0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда
« Отговор #140 -: Октомври 20, 2009, 09:43:52 am »
Наистина е нелепо чакалните да се пълнят допълнително с половинките ни. Както  стана студено навън в чакалните е още по-задущно, направо не се диша. И ад се присъединявам към Мe4kata - нека водим със себе си половинката ни или някой близък само в най-наложителните случаи - пункция, биопсия, трансфер.
Живей за мига!

*
« Отговор #141 -: Октомври 20, 2009, 14:40:43 pm »
В събота бях за първи път в клиниката.Качихме се заедно с мъжа ми в чакалнята и той се уплаши колко много хора има и веднага слези долу.След 1ч отново се качи,но изтрая точно 5мин и отново слези.А и той когато стои с мен допъ.ните.но ме изне,вя.
Според мен всичко е въпрос на съобразителност и възпитание!
Има невероятни селяндури!
« Отговор #142 -: Октомври 20, 2009, 15:33:09 pm »
Здрасти на всички момичета.В четвъртък съм на 1-ви преглед,но ще отида сама,защото съпруга заминава в командировка в чужбина утре.
Бихте ли ми казали горе-долу как протича прегледа-искам да съм поне малко подготвена предварително.Много ми е притеснено.
Предварително благодаря.
*
« Отговор #143 -: Октомври 20, 2009, 15:50:38 pm »
kabinata

Моят първичен преглед беше отдавна,я да видим какво си спомням от него  :lol:
Хубаво е да носиш всички изследвания ,които си правила преди,ако имаш епикризи от направени лапароскопии е добре и тях да носиш.
Бъди спокойна,говорите си док ,задава ти въпроси,ти задаваш въпроси,опознавате се така да си каже и после те преглежда.След това назначава нови изследвания ,които ти трябва да направиш и си записваш час за следващ преглед.
Е,това е ,което си припомних  :wink:
Хайде и "новобранките"  :lol:  да се включат,че те са по в час от мен!
Успех!
« Последна редакция: Октомври 20, 2009, 15:58:51 pm от me4kata »
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #144 -: Октомври 20, 2009, 15:55:31 pm »
Носиш си всички изследвания, правени до момента. Разговаряте с доктора относно това колко време пробвате, какво сте изследвали, и очертавате план за по-нататъчния път. Докторите са много внимателни и като влезеш в кабинета ще те обземе спокойствие, поне при мен е така. Не се тревожи!
« Отговор #145 -: Октомври 20, 2009, 15:57:14 pm »
Благодаря ви дами за бързите отговори :)
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #146 -: Октомври 20, 2009, 15:58:15 pm »
Момичета, с риск да ми се поразсърдите,имам една молба към всички,които посещаваме клиниката(и към гостите най-вече).
Моля Ви,водете мъжете си по-рядко за прегледите.Става супер пренаселено в чакалнята.В един момент се получава така,че  ние пациентките нито има къде да седнем,нито къде да чакаме.Аз лично моя мъж го викам само за пункцията,че тогава без него не може  :lol: Няма смисъл и той да стои с мен по 2 часа да чака и да се изнервя,за да ме прегледат само.
Предварително благодаря за разбирането!

Мече, нищо лично но, незнам, кого имаш в предвид като "гости" защото то там, всички сме общо взето такива :)) Но това с мъжете в случая не е възможно особено, когато не си от София. А пациенти на клиниката са, не само момичетата от София, а от цяла България. Така, че това, което предлагаш не е много удачно, защото на моят преглед влезе и съпругът ми, просто д-р Персенска повика в един момент и него...

*
« Отговор #147 -: Октомври 20, 2009, 16:21:40 pm »
Дес,
Като гости имам в предвид гостите на Форума,които влизат и хвърлят по едно око на нашите писания  :lol:
Виж,явно или аз не съм се изразила правилно,или не си ме разбрала,но аз единствено помолих просто по-рядко да се водят мъжете в чакалнята за нормалните прегледи,защото има моменти,в които не достига въздух и място.
Аз много добре разбирам проблема с пътуването,но за да не пиша всичко ,което мисля по 2 пъти,малко по-надолу имам един пост,в който давам идея за уползотворяване на 2-та часа чакане от мъжете.
В крайна сметка всеки ще направи това,което сметне за добре.

