power, mishanta много хубаво е казала, че не сме на състезание и мисля, че точно това е разковничето. Избери си една схема, но не се притеснявай да я смениш, ако на бебето не му допадне. Лично аз се старах да избера най-щадящата стомаха, защото Бобо лесно получаваше колики и затова се спрях на старт с оризова каша. Е, да, но той от оризовата каша получи зверски колики. Смених схемата и продължих с въвеждането на по-сладникави зеленчуци (сладък картоф, морков, тиква) и натам вече с други зеленчуци и плодове - повече проблеми не е имал. Когато отново опитах да му дам оризова каша, отново получи колики и се отказах.
Лично аз смятам да действам предпазливо с въвеждането на по-дискутираните като проблемни храни. Какви нови изследвания има и кой какво твърди, че е открил наскоро, е интересно да се знае, но си мисля, че към момента детето ми има от къде да си набавя ценните вещества, необходими за развитието му, и не е нужно да насилвам нещата, като му давам храни, които могат да го алергизират по някакъв начин. Нищо няма да му стане, ако отложим във времето опитването на тези неща, но може и нещо да му стане, ако избързаме и новите изследвания не са верни. Това е моят подход и моето лично решение. Всеки може да си прецени кое е добро за него и да го приложи.
Подчертавам дебело, че Бобо си пие АМ без проблем, което ми позволява да не бързам с въвеждането на млечни продукти. Племенницата ми (16 годишна към момента) се е наливала с кисело мляко от 3 месечна възраст, защото кърмата на снаха ми е спряла, но малката е отказала каквото и да било АМ. Нищо й няма и вероятно това е било най-правилното решение към онзи момент, но това не означава, че всички тримесечни бебета трябва да бъдат хранени така.