0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда
« Отговор #220 -: Октомври 26, 2009, 13:38:48 pm »
А знаете ли как се казват тази русичката секретарка и има една височка, слабичка, много са любезни.

Но за нас са важниииииии тези неща, планираме си дни от цикъла, и все нещо изниква.

След като на д-р Стаменов му се налага да отсъства, защо не ги поемат останалите лекари тези часове, не може така да се губи ценно време.

Е не мога да не се възмутя ОТНОВО от секретарката, която записва часовете, по-възрастната, има отвратително отношение всеки път.Все е нервна, неразбрана, и на мен ми е нервно, но не крещя, на всички ни е нервно, но какво да правим ...леле как ме ядосва всеки път.По принцип винаги се опитвам да не обръщам внимание и съм безкрайно търпелив човек, от тази не мога да не се възмутя  :x .
« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 14:23:45 pm от silvanchence »
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #221 -: Октомври 26, 2009, 13:49:54 pm »
Много неприатно наистина,май и аз ще отпадна, защото днес ми е 1 ден от цикъла ,а съм с ИЯР и всеки месец ми е ценен.Но каквото господ е решил.
« Отговор #222 -: Октомври 26, 2009, 15:11:10 pm »
Наистина е много неприятно момичета !

Аз също съм пациент на клиниката , но явно за мой късмет ме викат едва на 07.11. и се предполага че ще са се върнали до тогава ...
Но наистина е неприятно да се разиграват така хората , още повече че щом капацитетът ти не може да поеме толкова хора , просто не е трябвало да бъдат записвани ...Не знам , но в тази лудница която цари там , нещата не могат да вървят нормално ...
Никого не обвинявам или нападам , но смятам , че е невъзможно да бъдеш напълно пълноценен при такъв голям поток от нуждаещи се от помощ семейства !!!
« Отговор #223 -: Октомври 26, 2009, 16:13:18 pm »
Цитат
още повече че щом капацитетът ти не може да поеме толкова хора , просто не е трябвало да бъдат записвани .

И кой не е трябвало да бъде записан? 8O Никой не е отишъл там за забавление.
Нищо лично.
*
« Отговор #224 -: Октомври 26, 2009, 16:17:47 pm »
Е не мога да не се възмутя ОТНОВО от секретарката, която записва часовете, по-възрастната, има отвратително отношение всеки път.Все е нервна, неразбрана, и на мен ми е нервно, но не крещя, на всички ни е нервно, но какво да правим ...леле как ме ядосва всеки път.По принцип винаги се опитвам да не обръщам внимание и съм безкрайно търпелив човек, от тази не мога да не се възмутя  :x .

Не си сама, но гледам да не й се връзвам, че и на това ако обръщам внимание....
*

yoto

• *
  • 34
  • Кой, ако не ти? Кога, ако не сега?
« Отговор #225 -: Октомври 26, 2009, 16:25:50 pm »
Ама разбира се, прави сте да роптаете, това минава всякакви граници!

Все пак, както добре знаем, нито д-р Стаменов, нито който и да било друг от екипа му, са хора. Те дори не са от този свят.

На нас простосмъртните ни се случва да имаме семейства и близки, да ни споходи щастлив или трагичен повод да отсъстваме от работа за час или ден, случва ни се и да се разболеем или дори да ни заболи зъб. Чувала съм, че някои дори мигат на заето по цял ден след сочен запой. Нищо че са на работа, де.
Но това за д-р Стаменов и екипа му не се отнася. Техните деца и съпрузи нямат рождени дни, майките им никога не се нуждаят от помощ, а зъбите им са от тайна космическа сплав, която не подлежи на разваляне.

При това положение е повече от несериозно да се отменят или местят записани часове с нелепото оправдание, че доктора бил имал някакви такива неща на главата си. Ама моля ви се! Ясно е, че тук става въпрос за интриги и машинации и гонене на слава.
Още повече пък с тези семинари и конгреси - та кой нормален човек би приел, че доктора може да не знае поне 2 години по-рано кога точно ще са датите на даден научен форум. А и те така или иначе нямат нужда да ходят по такива неща, щото знанията си ги получават по факса директно от космоса.

Предлагам да се организира национално протестно шествие. Стаменов в клиниката 24 часа, там му е мястото! Секретарките на кола на мъченията! Така и не разбраха кога трябва да записват часове и кога не трябва!

