0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда
« Отговор #80 -: Октомври 13, 2009, 17:57:00 pm »
До 11 часа взимат кръв.
« Отговор #81 -: Октомври 13, 2009, 18:13:42 pm »
silvi35 Благодаря ти и от все сърце ти пожелавам пол тест и  :bori_016: :bori_004: ,пиши какво става.
« Отговор #82 -: Октомври 13, 2009, 19:56:57 pm »
jp,много ти благодаря!

Има три неща, които възрастните могат да научат от децата:
~ да бъдат радостни без повод;
~ винаги да са заети с нещо;
~ да се стремят с всички сили към това, което желаят;
(Паулу Коелю)

‎"Случва се нещото, в което наистина вярвате.
А вярата е нещото, което го кара да се случи."
*
« Отговор #83 -: Октомври 13, 2009, 20:04:14 pm »
silvi35,и аз съм при Д-р Стаменов изкам да те питам че ме е страх от пункцията какво чустваш след това.Успех
Направиха ми пункция на един фоликул без упойка  :lol: :lol: :lol:
Страха е голям, но боли по-малко от ЦС, а е и по-кратко! Успех на всички!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #84 -: Октомври 13, 2009, 20:59:11 pm »
anmar, успех!

Мислех чинно да си чакам Силвето да се обади, но така като чета, май не е добра идея... Утре може да опитам да се чуя с нея. Заповедта я занесох на 2.10. Щом ще има и конгрес, значи ще започнем през новата година с нов късмет!
« Отговор #85 -: Октомври 13, 2009, 21:06:28 pm »
Здравейте !
Току що се връщам от прегледа в София .Очаквах д-р Персенска да ме прегледа тъй като съм нейна пациентка , но се оказа д-р Стаменов ...беше внимателен и то много ...
Сега по същество вика ме на 20-ти ден на цикъла , за да ми бият някаква инжекция  8O , и доколкото разбрах тогава не трябва да си записвам час, а да отида направо да ми я бият , което ще рече , че няма да ми изследват нищо тогава ... после трябвало да отида след около 2 седмици за старт на същинската стимулация ...Някой ще ми обясни ли по - подробно , че нищо не разбирам ...?

Оказа се че Пролактинът ми е малко завишен , а д-р Персенска беше казала , че е в норма , и д-р Стаменов ме попита дали пия хапчета за регулирането му ... ?!?Сега се чудя ако пак излезе , че е завишен означава ли че се прекратява процедурата , офффф много ми станаха въпросите май ...съжалявам  :(
« Последна редакция: Октомври 13, 2009, 21:09:34 pm от evita1717 »
*
« Отговор #86 -: Октомври 13, 2009, 21:36:58 pm »
Здравей, Евита1717, започваш инвитро или ИКСИ подълъг протокол. Теб те викат за блокажа, при който по средата на втората половина на цикъла (21–23-ти ден от цикъла) се поставя медикамент с продължително действие (депо-препарат) за подтискане на хипофизата.
След това се изчаква действието на препарата.
За повече информация прочети тук
*
« Отговор #87 -: Октомври 13, 2009, 21:48:52 pm »
evita1717
Ти ще си по дълъг протокол и тази инжекция,която ще ти сложат на 20-я ден от цикъла е тъй наречен блокаж.Тя блокира ЛХ-то.За повече инфо относно дългия протокол можеш да прочетеш тук:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=850&Itemid=21
Инжекциите се правят на 3-я етаж.Същинската стимулация започва 2 седмици след блокажа,т.е между 2-4 ден от новия цикъл.
Преди да ти вземат кръв за пролактин е хубаво да поседиш спокойно около 20 мин.Също така не трябва да си правила секс предната вечер и да не си си дразнила гърдите,защото пролактинът е хормон на стреса и ако не се спазят тези изисквания може да даде високи стойности.Не е зле като идваш в клиниката за блокажа да си го пуснеш наново това изследване.
« Отговор #88 -: Октомври 13, 2009, 22:24:24 pm »
evita1717
Ти ще си по дълъг протокол и тази инжекция,която ще ти сложат на 20-я ден от цикъла е тъй наречен блокаж.Тя блокира ЛХ-то.За повече инфо относно дългия протокол можеш да прочетеш тук:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=850&Itemid=21
Инжекциите се правят на 3-я етаж.Същинската стимулация започва 2 седмици след блокажа,т.е между 2-4 ден от новия цикъл.
Преди да ти вземат кръв за пролактин е хубаво да поседиш спокойно около 20 мин.Също така не трябва да си правила секс предната вечер и да не си си дразнила гърдите,защото пролактинът е хормон на стреса и ако не се спазят тези изисквания може да даде високи стойности.Не е зле като идваш в клиниката за блокажа да си го пуснеш наново това изследване.

Благодаря на отговорилите безкрайно !
Мога ли да отида за инжекцията следобяд около 16 ч. примерно или трябва да е сутринта ?Инжекцията в корема ли се бие ?
Д-р Стаменов поиска да си пусна Пролактина отново във В.Търново , но не е казвал когато отида за блокажа да му го нося , а явно да го занеса едва когато е прегледът при началото на стимулацията , поне така разбрах , защото не каза да записвам час за тях , а просто да отида за инжекцията !Ако въпреки всичко Пролактинът ми е отново висок ще се прекрати ли стимулацията понатам или се овладява с лекарства .Честно казано аз съм доста нервен човек по природа и съм паника от лекари , поликлиники и всякакви болнични заведения и самият факт , че ще изследвам каквото и да било ме вкарва в ужасссс !!!!!!!/знам че не трябва да е така , но е факт , за съжаление /

Още нещо от този линк , който ми дадохте разбрах , че при дългият протокол вероятността за хиперстимулация е по - голяма и това доста ме стрестна честно казано ...В кои случаи се преценява кой протокол да се използва ... или няма отговор на този въпрос ...
Знам че питам доста , но ми е за първи път и съм шашната ...
Благодаря за търпението !