« Отговор #148 -: Октомври 20, 2009, 16:29:08 pm »
Ходила съм в клиниката с мъжа ми и без него, но ако е с мен, държа да влезе и в кабинета с мен. И това, не е само в тази клиника, а и в предишните.За някои може да е странно, смешно или невъзпитано, но имам няколко причини - в кабинета съм за много кратко време и може да пропусна да попитам или да не разбера нещо-предпочитам да не губя времето на доктора с уточняващи въпроси; детето е приоритет и на двама ни, не само мой - мъжът е част случващото се; много често се налагат промени в плана за действие, а много неща касаят и двамата - отпуски, пари,транспорт; с много реактивна нервна система съм и имам нужда от съдействие в някои моменти.
Естествено, че ако има нужда от място за жена в чакалнята, ще стане, за да й отстъпи място.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #149 -: Октомври 20, 2009, 19:27:08 pm »
Нека имаме повече търпимост едни към други и да не даваме ултиматум какво е редно и какво не.

Още повече, самия персонал показва невероятно търпение към нас многобройните пациенти.
Различни хора сме, един е по-спокоен, когато е сам, друг пък, когато е с половинката.

Формула няма и всеки има право.

Освен това съм забелязала, че д-р Стаменов има отношение към семейството като цяло.
« Последна редакция: Октомври 20, 2009, 21:30:57 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #150 -: Октомври 20, 2009, 20:14:50 pm »
Момичета, с риск да ми се поразсърдите,имам една молба към всички,които посещаваме клиниката(и към гостите най-вече).
Моля Ви,водете мъжете си по-рядко за прегледите.Става супер пренаселено в чакалнята.В един момент се получава така,че  ние пациентките нито има къде да седнем,нито къде да чакаме.Аз лично моя мъж го викам само за пункцията,че тогава без него не може  :lol: Няма смисъл и той да стои с мен по 2 часа да чака и да се изнервя,за да ме прегледат само.
Предварително благодаря за разбирането!

