Емануела, мисля че трябва да се довериш на клиника Малинов. Ние също имаме в клиниката 5 спермограми от месец юли 2007г. през различни периоди от време, и при всичките диагнозата беше astenoteratozoospermia-това налагаше при нас задължително ИКСИ. Когато за да кандидатстваме към фонда ни се налагаше да направим спермограма в друг център, избрахме център София с д-р Владимиров и там направихме разширена спермограма по критериите на Крюгер (както се изискваше от фонда). Диагнозата на 5-те спермограми от клиника Малинов бе абсолютно потвърдена и от клиника София плюс изследвания и по критериите на Крюгер.
А освен това след първото неуспешно ИКСИ в клиника Малинов направихме и задължителните генетични и имунологични изследвания там, като тогава-ноември, декември 2007г. цените бяха: пълен пакет имунологични 240 лв., генетични-на двамата по 100 лв. И точно тогава се разбра причината за диагнозата в спермограмите: мъжки генетичен фактор-хромозомна транслокация. Така, че аз мисля, че си избрала точното място и точните лекари, на които да се довериш: клиника Малинов. Пожелавам УСПЕХ на всички.