0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда
« Отговор #380 -: Ноември 09, 2009, 11:49:31 am »
На стр.18 deni_one е написала това относно ваканцията декември:
Цитат
Вчера бях на преглед при Персенска. Питах я дали са решили от кога ще отсъстват и тя ми каза от 10.12.2009 до 4-5.01.2010. Това не попречи да започнем стимулация, аз ще съм по дълъг протокол. Така, че явно както другите момичета са писали тук ще има дежурни, които ще следят стимулациите през декември. Надявам са да съм ви била полезна

« Отговор #381 -: Ноември 09, 2009, 12:00:19 pm »
Момичета, имам следния въпрос: каква е практиката при стимулациите в клиниката? Примерно - сутрин се пускат хормони между 8 и 10, прегледите са между 8 и 12, викат те следобед да ти дадат дозата и т.н. Логистичните детайли ме интересуват. Надявам се някой да има представа, въпреки скорошните размествания в графиците.
Мерси много!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #382 -: Ноември 09, 2009, 12:38:06 pm »
Момичета, имам следния въпрос: каква е практиката при стимулациите в клиниката? Примерно - сутрин се пускат хормони между 8 и 10, прегледите са между 8 и 12, викат те следобед да ти дадат дозата и т.н. Логистичните детайли ме интересуват. Надявам се някой да има представа, въпреки скорошните размествания в графиците.
Мерси много!
Хормони от 8 до 12, по изключение може и по-късно. До към 13 ако са минали прегледите  лекарите предписват новите лекарства и след 13 може да се ходи за тях. Но това е идеалния вариант, който рядко се случва. Понякога и до 15 часа не са готови. Аз затова ходя вечер, след 18 всичко е готово.
*

Rib4o

• 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
« Отговор #383 -: Ноември 09, 2009, 13:02:14 pm »
Момичета, хормоните още от първия ден на стимулацията ли се назначават? На гладно ли се правят? Кафето пречи ли? Благодаря предварително.
*
« Отговор #384 -: Ноември 09, 2009, 13:10:49 pm »
Рибчо,
За хормоните не е нужно да са на гладно,само ако искаш пропусни кафето и да от първия ден на стимулацията ги назначават.
« Отговор #385 -: Ноември 09, 2009, 13:16:40 pm »
pop4o, мерси за инфото.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Rib4o

• 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
« Отговор #386 -: Ноември 09, 2009, 13:34:45 pm »
Рибчо,
За хормоните не е нужно да са на гладно,само ако искаш пропусни кафето и да от първия ден на стимулацията ги назначават.

Благодаря ти, Мече, за бързия отговор. Толкова чаках, че ме е страх сега нещо да не объркам и да проваля нещата. А ще ми е за първи път. Досега правихме инсета. Там вече съм спец, но за ин витро съм новобранец.
« Отговор #387 -: Ноември 09, 2009, 16:41:55 pm »
Здравейте !
В Събота бях на преглед и първа инжекция от стимулацията .На Гонал съм.Сега си ги бия във В.Търново , а в Сряда съм отново на преглед и ще изследвам Прогестерон.Вълнува ме друго , пункцията на кой ден се прави и колко дни преди това се изследва ПКК и тя във връзка с пункцията ли се прави или греша ...?
*
« Отговор #388 -: Ноември 09, 2009, 17:40:49 pm »
Здравейте !
В Събота бях на преглед и първа инжекция от стимулацията .На Гонал съм.Сега си ги бия във В.Търново , а в Сряда съм отново на преглед и ще изследвам Прогестерон.Вълнува ме друго , пункцията на кой ден се прави и колко дни преди това се изследва ПКК и тя във връзка с пункцията ли се прави или греша ...?