Мече, нищо лично но, незнам, кого имаш в предвид като "гости" защото то там, всички сме общо взето такива :)) Но това с мъжете в случая не е възможно особено, когато не си от София. А пациенти на клиниката са, не само момичетата от София, а от цяла България. Така, че това, което предлагаш не е много удачно, защото на моят преглед влезе и съпругът ми, просто д-р Персенска повика в един момент и него...
Това е друг въпрос..ако ви викат заедно!!! НИЕ СЪщО ПЪТУВАМЕ ОТ бУРГАС - което си е 350км (даже често ни се случва и през нощта да пътуваме) - това не означава ,че трябва и мъжът ми да виси в чакалнята , а момичета в стимулация да седят прави - просто е някак си нагло!Всички знаем колко е дискомфортно и изнервящо. Да не говорим че става така ,чесе пречи и на персонала много често
На мен ми се слчуи следното -  2-ри ден от МЦ - обилен , след прегледа всичко ме боли , тече ми страшно много . Слизам на 3-ти етаж за инжекция ииииииииииииииии освен жените там  + бонус доста мъже . И се наложи да стоя клекнала на стълбите...не че е свършил света с  това ,ама все пак ...да не говорим че там не се прави място и на бременни жени...
 Наистина няма да е лошо мъжете да са там само когато има нужда или се налага да са там - пункции , биобсии и т.н.
« Отговор #151 -: Октомври 20, 2009, 20:28:43 pm »
Док.Стаменов поне пред мен е подмятал веднъж за "мъжката навалица отвън"леко подсмихнат.Предполагам,че не е ,защото трябва да са там ,без да е необходимо,но всеки си знае най-добре.Аз най-вече се чудя ,защо и на 2 рия етаж висят тези мъже??Май наистина трябва да предложим на доктора да им направят кабинетче занималня :D
Мое мнение!
*
« Отговор #152 -: Октомври 20, 2009, 20:42:02 pm »
И аз да се оплача от една подобна случка. Отивам при имунолозите, бях говорила с тях предварително и трябваше само да си взема виалка за кръв и бележка за плащане.
Отпред - опашка. На два от малкото столове седят момиче и баща й (поне по възрастта така съдя), които бяха следващите подред.
Помолих ги да вляза като им обясних, че съм бременна, имам проблем и не трябва да стоя много-много права. Казах им, че само ще си взема епруветка. Е, бащата не само отказа да ме пусне, но дори не му хрумна да ми предложи да седна - на мен или на някое от останалите момичета, които стояха прави.
Стана ми супер неудобно и повече не отворих дума за това, следващото момиче ме пусна да вляза.
Нямаше да ги моля въобще, ако не знаех, че понякога при д-р Пенкова момичетата остават по 30-40 мин и ако трябваше да изчакам всички, вероятно щях да си отвися 2 часа - само за да взема една епруветка...
Та така - виждала съм много човешко отношение от непознати и не бих си позволила да твърдя, че хората като цяло са лоши или неотзивчиви. Но понякога наистина такива случки ме сащисват.
« Отговор #153 -: Октомври 20, 2009, 21:03:58 pm »
Както каза някой по-горе въпрос на възпитание!Но ,ако ги питаш те винаги отстъпват място.
« Отговор #154 -: Октомври 20, 2009, 22:25:30 pm »
Здрасти на всички момичета.В четвъртък съм на 1-ви преглед,но ще отида сама,защото съпруга заминава в командировка в чужбина утре.
Бихте ли ми казали горе-долу как протича прегледа-искам да съм поне малко подготвена предварително.Много ми е притеснено.
Предварително благодаря.
Здрасти,
Аз наскоро минах първичен преглед  3 (октомври). Търсиха ми снимка, спермограма и последни хормони както и историята дотук но без детайли - при мен 4 неуспешни инсеминации 3 от тях стимулирани и сме насочени към инвитро. Така или иначе, ако не си в началото на цикъла ще се наложи да проведеш наново поне хормоналните изследвания и ще има още един преглед 10-12 ден - поне при мен е така , утре съм на преглед на 12-ти ден. Все още нямам идея как ще процедираме, а и предполгам, че е нужно поне месец да те наблюедават за да предложат някаква пътека, независимо от историята ти до момента. Това е моя кратък опит. След утре вероятно ще знам повече?!

*
« Отговор #155 -: Октомври 20, 2009, 22:42:49 pm »
Предварително благодаря.
Моят първичен преглед беше на 14.10.2009 г. Прегледа ме д-р Персенска.Първо ми разгледа изследванията и епикризите , които носех и си записа разни неща, след това ме прегледа. Назначи ми някои изследвания и това е в общи линии. И няма от какво да се притесняваш, всички са много мили там.
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/text/4b0030aa4d119.gif[/img][/link]
« Отговор #156 -: Октомври 20, 2009, 22:45:24 pm »

Благодаря,Аз не съм правила снимка,а последните хормони са от 11.2008,ама каквото кажат ще направя.
*
« Отговор #157 -: Октомври 20, 2009, 22:49:47 pm »

Благодаря,Аз не съм правила снимка,а последните хормони са от 11.2008,ама каквото кажат ще направя.
Вярвай ми - снимката няма да ти се размине  :wink:
Но не е страшно! Споко! И аз при първичния преглед имах всичко без ЦС, даже и лапаро и първите думи на доки бяха - ЦС. При теб и актуални хормони! Желая ти много бързо да стигнеш до желания успех!  :D
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
« Отговор #158 -: Октомври 20, 2009, 23:16:31 pm »
anmar благодаря.
малко се поуспокоявам вече.
По кое време на цикъла се прави снимката?
*
« Отговор #159 -: Октомври 20, 2009, 23:21:19 pm »
anmar благодаря.
малко се поуспокоявам вече.
По кое време на цикъла се прави снимката?
Първите чисти дни от МЦ. След като ти свърши първите 1-2 дена. Отново ти желая успех!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."