Простете сарказма ми, може би е леко груб, но ми се струва, че залитате в очакванията и претенциите си. Все пак говорим за клиника по стерилитет, а не за спешното на Пирогов. Сигурно нямат и 1% случаите, които изискват наистина СПЕШНО действие от страна на екипа. И те, апропо, са една от причините да се налага понякога да се чака повече, или дори да се пропусне цикъл.

Все пак за толкова години не съм видяла в чакалнята някоя жена да е вързана с белезници за стола. Бъдете по-реалистични в изискванията си към лекарите, които сами сте избрали. Ако пък държите да ви преглеждат с точност до секундата, има достатъчно места, където не се налага да се чака и да се отлагат процедури и манипулации, защото капацитетът многократно надминава потокът на желаещите да го ползват.

Успех на всички и не ме разбирайте криво - колкото сте по-спокойни и позитивно настроени, толкова сте по близо до успеха.

А много любезните момичета в офиса се казват Дани (русата) и Надя (брюнетката).
И са много любезни с десетки сърдити момичета като вас. Всеки ден. Дори когато си имат проблеми, уморени са или нещо ги боли.

А "вечно сърдитата" дама, която се опитва да бъде любезна с вас по телефона, се казва Веси.

И колкото и да ви е чудно, не са от космоса. Хора са. Като вас.
И д-р Стаменов също.
« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 16:28:52 pm от yoto »
Кой, ако не ти?
Кога, ако не сега?
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #226 -: Октомври 26, 2009, 16:32:11 pm »
Екипът на д-р Стаменов тръгва на 27 и е на работа на 2.11
Силванче, Евита, много добре ви разбирам. 2 пъти съм отлагама инсета заради конгреси или семинари, но просто не може да им се сърдим. Там те добиват още по-добра професионална квалификация и си сверяват часовниците. Имайте търпение! И специално към Силванче, като се обадиш за час ако ти кажат, че са много заети и няма часове им кажи, че бързаш заради фонда, ще ти съдействат.

Но наистина е неприятно да се разиграват така хората , още повече че щом капацитетът ти не може да поеме толкова хора , просто не е трябвало да бъдат записвани ...Не знам , но в тази лудница която цари там , нещата не могат да вървят нормално ...
Не вярвам, че целта е разиграване, на всеки може да му се наложи нещо спешно, хора сме. Не става дума за капацитет на приемани пациенти , а на спешен случай, нормално е да се обадят и да отложат. Но това не променя фактът, че е изключително неприятно  :?

Ще ви споделя нещо, което ме изненада. Съвсем скоро правихме ИКСИ на ЕЦ, прегледите и пункцията ми ги прави д-р Персенска, д-р Стаменов видях само веднъж в коридора между 3 и 4 етаж и той ме поздрави по име. Това ме изуми  8O Мили момичета, дори да не ви преглежда той, док ви преглежда файловете и съм сигурна, че си спомня всяка от вас. За мен той е просто феномен, не всеки може да издържи на този ритъм, но той МОЖЕ! Благодаря на Бога, че още в началото попаднах при него.

*

silvanchence

• 1971
« Отговор #227 -: Октомври 26, 2009, 16:42:03 pm »
Предлагам да се организира национално протестно шествие. Стаменов в клиниката 24 часа, там му е мястото! Секретарките на кола на мъченията! Така и не разбраха кога трябва да записват часове и кога не трябва!

:lol: :lol: :lol:

Така ме развесели, и колкото ми беше криво и подтиснато, толкова сега се успокоих.

Права си, не трябва така да се ядосваме за тези неща.И те са хора и се опитват да ни помогнат.
Просто си изпускаме нервите в притесненията си всичко да стане по-бързо, да не се чака.Но в крайна сметка важен е положителния резултат при всички ни, когато-тогава, с позитивизъм напред!!!

Само можем да се прекланяме пред тези лекари и целия им екип  :youwoman: .
« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 16:46:28 pm от silvanchence »

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #228 -: Октомври 26, 2009, 16:57:34 pm »
yoto, сарказмът ти наистина е леко преигран. Не че не беше забавно де.

silvanchence изрази моментното си разочарование от случилото се. Според мен всеки на нейно място би бил разочарован. Това не означава, че не разбира и не уважава труда на лекарите в "Надежда" - както и всички ние, които пишем тука.

Цялата ни борба е свързано с много емоции и е нормално да има по-бурни реакции - като се почне от "Д-р Стаменов е Господ Бог"  до огорчение от лоши резултати или лоша организации - каквито, колкото и да са малко - не липсват.

