0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда
« Отговор #120 -: Октомври 19, 2009, 16:58:39 pm »
Мече,напълно те подкрепям,аз също съм за това мъжете да идват само когато е пункцията иначе става ненужно пренаселване и направо не се диша понякога.Преди време в една тема в бг-мама пак беше станало въпрос за това и една дама ме нападна че,как може така да говоря и никого ли не ми е минавало през ума че те са най-малкото там за морална подкрепа.Просто наистина е безмислено те да висят там със нас и кротко да си четът списаниице,а всъщото време други жени да стоят прави докато си чакат да ги извикат и да се прескачаме един-друг. :lol:

*
« Отговор #121 -: Октомври 19, 2009, 17:04:44 pm »
И аз подкрепям с две ръце me4kata
И изумявам, когато още на рецепцията предупреждават някои мъже, че горе няма места в чакалнята и е по-добре да изчакат долу или в кафенето, но те държат да се качат горе с половинките си. Да, когато става дума за първичен преглед може би е редно да присъстват, но за рутинните ...  :(
Освен това не веднъж съм била свидетелка и на момиче, дошло с приятелка (и) - да си направят раздумката в чакалнята :x
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #122 -: Октомври 19, 2009, 17:09:31 pm »
Аааа вижте сега, има и друго. Аз без мъжа си не съм ходила, просто защото той ме "водеше". Пътуваме от Пловдив и той ми е шофьора. Друг е въпроса, че него с верига не можеш да го задържиш на едно място толкова време. И се е разхождал и в колата е седял. Но просто без него нямаше как. Пък и с малко педагогическа цел го взимах. Да види какво е :wink:. На мен по ми беше странно чакащите мъже на втория етаж. Там хем по-малко място, хем наистина само жените викат за инжекции.
*
« Отговор #123 -: Октомври 19, 2009, 17:10:45 pm »
..... Да, когато става дума за първичен преглед може би е редно да присъстват, но за рутинните ...  :(
...

:good_post:  :D
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #124 -: Октомври 19, 2009, 18:50:01 pm »
На мен по ми беше странно чакащите мъже на втория етаж. Там хем по-малко място, хем наистина само жените викат за инжекции.

Аааааааа,това направо не ми се и коментираше  :lol: ,даже съм била свидетел и на мъже,които влизат и за инжекциите с жените си ,а все пак в стаята,в която се поставят инжекциите си почиват жените след пункция.Просто никаква съобразителност.Добре,че е Катето,та като яхне метлата и ги подбере набързо  :lol: :lol: :lol:
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #125 -: Октомври 19, 2009, 19:06:19 pm »
аз също подкрепям Мечето. даже съм свидетел как мъж киха и подсмърча, с риск да зарази всички, но това е 8O
жена му каза, че след толково чакане в претъпканата чакалня му станало лошо  8O 8O 8O
добре де, така да е , ама да си слагаше ръката на устата................. :wink:
никога не отстъпвай на принципите си!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #126 -: Октомври 19, 2009, 19:10:35 pm »
ха, то ако са само мъжете с мед да ги намажеш...
някои си водят освен мъжа и бабите 8O
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #127 -: Октомври 19, 2009, 19:20:34 pm »
Не дейте така де, борбата е обща. Като си спомням първата инсеминация... леле, ако съпруга ми не беше с мен - щях да побегне през глава. Някой са там за подкрепа, други защото са от провинцията, трети защото приемат проблема като проблем на семейството и съответно го решават като такъв. Е, тия с родата идват в повече - факт.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #128 -: Октомври 19, 2009, 19:42:01 pm »
Днес ги преброих.....7 седнали мъже и 4 прави жени в процедура!!!
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #129 -: Октомври 19, 2009, 19:45:38 pm »
Това вече е въпрос на възпитание. :?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #130 -: Октомври 19, 2009, 19:51:43 pm »
Истината е, че там идват хора всякакви. Това че са там не значи, че са добре възпитани. Каквито са хората на улицата, такива са и в Клиниката - цветни, разнообразни.

Днес исках да запиша час за първичен преглед, но казаха, че не може, защото 2010 е заета цялата и имат 504 жени на списък без часове още  8O. По този повод разбрах, че имат още един кабинет за прегледи  :ask: това да не е на 3 ет. където преглежда Сигридов? Чедя се това дали означава, че д-р Персенска и д-р Стаменов ще преглеждат вече в 2 отделни кабинета.
Май има и нова лекарка. Една нисичка, мургава или се лъжа!
*
« Отговор #131 -: Октомври 19, 2009, 21:09:07 pm »
mira_mimi
Правят някакво преусройство в графиците.На 3-я етаж (кабинетът,в който преглежда д-р Сигридов)са прегледите на жени,подготвящи се за биопсии,а на 4-я остават прегледите на жени в стимулация,поне така ми обясни Надето от регистратурата.Иначе и д-р Персенска и д-р Стаменов се редуват и в двата кабинета.
И да има нова докторка,която обучават - д-р Шефкедова ако не се бъркам(все не мога да и запомня точно името).

*
« Отговор #132 -: Октомври 19, 2009, 21:10:59 pm »
Наистина, mira_mimi,напълно си права за възпитанието. Аз като ходех лятото на инжекции за стимулация също имаше много чакащи мъже на третия етаж, а един дори като дойде бременна жена, която беше за кабинета на д-р Сигридов, не стана, ами си продължи да си бъбри с приятелката/жена си. Наложи се ние да посъберем, за да седне бременната. И понеже се чака да излязат резултатите на хормоните, през цялото време от 13.00 до 16.00 не се помръдна от там.