Пункцията се прави, когато се прецени, че фоликулите са пораснали достатъчно - индивидуално е. Обикновено е няколко дни преди нормалния ден на овулация. Например, ако обикновено овулацията ти е на 14 ден от цикъла, то вероятно ще ти назначат прегнила за 9-10, а пункцията - за 10-11 ден. Но пак казвам, зависи как реагираш на стимулацията.
ПКК се прави преди всякакви оперативни интервенции - в частност при теб ще е заради пункцията. Обикновено момичетата си я пускат като отидат сутринта в клиниката в деня на пункцията; става за 5 минути.
« Отговор #389 -: Ноември 09, 2009, 19:14:29 pm »
Незнам вие на какво мнение сте, аз обаче съм безкрайно разочарована от Силвия, която изготвя документите за фонда. Още преди време имах чувството ,че подхожда избирателно и сега това ми мнение се затвърди. Още след като приключи първия ми опит от фонда исках да си подам документите отново, но тя тогава ми каза, че те още не са обработили първия опит и да дойда след 10 тина дена. По-късно разбрах, че на едно от момичетата, с което правихме тест в един и същ ден е направила документите веднага.След 11 дена дойдох отново, бях си взела един ден отпуск и се редих да чакам за нея 1 час, да не говорим че по нейно нареждане ме прередиха три двойки и накрая като влязох ми каза "О, ужас, вие неясен фактор ли сте". Трябва да си намериш докумени за останалите две инсеминации, които не са в нашата клиника. Това естествено е губене на много време, тъй като е било много отдавна и не в София.Затова реших да  звънна на директора на фонда и да попитам дали наистина трябва да представям тези документи сега, при положение, че първия път не са ми искани и съм одобрена за три опита. И какво се оказа нищо подобно, не се изискват. Е, сега какво да си мисля за Силвия. Аз нямам време и всеки месец ми е ценен. На 38 г. съм и въпреки ,че хормоните ми са в норма, не отговорих добре на стимулацията, един фоликул остана читав.А заради Силвия загубихме цял месец. Незнам другите на какво мнение са, но аз съм убедена ,че тя работи по симпатия.
Ако не беше д-р Стаменов от когото съм безкрайно доволна, щях да сменя клиниката.
« Последна редакция: Ноември 09, 2009, 19:16:31 pm от silvi 35 »
« Отговор #390 -: Ноември 09, 2009, 19:35:31 pm »
Здравейте ,момичета,моят въпрос може да ви се стори малко нахален,но ме интересува и не знам как да разбера по друг начин освен да попитам вас.Аз съм одобрена от фонда и на 23.11 съм на първичен преглед в Молинов.Заплаща ли се прегледа,само първичния ли се заплаща/ако се плаща/и колко горе долу струва това?Аз не знам много за процедурата,нито за организацията в клиниката,затова ще съм ви благодарна ако ме "светнете". 
*
« Отговор #391 -: Ноември 09, 2009, 20:01:08 pm »
Вълнува ме друго , пункцията на кой ден се прави и колко дни преди това се изследва ПКК и тя във връзка с пункцията ли се прави или греша ...?

Няма закономерност на кой ден ще е пункцията. За всеки е много индивидуално и относително. Зависи на какъв протокол си, как ще отговориш, колко и как си блокирана и т.н. Единствено д-ра преценява според, как и колко са пораснали фоликулите, колко е Прогестерона, Е2 и ЛХ.
При мен примерно се е случвало пункциите да са ми м/у 11-ти и 15-ти ден в зависимост от по-горе изброените показатели.
Да, ПКК е във връзка с пункцията.
« Отговор #392 -: Ноември 09, 2009, 20:12:54 pm »
Не си сама скъпа Силви 35 .. и мен ме размотава за да ми подготви документите за втория опит.. да не говорим, че при първия ме накара да си дам парите за изследвания, които не само, че не искаха а ми и върнаха.. При второто подаване на документи си записах час за нея /не се шегувам/ направи се на много велика.. с уговорката че като отида, документите ще са готови .. да ама не.. мързи я да гледа тая силвия.. чаках от 10 до 15 часа за документи, които тя тепърва започна да пиши когато влязох.. за малко да изпусна работното време фонда - обадих им се на хората там да ме чакат / бяхме с едно семейство от Плевен/ от Пловдив съм.. но и да не бях.. пак рябва да човек да вземе отпуск з да се оправи със силвия.. добре че Стаменов е там.. иначе и аз щях да се откажа.. да не говорим за сектетарките които са ме разплаквали ... при записване на час
« Последна редакция: Ноември 09, 2009, 20:14:33 pm от Мирена »
« Отговор #393 -: Ноември 09, 2009, 20:15:06 pm »
Момичета, хормоните още от първия ден на стимулацията ли се назначават? На гладно ли се правят? Кафето пречи ли? Благодаря предварително.

