 1375
« Отговор #634 -: Декември 06, 2009, 11:49:52 am »
Разговор, преглеждане на изследвания, подробен гинекологичен преглед, насока към нови изследвания и план за действие. На сайта пише 50 лв.
Опс, Пеши вече е отговорила!
*
« Отговор #635 -: Декември 06, 2009, 22:11:19 pm »
Моми4ета, айде и аз да попитам нещо, записах си 4ас за д-р Стаменов и 4аках за първи4ен преглед малко пове4е от година, като ми дойде реда, се видяхме с док и той каза, 4е преди да запо4нем, ще трябва да проследим един цикъл, след това всеки преглед беше при др Персенска- много я харесах и нея.
4удя се дали док решава да прехвърли някой от пациентите си при нея или това е 4есто срещано ( пациенти на док Стаменов да се преглеждат от другите доктори) Т.е. 4удя дали като запо4нем процедурата дали ще я правим при Стаменов или Персенска, защото  изследванията и портокола ги реши тя.
Другото е 4е на 20 ден трябва да си бия Лукрин и да се обадя в клиниката, но забравих да питам къде да се обадя то4но, на тези дето записват 4асовете ли? И после 14 дена след Лукрина да отида на преглед, някой знае ли какво следва след това  :oops:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #636 -: Декември 06, 2009, 22:31:28 pm »
Моми4ета, айде и аз да попитам нещо, .....това  :oops:

Мила вярвай ми няма значение. Аз съм пациентка на д-р Персенска. Много пъти ме е преглеждал д-р Стаменов. Включително  и предишната пункция той ми я прави. Днес ми беше пункцията. Докато бях в стимулация прекарах часове в клиниката. Имаше дни, в които се сменяха на 30 мин. Лекарствата и дозите за стимулации винаги ги пишат заедно. Просто наистина е без значение, кой ще те преглежда - важен е резултата  :wink:
Ти ще си по дълъг протокол. Обаждаш се за час на секретарките и кажи, че вече е поставен блокажа. А после докато си в стимулация, ще имаш удоволствието и двамата да те преглеждат. Късмет и вярвай в екипа на лекарите си!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #637 -: Декември 06, 2009, 22:46:46 pm »
А после докато си в стимулация, ще имаш удоволствието и двамата да те преглеждат. Късмет и вярвай в екипа на лекарите си!
Анмар, благодаря за бързия отг. Др Персенска е 4удесна, искаше ми се да съм го знаела по/рано, единственото зна4ение е в това, 4е не бих 4акала година и малко за преглед при др Стаменов, ако мога да 4акам само 3 месеца ( толкова се 4акаше, когато си записвах 4ас, за него година и 1 месец, за нея 3 месеца ) за преглед при нея, след като и двамата преглеждат.
П.п. По/нататък ще имам нужда и от обяснение как се бие Лукрин  :lol:
Лека ве4ер и успех на вси4ки в процедура!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #638 -: Декември 06, 2009, 22:52:57 pm »
Здравейте момичета, искам да попитам нещо, прочетох, че д-р Стаменов ще е в клиниката до 10.12, а аз имам записан час за първичен преглед при него за 11.12  :ask: , със сигурност ли нама да е там, защото ми се иска първият преглед да е при него, предварително ви благодаря.
*
« Отговор #639 -: Декември 06, 2009, 22:53:53 pm »
Току-що прегледах и ценоразписа, за втори4ен преглед ми взеха разли4на от обявената цена, а няма и цена за ИКСИ, някой може ли да ми я каже, + да рзбирам ли 4е цената за ин-витро оплождане не вкл пункция и трансфер. Извинете 4е толкоз мн въпроси, ама отскоро 4ета тук и .... въпросите извират  :lol:
А да, стимулацията задължително ли си я купувам от клиниката, или ако си я намеря някъде по-евтино, мога да си я занеса??