ПП: Аз пък не можах да го накарам моя да се качи,когато исках само за часа за консултации да дойде, само да чуе и той когато се взима решение какво да се прави,той ми казва да му звънна, когато съм следваща да ме извикат, само го пресрещам, и от асансьора направо в кабинета.
През другото време с автобусчето сама си отивам.

« Последна редакция: Октомври 19, 2009, 21:31:09 pm от madlen »
« Отговор #133 -: Октомври 19, 2009, 21:14:15 pm »
Аз също съм ЗА мъжете в кафенето! :D
Ние също сме със замръзен материал,защото той е ужасно зает и по-добре :D
А инжекцийте направо си ги взимам за в къщи.
« Отговор #134 -: Октомври 19, 2009, 21:42:31 pm »
Да се включа и аз със своя коментар .
Също като Pesheck пътуваме от далеч /Велико Търново/, съоветно съпругът ми ме кара и е нормално да е с мен .Освен това считам , че борбата е колкото моя толкова и негова ,тя е ОБЩА , в името на това да си имаме детенце , и съм на 100 % убедена , че неговото място също е там , до мен !!!
Относно това , че имало стоящи момичета , а мъжете стояли седнали - не знам и не мога да коментирам , защото колкото и пъти да сме ходили не имало правостоящи нито от единият , нито от другият пол , а съм сигурна , че ако се получи така ,  е повече от естествено , че съпругът ми ще освободи мястото , но отново ще остане ДО МЕН !!!
« Отговор #135 -: Октомври 19, 2009, 21:56:29 pm »
Моя съпруг никога не е стоял в чакалнята. Само на пункцията дойде. На трансфера беше с мен ,но стоя в кафето, докато не му се обадих, че съм готова.
А аз например присъствах на сцена - мъж седнал до съпругата си,една жена ,която седеше до отворения прозорец го помоли да се сменят местата, защото и духа и той, както и жена му извадиха едни физиономии. Да не говорим, че чакалнята редовно беше препълнена с правостоящи жени в процедура и седящи мъже.Никой не отсъпи мястото си.
*
« Отговор #136 -: Октомври 19, 2009, 23:05:14 pm »
Този месец бях 2 седмици в клиниката и лично изпаднах в такава ситуация - имаше 7 мъже на столчетата (половината държаха ръцете на половинките си нежно - лошо няма - много мила гледка), а аз си постоях правичка около 30 минутки - голяма работа!!! Аз също съм от провинцията, но моят мъж стои в колата или се разхожда някъде около клиниката. И на мен би ми било приятно да е с мен, но не мога да допусна такава ситуация -  от нея би ми станало 100 пъти по-гадно. И това, че стои долу и ме чака не означава, че не ме подкрепя - тази мисъл дори не би ми минала през ума. Една от секретарките, като мина покрай мен и улови цялата ситуация - тихо прошепна "Съжалявам". Еми това е - хора разни.....
Не че ми е дотежало чак толкова да стоя права. Но фактите са си факти.
Абе я ги водете винаги тези мъже. Дайте ще им направим клуб, пък може и отделна стая - занималня от д-р Стаменов да поискаме да направи.... защо не ....... :wink:
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
« Отговор #137 -: Октомври 19, 2009, 23:11:55 pm »
Евита,
 Повечето от момичетата също пътуват,също ги карат с колата,но нищо не пречи мъжете да изчакат в колата,да се разходят, да пият едно кафе,да изпушат някоя цигарка.Не смятам,че мъжа ако не стои плътно до жена си не и показва по-малко съпричастност и морална подкрепа.
Създава се едно напрежение и в персонала и в пациентките,което е в ущърб на всички,та затова си позволих да отправя молбата си към дамите посещаващи клиниката.
Най-важното за всички ни е да сме спокойни!

Абе я ги водете винаги тези мъже. Дайте ще им направим клуб, пък може и отделна стая - занималня от д-р Стаменов да поискаме да направи.... защо не ....... :wink:

:cheerleader: :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader:
Ей,тъкмо и новото крило ще стане готово,та може и да им се намери местенце  :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Октомври 19, 2009, 23:18:44 pm от me4kata »
*
« Отговор #138 -: Октомври 19, 2009, 23:17:03 pm »
me4kata- много точно казано. Напълно те подкрепям.
Уверявам ви, че и на персонала не им е приятно непрекъснато да се разправя по този въпрос.
А представете си факта, че жената която стои права и чака за преглед е бременна вече и трябва да е седнала. Какво - тъпан ли да бие?
Момичетата, които не мислят така да не се обиждат. Просто да помислят разумно и малко по-социално и неегоистично.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #139 -: Октомври 20, 2009, 08:02:44 am »
аз бях хиперстимулирана  :(, ходех всеки ден на вливания естествено с мъжа си, но винаги е бил съобразителен и е чакал в кафето или в колата.бях подута като плондер и едвам дишах, но пак никой не ставаше :x :x :x има мобилни телефони, но........ иначе не съм против заедно да се взимат решенията за продължаване на борбата, но при положение, че повечето мъже се съобразяват.......и другите следва да вземат този пример. явно човек трябва да го изпита на гърба си и дълго време да чака, но не го пожелавам на никой. просто някои им е за първи път и е разбируемо, но тези, които се лекуват от години са осъзнали, че не всеки път мъжа е нужен. както и да е-всеки решава сам. :?
а по отношение на баби, приятелки и други, наистина са в повече, но това е мое лично мнение 8)
« Последна редакция: Октомври 20, 2009, 08:33:36 am от *woman* »
никога не отстъпвай на принципите си!