Ама разбира се, прави сте да роптаете, това минава всякакви граници!
Все пак, както добре знаем, нито д-р Стаменов, нито който и да било друг от екипа му, са хора. Те дори не са от този свят.
На нас простосмъртните ни се случва да имаме семейства и близки, да ни споходи щастлив или трагичен повод да отсъстваме от работа за час или ден, случва ни се и да се разболеем или дори да ни заболи зъб. Чувала съм, че някои дори мигат на заето по цял ден след сочен запой. Нищо че са на работа, де.
Но това за д-р Стаменов и екипа му не се отнася. Техните деца и съпрузи нямат рождени дни, майките им никога не се нуждаят от помощ, а зъбите им са от тайна космическа сплав, която не подлежи на разваляне.
При това положение е повече от несериозно да се отменят или местят записани часове с нелепото оправдание, че доктора бил имал някакви такива неща на главата си. Ама моля ви се! Ясно е, че тук става въпрос за интриги и машинации и гонене на слава.
Още повече пък с тези семинари и конгреси - та кой нормален човек би приел, че доктора може да не знае поне 2 години по-рано кога точно ще са датите на даден научен форум. А и те така или иначе нямат нужда да ходят по такива неща, щото знанията си ги получават по факса директно от космоса.
Предлагам да се организира национално протестно шествие. Стаменов в клиниката 24 часа, там му е мястото! Секретарките на кола на мъченията! Така и не разбраха кога трябва да записват часове и кога не трябва!
Простете сарказма ми, може би е леко груб, но ми се струва, че залитате в очакванията и претенциите си. Все пак говорим за клиника по стерилитет, а не за спешното на Пирогов. Сигурно нямат и 1% случаите, които изискват наистина СПЕШНО действие от страна на екипа. И те, апропо, са една от причините да се налага понякога да се чака повече, или дори да се пропусне цикъл.
Все пак за толкова години не съм видяла в чакалнята някоя жена да е вързана с белезници за стола. Бъдете по-реалистични в изискванията си към лекарите, които сами сте избрали. Ако пък държите да ви преглеждат с точност до секундата, има достатъчно места, където не се налага да се чака и да се отлагат процедури и манипулации, защото капацитетът многократно надминава потокът на желаещите да го ползват.
Успех на всички и не ме разбирайте криво - колкото сте по-спокойни и позитивно настроени, толкова сте по близо до успеха.
А много любезните момичета в офиса се казват Дани (русата) и Надя (брюнетката).
И са много любезни с десетки сърдити момичета като вас. Всеки ден. Дори когато си имат проблеми, уморени са или нещо ги боли.
А "вечно сърдитата" дама, която се опитва да бъде любезна с вас по телефона, се казва Веси.
И колкото и да ви е чудно, не са от космоса. Хора са. Като вас.
И д-р Стаменов също.