Кафето пречи на тироидните хормони и на пролактина.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #394 -: Ноември 09, 2009, 20:30:40 pm »
Здравейте ,момичета,моят въпрос може да ви се стори малко нахален,но ме интересува и не знам как да разбера по друг начин освен да попитам вас.Аз съм одобрена от фонда и на 23.11 съм на първичен преглед в Молинов.Заплаща ли се прегледа,само първичния ли се заплаща/ако се плаща/и колко горе долу струва това?Аз не знам много за процедурата,нито за организацията в клиниката,затова ще съм ви благодарна ако ме "светнете". 
Първичният преглед е 50 лв. Мисля, че ще си платиш прегледа, а като стартирате процедурата вече прегледите ще са безплатни.
« Отговор #395 -: Ноември 10, 2009, 18:58:40 pm »
Здравейте момичета !
Имам следното питане , защото нещо не ми е ясно ...
Доктор Стаменов ми предписа Достинекс 0,5 мг , като на рецептата пише цитирам дословно по 1 табл. през 3 дни ... проблемът идва оттук , че не мога да разбера дали примерно ако съм пила в Събота/07,11,/първото хапче , означава ли че второто трябва да пия днес на 10,11, , или утре на 11,11,  osi_1
По моя логика трябва да е утре , но половинката ми пък казва днес , защото така разбирал написаното ...
И сега не знам как да тълкувам ...
« Отговор #396 -: Ноември 10, 2009, 19:58:02 pm »
evita1717, според мен половинката ти е прав- днес трябва да ги пиеш.Сметни ги така: пила си първото хапче в събота, до неделя по същото време минава 1 ден, до понеделник-2 дни, до днес-3 дни са изминали.Така че- днес е денят за следващото хапче.Успех!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #397 -: Ноември 10, 2009, 19:59:24 pm »
Здравей те момичета има те ли представа от колко започва сутрин работа Силвето,че аз ще ходя в четвъртък,то мислех за утре ама малко се отложиха нещата да зная в колко да съм там.Когато и се обадих да питам да ли има нужда от час каза,само когато ми е удобно.но забравих да попитам за раб.време
« Отговор #398 -: Ноември 10, 2009, 20:04:08 pm »
evita1717, според мен половинката ти е прав- днес трябва да ги пиеш.Сметни ги така: пила си първото хапче в събота, до неделя по същото време минава 1 ден, до понеделник-2 дни, до днес-3 дни са изминали.Така че- днес е денят за следващото хапче.Успех!

Благодаря ти mari-al, но аз в събота го пих вечерта в 18 ч. .....
Офффф не знам вече как смятам и защо не схващам нещата ....

А нали пише през 3 дни ... това не означава ли 3 дни без и на четвъртият ....
Явно съм тъпа и не схващам както трябва !
« Последна редакция: Ноември 10, 2009, 20:05:57 pm от evita1717 »
*
« Отговор #399 -: Ноември 10, 2009, 20:26:35 pm »
Здравейте момичета !
Имам следното питане , защото нещо не ми е ясно ...
Доктор Стаменов ми предписа Достинекс 0,5 мг , като на рецептата пише цитирам дословно по 1 табл. през 3 дни ... проблемът идва оттук , че не мога да разбера дали примерно ако съм пила в Събота/07,11,/първото хапче , означава ли че второто трябва да пия днес на 10,11, , или утре на 11,11,  osi_1
По моя логика трябва да е утре , но половинката ми пък казва днес , защото така разбирал написаното ...
И сега не знам как да тълкувам ...
аз пих през 2 дена т.е. на 3-тия. ако ти си през 3 дена , това значи на 4-тия. Броиш си - събота си пила, неделя ,понеделник , вторник и сряда пиеш пак (според мен и ако ти е през 3 дена !!!!) За по-сигурно ако искаш звънни на спешният и питай !