0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда
« Отговор #840 -: Декември 23, 2009, 14:36:35 pm »
anmar, на 14 ет. в Майчин дом и за двамата платихме общо 110 лв. преди една седмица.
На 6 ет.  ми казаха, че нямало такова нещо като безплатни изследвания, след като преди това говорих с тях по телефона и ми казаха да заповядам.....
« Отговор #841 -: Декември 23, 2009, 14:42:41 pm »
anmar, на 14 ет. в Майчин дом и за двамата платихме общо 110 лв. преди една седмица.
На 6 ет.  ми казаха, че нямало такова нещо като безплатни изследвания, след като преди това говорих с тях по телефона и ми казаха да заповядам.....

Би ли могла да ми дадеш някакви координати за връзка в случай, че ми се наложи и на мен това изследване.
Предварително благодаря! :wink:
*
« Отговор #842 -: Декември 23, 2009, 14:53:26 pm »
Emi_K......телефона на 6 етаж не го пазя, съжалявам, но ако ти се наложи-отиди на място. На мен ми казаха 6 етаж, стая 657.
За  14 етаж  звънях на 9172268.
*
« Отговор #843 -: Декември 23, 2009, 15:01:20 pm »
Влезте в подфорума за Генетични и имунологични...,Огняна е обяснила най-подробно и за 6 етаж и за 14 на МД. Дано съм ви от полза.
*
« Отговор #844 -: Декември 23, 2009, 15:04:01 pm »
ponima, zayak3, много благодаря!  :D
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #845 -: Декември 23, 2009, 15:31:34 pm »
Аз имам час за безплатни генетични изследвания на 6 ет. за 26 януари, записан е в началото на декември.
*
« Отговор #846 -: Декември 23, 2009, 15:37:20 pm »
И много други хора имат и продължават да се записват за безплатни изследвания там. На мен ми бе казано обаче, че трябва да си ги платя......
Дано повече хора имат късмета да си направят изследванията там безплатно. По неясни за мен причини, аз не успях.
*
« Отговор #847 -: Декември 23, 2009, 16:00:05 pm »
Значи, момичета, не за първи път пиша, че на 6 етаж в Майчин дом, към Катедра Медицинска генетика, се прави кариотип/цитогенетично изследване/хромозомен анализ (и трите термини са верни и изследването е едно и също). Лично ние с мъжа ми ходихме октомври. Отидохме без направление, само с устно "нареждане" от лекаря ни. Няма да е лошо по принцип да носите от онези "направления" от обикновена вестникарска хартия, бели, със зелени линии, които са без стойност, но не е проблем да сте дори и без тях.
Изследването е безплатно, защото е към Катедрата на Университета. На място се попълва само декларация за съгласие, че ще ти правят изследането. Отивате нахранени, двамата, приемат до 12.30 ч., но е по-добре по-раничко, след 9.00 ч..
Кабинетът, ако не се лъжа е 660, но може да бъркам, не помня вече. Като вземете асансьора до 6ти етаж, влизате в този коридор от четирите, на който има табела Медицинска Генетика, вървите почти до дъното му. Една от последните врати в ляво, е тази която ви трябва. Мисля, че имаше табелка "асистенти". Можете да потърсите д-р Бечева, на мен лично тя много ми съдейства, а въобще не се познавахме!
На 14 етаж изследванията са към друг генетик, мисля че цената им на човек са около 120-130 лв. Това за генетика-педиатър също го има, но и там ще е платено.

Общо взето настоявайте и търсете Катедрата Медицинска Генетика, иначе всеки ще ви привлече/упъти там където се искат пари...

Прилагам връзка: http://www.kmg.medfac-sofia.eu/kontakti.html

Изтривам телефона, тъй като е личен GSM, а не официално обявен телефон на клиника (в случая Катедра Медицинска Генетика). Ако някой се интересува - давай го на лични.
Мод

Имайте предвид през лятото, заради повече пациенти от колкото могат да поемат, правеха списъци за 2 месеца напред. ПРез октомври нямаше такъв проблем. Сега, знае ли човек...
Изследванията стават най-рано след 3 седмици.

Това е, с което мога да помогна!
Дано съм ви била полезна!
Това го копирах от темата кариотип-цени.Безплатни са само кариотипа.Правят се в каб.660 при доц.Бечева.Ако искате мога и тел на лични да ви пратя.
« Последна редакция: Декември 23, 2009, 16:14:03 pm от tanj74 »
*
« Отговор #848 -: Декември 24, 2009, 09:46:03 am »
Аз си правих генетични изследвания в Плевен преди повече от година. Ето какво са ми изследвали:
- Фактор V Leiden (хомозиготен носител по нормален алел)
- Мутация G20210A в Протромбиновия ген (хомозиготен носител по нормален алел)
- Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза (хомозиготен носител по нормален алел)
- Генетичен вариант в гена на плазминоген активатор инхибитор 1 (РАI-1): носителство на генотип 4G/5G (носител на генотип 5G/5G)

Това пълните гинетични изследвания ли са?
В момнета сме пациенти на клиника Малинов, а съпруга ми няма правени подобни изследвания.
Чудя се къде и какво още да ги пуснем вече :dontknow:
« Отговор #849 -: Декември 24, 2009, 13:50:06 pm »
Здравейте момичета, и аз да ви дам малко информация, дано да ви е полезна. На 14 декември правихме с мъжо хромозомен анализ в Националната генетична лаборатория - 14 етаж на Майчен дом. Без записване на час, изследването ни излезе 110 лева за двама ни/ по 55 лева на човек/. Успех.
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #850 -: Декември 25, 2009, 15:31:14 pm »
Благодаря това е много полезна информация.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*
« Отговор #851 -: Декември 25, 2009, 17:46:18 pm »
liteto, мъжът ти има ли някакви проблеми, за да му пускаш генетични изследвания?
Иначе при азооспермия се правят задължително микроделеции на Y хромозомата и кариотип, защото могат да се наследят генетични увреждания от бъдещи деца от мъжки пол, ако има наличие на такива увреждания. Но пак ти повтарям, изследването се прави заради диагнозата.
« Последна редакция: Декември 25, 2009, 17:49:17 pm от shanoar »
*
« Отговор #852 -: Декември 26, 2009, 08:18:30 am »
shanoar, да, освен проблемите при мен, имаме и мъжки фактор - морфология по Крюгер около 4%, СДИ тест - 30%. А и вече сме с 3 неуспешни ИКСИ-та. Чудя се вече дали не сме пропуснали да направим някакво изследване, :roll: та за това питам
*
« Отговор #853 -: Декември 26, 2009, 12:00:49 pm »
Здравейте момичета,първо весела Коледа и щастлива Нова година.Пожелавам ви много збъднати мечти.Останах учудена от цените ,които посочвате тук на мен ми казаха да си пусна имонологични иследваниа и цена 360 лева. Плановете от начало бяха на 01.01.2010 започваме с блокажа,  оня ден отивам при моя лекар в Шумен ,който щеше да почва стимулацията и той ми вика обсъждахме твоя случай с Д-р Стаменов и той каза да пуснем имонологични иследвания.И така сега другите неща остават назад, а аз бях се настроила вече да почвам.Даже незнам дали някой помни веднъж бях питала в форума дали не трябва да си направя имонологични и генетични иследвания и вие ме посъветвахте щом докторите не са ми казали да не правя. Май стана много дълъг поста.Весели празници на всички. mc101 tree2a
« Отговор #854 -: Декември 26, 2009, 12:41:43 pm »
zuzana, имунологичните в клиниката са 260 лв. А това, че ще се позабавят малко нещата със старта на процедурата- не бери дертове- всяко зло е за добро. Много често плануваните от нас неща се провалят, но аз съм се убедила за себе си със сигурност, че има смисъл в това, колкото и да ни е криво от обратния развой на нещата в момента. Не случайно нещата се провалят или се случват. Събери още малко търпение, направи си изследванията, и когато сте готови(с доктора ти) да действате- имай вяра в събитията, които ти предстоят. Желая ти успех!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*
« Отговор #855 -: Декември 27, 2009, 14:04:23 pm »
mari-al 260 лева за двамата с мъжа ми ли? Защото аз съм сигурна ,че ми казаха 360лева  8O ще ми вземат кръв в Шумен и ще я изпратят в "Надежда" за иследване.
« Отговор #856 -: Декември 27, 2009, 14:43:56 pm »
И аз така знам,че е 260 лв.пълен пакет имунология(230лв.)плюс консултация(30 лв.),когато е за първи път,след това консултацията не се заплаща,като тази информация ми е от пролетта някъде на тази година.Но да не би да се оскъпява,понеже кръвта ще пътува от Шумен но пък 100 лв.да струва транспортирането,много ми се вижда,а иначе тези изследвания не се правят на мъжа,при него само генетични се изискват,ако се налага.

*
« Отговор #857 -: Декември 27, 2009, 17:49:53 pm »
Е сега съвсем се обърках на мен ми казаха ,че и на мъжа ми ще правят, доколкото разбрах от обяснението на доктора някакви анти спермални тела щели да иследват при него :ask:.Уговорихме се с доктора на 04.01 и двамата да отидем да дадем кръв.Като отидем за кръвта ще разпитам по подробно.
« Отговор #858 -: Декември 27, 2009, 21:15:09 pm »
260лв.само за теб.За мъжа ти явно останалата сума не знам какво влиза те ще ти дадат касова бележка.
*
« Отговор #859 -: Декември 28, 2009, 19:46:39 pm »
Моми4ета,
покрай тези празници, изпуснах да следа темата, но искрено съ4увствам на отрицателните тестове и се радвам от сърце на положителните, успен на вси4ки през новата година, аз имам въпрос за портокола, не съм сигурна дали тук да питам или в отделна тема, но ще пробвам първо тук.
Дълъг портокол: блокаж на 20ти ден и стимулацията запо4ва 14 дни след блокажа- та м/у блокажа и запо4ването на стимулацията ще ми идва ли пак лелката и на 14тия ден да отида в клиниката ми казаха (или на 15тия- ве4е забравих) и какво ще ми правят като отида??? т.е. може ли малко да ме просветлите по реда, по който се върви и кое след кое следва- примерно инжекциите на кой ден по4ват, има ли условия на които да отговарям на 14 ден, и евентуално ако не отговарям ( въпреки блокажа ) да не мога да за по4на стимулация, ей такива неща :)
Поздрави и благодаря предварително :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!