А съответната Веси си е неприятна; това е факт, който малко хора биха оспорили след няколко срещи с нея. Личи си, че се опитва да е любезна и си личи, че това хич не й идва отвътре. За Дани само хубави неща мога да кажа. :)

silvanchence, радвам се, че вече гледаш напред и се надявам, че се чустваш вече поне малко по-добре. Страшно много то желая бързо да успеете и този път всичко да е наред до края!
*
« Отговор #229 -: Октомври 26, 2009, 17:01:23 pm »
Аз пък съм фен на Веси. yoto - благодаря, че разбрах как се казва. Винаги ми обяснява всичко - много делово. Аз и не очаквам да се глезоти с мен по телефона. Каквото и да я попитам - ми разяснява много точно. Затова когато ми се обади тя по телефона, това винаги ме радва (не искам да кажа нещо лошо за другите, разбира се), защото знам, че ще получа компетентен отговор и ми се разяснява подробно какви са правилата в съответната ситуация (дори това понякога да не ми харесва). Когато поеме някакъв ангажимент, го изпълнява. Говори малко по-високо, но това аз го приемам като страничен ефект от целодневните разговори по телефона. Все пак има доста хора като мен - обаждат се от дълбоката провинция - връзките не са много добри!  :wink:
Супер си Веси! Благодаря ти за издръжливостта! Както и на всички от екипа!
Теорията за извънземността ми харесва. Съвсем скоро смятам, че ще бъде доказана на 100%! Дайте вместо да мислим глупости, да им спретнем някакъв колаж - изненада - за да им покажем, че са разкрити!  :wink:
Момичета - всичко ще се нареди както трябва! Вярвайте в това и им влезте в положение на хората - те работят за нас! Та коя друга клиника работи с такова работно време...... Няма други такива, ей!
« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 17:05:06 pm от mira_m66 »
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*

silvanchence

• 1971
« Отговор #230 -: Октомври 26, 2009, 17:03:45 pm »
Благодаря, миличка, и на вас успех!

И на всички вас, момичета успех, трябва да сме търпеливи и по-спокойни, доколкото е възможно поне.

Наистина са страхотни целия екип ( с малки изключения  :wink: ).
И заслужават огромно възхищение!!!
« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 17:05:29 pm от silvanchence »

09.04.2009 г.
« Отговор #231 -: Октомври 26, 2009, 17:04:47 pm »
На мен също ми се е случвало не веднъж да ми отменят часа(по- точно да се проваля, защото отменянето предполага записване за някоя следваща дата) и да, ставало ми е адски криво заради запланувани и провалени неща, заради изчакването на още един цикъл, и не на последно място заради трудното свързване със секретарките за записване на час, което отнема почти половин ден и много настояване.И знаете ли какво си казвам в такъв момент?: Всяко зло е за добро! И наистина го мисля, и се оказва по-нататък във времето, че наистина е така.Дори последния път като ми отмениха часа беше началото на този месец и бях вече на път за София в автобус, като ми съобщиха това, и аз си изпътувах пътуването напразно, но знам, че това отменяне на часовете не е прищявка или ей така, за да си починат малко от нас, а напротив- заради наистина претоварения график, който се случва от време на време при тях, когато наистина е физически невъзможно да се справят с работата.А нали не искаме да ни претупват!?По- добре отлагане на часове, отколкото поемане на повече от възможностите и претупване(което д-р Стаменов никога няма да направи) на пациентите.                                                                                                                                                                     А саркастичния тон на yoto е точно вместен.От мрънкане файда няма
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*

yoto

• *
  • 34
« Отговор #232 -: Октомври 26, 2009, 17:16:44 pm »
jp, зная как се е почувствала silvanchence, както и всяка друга, на която се е наложило да преглътне надеждата и очакванията и хилядите си въпроси и да ги пази търпеливо. До следващия свободен час. Често пъти неизвестно точно кога.

Това, че не се отчитам тук, не означава, че не зная за какво говорите и не съм съпричастна. Е, Веси може да не съм й точно фен, но пък целта на задачката не е точно непременно всички да се обичаме, нали :)

Идеята ми беше, че животът - за добро или за лошо - е несъвършен. И най-доброто за нас е да се научим да го приемаме това несъвършенство. Не да се примиряваме. Да го приемаме - доколкото се може по-ведро, доколкото се може по-реалистично и доколкото се може по-отговорно. И ако може с малко повече усмивка, по-малко ще боли :)

А изказът ми си е такъв по рождение - обикновено се оправдавам, че е такъв понеже са ме дърпали с железни лопати за главата когато съм се раждала.

А може би просто и на мен ми е малко нервно, защото се тревожа, че бебка е още малка, а може и да не дочакам термина си - точно сега една седмица без д-р Сигридов ми изглежда като цяла вечност, пълна със страхове и неизвестни.

Хубава вечер на всички и пожелавам от сърце всичко при вас да се увенчае с успех и да забравите тези неволи и тегоби!

Кой, ако не ти?
Кога, ако не сега?
*
« Отговор #233 -: Октомври 26, 2009, 17:26:01 pm »
Да де - ама нали знаеш, че приемането не става просто моментално. Отричане, гняв и  т.н. - в крайна сметка, хора сме. А тук поне можем да споделим и такива разочарования.
И аз ще тъгувам по д-р Сигридов - часът ми е чак за 04.11 - а се тревожа за хиляди неща. :(
« Отговор #234 -: Октомври 26, 2009, 17:28:18 pm »
Цитат
още повече че щом капацитетът ти не може да поеме толкова хора , просто не е трябвало да бъдат записвани .

И кой не е трябвало да бъде записан? 8O Никой не е отишъл там за забавление.
Нищо лично.
А кой каза че сме отишли за забавление ?!? 8O
Мисълта ми е че ако си правят добре сметката , ще обяснят още при опита за записване на първичен час , че няма как , заето е и така ... Съответно и аз нямаше да съм там примерно , а щях да се преориентирам към клиниките , в които не е толкова натоварено ... Това имах в предвид !!!
И още нещо като поемаш толкова хора , тогава нека си обучат още по няколко специалисти в областта , с повече работещи кабинети за прегледи и т.н. Не е толкова трудно да се направи това ...
*

yoto

• *
  • 34
« Отговор #235 -: Октомври 26, 2009, 17:36:37 pm »
...тогава нека си обучат още по няколко специалисти в областта , с повече работещи кабинети за прегледи и т.н. Не е толкова трудно да се направи това ...
:mrgreen:
Тъй тъй, под път и над път с лопата да ги ринеш.
Колко му е - няколко години и няколкостотин хиляди.
Той бизнеса с инвЪтрото същият като тоз със семките.
Откога се каня и аз да го пробвам. Сещате се какво имам в над под предвид.
 :wink:

Кой, ако не ти?
Кога, ако не сега?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #236 -: Октомври 26, 2009, 17:40:28 pm »
Придържайте се към темата!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #237 -: Октомври 26, 2009, 17:48:22 pm »
Всички знаем как се чувстват тези момичета. Всеки е преживял по нещо такова. На всеки се е обърквал поне веднъж плана или се е отложила процедура. Нормални са тези чувства и емоции, разбира се. И всеки в такъв момент не е бил доволен - а как иначе. Всеки е попадал на забързана секретарка - която не е обяснила всичко докрай, или не е удовлетворила съответните желания или нещо друго. Но трябва да можем да погледнем и от другата страна. Всички знаем, че е лудница. Всички знаем колко много пациентки има клиниката. Всички знаем, че има други - не толкова натоварени клиники. Ама като искаме там. Затова всеки може да си изпусне нервите - както ние, така и те... Наистина никой друга клиника не работи с такова време. Стараят се хората. Организацията доста се е подобрила също. Малко трябва да си променим очакванията.
Лошо няма в споделяне на мнения - на човек му олеква и се замисля и за другата гледна точка. За това е диалога...
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*

silvanchence

• 1971
« Отговор #238 -: Октомври 26, 2009, 17:51:29 pm »
Да оставим разсъжденията за организацията в клиниката :D .

Кажете, моля ви какво знаете за почивките през декември, чули ли сте нещо.

09.04.2009 г.
*
« Отговор #239 -: Октомври 26, 2009, 17:56:49 pm »
 Мила evita1717

Чашата на търпението ми тотално и безвъзвратно преля!!!!
Ти си регистрирана на 29.01.2008г.За година и десет месеца от както посещаваш Зачатие би трябвало да си наясно с проблема многото пациенти в клиниката,които според теб  "не би трябвало да бъдат записвани" ,така че не ми излизай с номера ,че не си знаела и че не си била осведомена за чакането.Лично ти още март месец ми писа на лични и аз най-подробно ти обясних как протича един ин витро опит и те предупредих с чакането.
По твоята логика ти също не би трябвало да бъдеш записана като пациент или ти имаш някакво своя изборна схема за пациенти, които може да бъдат записани и пациенти,които не могат да бъдат записани?!?

Ако не си започнала все още стимулация не е късно да си смениш клиниката.Има тема за смяна на клиниката,но мисля ,че и сама можеш да си я откриеш.
« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 17:59:43 pm от me4kata »