*
« Отговор #89 -: Октомври 13, 2009, 22:48:16 pm »
evita1717

Инжекцията се поставя в корема и е добре да отидеш в клиниката около 13.00ч.За инжекциите не се записва час.
Относно пролактина,спази условията,за които ти споменах, преди да дадеш кръв и се опитай да се успокоиш.Дори и да висок,нивото на пролактина се овладява с медикаменти.
Не се притеснявай толкова за хиперстимулацията,все пак сме под лекарско наблюдение и постоянни изследвания.Ако лекарите имат съмнения за хиперстимулация определено ще вземат мерки.
Не се шашкай толкова много,няма страшно - ще видиш,само се опитай да се успокоиш и да не се паникьосваш толкова  :wink:
« Отговор #90 -: Октомври 14, 2009, 07:41:21 am »
Цитат
Инжекцията се поставя в корема

Не че е толкова важно, но 2 пъти сме поставяли блокираща инжекция - Диферилини и Декапептил депо и двата пъти са били мускулни. :D
*
« Отговор #91 -: Октомври 14, 2009, 09:24:58 am »
Цитат
Инжекцията се поставя в корема

Не че е толкова важно, но 2 пъти сме поставяли блокираща инжекция - Диферилини и Декапептил депо и двата пъти са били мускулни. :D

Упс,то и при мен беше така,ама то не можеш едновременно да спиш и да пишеш на компютъра. :lol:
Сори за объркването и благодаря на Теди за поправката!
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #92 -: Октомври 14, 2009, 10:11:42 am »
При мен на първия опит ми поставиха блокиращата инжекция диферелин в дупето и то към 19. часа.
Разпитах д-р Персенска, обясни ми, че действието на тази инжекция е 28 дни от поставянето и до този период трябва да се почне стимулацията, обикновенно се почва до две седмици.В дневника ми съм описала подробно.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #93 -: Октомври 15, 2009, 13:18:12 pm »
Мацки, днес ми е 8 ден след трансфер. Имам един въпрос. Д-р Стаменов каза на 17 ден от трансфера идваш за тест и ако е положителен си записваш час за преглед. Тогава сметнах, че на 17 ден от трансфера трябва да правя кръвен тест, а сега вече като чета тук си мисля, че така се е изразил, но е имал впредвид уринен.Вие как мислите?
*
« Отговор #94 -: Октомври 15, 2009, 13:33:35 pm »
Силви,
Пусни си кръвен на 12 ден,защото аз като ходих за кръвен на 10 ден ме върнаха и ми казаха да дойда след 2 дни.
Д-р Стаменов е имал в предвид 17 ден за уринарен тест.
Дръж фронта още 4 дни и пускай тест.Пък ние стискаме палци за едно тлъсто ЧХГ!
« Отговор #95 -: Октомври 15, 2009, 13:36:19 pm »
silvi 35 аз като съм от провинцията и нямаше как да пътувам само за да направя кръвен, а от където съм резултатите излизат след няколко дни, то си направих уринен тест. Казва 17 ден според мен за да няма съмнение в резултата, защото като го направиш по-рано и се започват мисли. Каквата възможност имаш такъв направи.Само още малко търпение!
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #96 -: Октомври 15, 2009, 13:48:58 pm »
Стискайте зъби още малко. Аз правих кръвен на 17ти ден. Така го разбрахме д-р Стаменов и двамата с мъжа ми, така и направих.
Успех!
« Последна редакция: Октомври 15, 2009, 19:46:43 pm от Pesheck »
*
« Отговор #97 -: Октомври 15, 2009, 19:01:48 pm »
Мацки, днес ми е 8 ден след трансфер. Имам един въпрос. Д-р Стаменов каза на 17 ден от трансфера идваш за тест и ако е положителен си записваш час за преглед. Тогава сметнах, че на 17 ден от трансфера трябва да правя кръвен тест, а сега вече като чета тук си мисля, че така се е изразил, но е имал впредвид уринен.Вие как мислите?
Док казва на 17 ден уринен! ПОжелавам ти най-положителният уринен тест!
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #98 -: Октомври 15, 2009, 20:07:34 pm »
Ще нахвърлям тук някои разсъждения, а вие допълвайте.

Проблемът: тест
Обяснение: съвременното ниво на уринарните тестове за бременност не позволява установяване на ниски нива ЧХГ, каквито обичайно има в дните след имплантация. Макар рекламата да е по-сериозна от реалността, да се търси позитивен тест за бременност няколко дни след имплантация е несериозно.
Препоръка: не правете ранни уринарни тестове за бременност.

.....................................................................................
Препоръка: никога не губете надежда.
« Последна редакция: Октомври 15, 2009, 20:12:23 pm от Pesheck »
*
« Отговор #99 -: Октомври 16, 2009, 00:03:36 am »

Проблемът: тест
Обяснение: съвременното ниво на уринарните тестове за бременност не позволява установяване на ниски нива ЧХГ, каквито обичайно има в дните след имплантация. Макар рекламата да е по-сериозна от реалността, да се търси позитивен тест за бременност няколко дни след имплантация е несериозно.
Препоръка: не правете ранни уринарни тестове за бременност.

.....................................................................................
Препоръка: никога не губете надежда.

:balk_50: