0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #880 -: Март 27, 2011, 01:44:41 am »
Да, наистина няма ;) един дол дренки са :)

Е, аз нямах това предвид. :) Аз не харесвам бТВ, като цяло и гледам предимно Нова.

Казах го в смисъл, за самите пюрета няма значение. :wink:

Аз предимно сама готвя храната за бебето, но ако все пак ще ползвам бурканчета, предпочитам Гербер. Хип ми идват доста скъпи. Михаела много ги обичаше на Гербер, а и Косьо ги е пробвал - харесват му.

Искам да въведа на Косьо леща. С червена ли да започна или с обикновена, но био леща? Чудех се, та купих и от двете. :? При Мишка започнах с червена леща.
« Последна редакция: Март 27, 2011, 01:52:05 am от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #881 -: Март 27, 2011, 08:51:16 am »
Кокиче, аз започнах с червена и още готвя червена, по-често от колкото обикновена.

лимонена к-на - ето това ако не е стабилизатор, здраве му кажи, в нито едно пюре на Гербер, Сънвал, Хип не съм виждала да се съдържа. Момичета, не си правете експерименти, не го казвам случайно, пробвала съм. Деси беше на 1г. мисля, когато реших да пробвам някакви, тогава нови пюрета Овко, купих едно ябълково пюре, мисля, в което се съдържаше лимонена к-на. Детето си го изяде с удоволствие, но след това не питайте колко време се превива от колики, проклех се 100% и не си помислих повече да купя нещо подобно на детето :?
*
« Отговор #882 -: Март 27, 2011, 11:49:14 am »
Все съм се чудила какво прави тази лимонена киселина в бебешките пюрета ...

Раиса, изпратих ти схемата, провери си пощата  :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #883 -: Март 27, 2011, 14:25:31 pm »
Лимонената киселина е натурален продукт,който се изпозлва, за да запази от разваляне. Както някои неща се осоляват, други ги слагаме в марината, така и лимонената киселина сепозлва, за да предпазва от бактерии. Нормално се намира в лимони и други цитрусови плодове и не е вредна ( освен ако не смятате портокалите за вредни). Аз лично препдочитам да я има, от колкото да има шанс пюрето да е развалено и да си натровя детето. Все пак консерва е това, не може без нищо подобно. Най-вероятно в другите пюрета, в които я няма, има нещо друго, което върши същата работа.

Б.
« Последна редакция: Март 27, 2011, 14:28:30 pm от Bobbie »

« Отговор #884 -: Март 27, 2011, 15:21:26 pm »
   Искам да попитам по-опитните майчета  :) - винаги ли трябва да ползвам пасатор? Аз употребявам много ситно ренде за ябълките, за банана - вилица. Червеното цвекло първо го настъргвам, след това на пара и пак с вилица. Сварените моркови и броколите също намачквам с вилица, за картофа е ясно. Но все си мисля да не греша нещо и да затруднявам стомахчето. Трябва ли и докога е необходимо храните да са фино пасирани?
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #885 -: Март 27, 2011, 22:15:51 pm »
Ели Благодаря !
Добре че ми написа, понеже тази поща не я ползвам от години и скоро надали щях да я отворя  :)
« Отговор #886 -: Март 28, 2011, 09:40:58 am »
Здравейте пак от мен... пак с въпрос, който въобще не знам дали е за тук. Но, понеже е за храненето, нека го поставя:

Смятам да започна отбиване някъде в средата на май (първо ще въведа глутена и ще продължа с кърменето още поне месец). Междувременно обаче ми се иска да започна да предлагам на Бобо АМ, за да свиква с вкуса и преходът да е по-плавен (примерно веднъж на ден да му давам АМ, така ще останем с кърмене само сутрин и вечер преди отбиването). Взела съм Хумана 2. Въпросите ми - това добра идея ли е? И, "въвежда" ли се АМ при кърмено бебе като нова храна  - започва ли се постепенно, с малки количества, докато се стигнат съответните милилитри?
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #887 -: Март 28, 2011, 14:53:49 pm »
Камбозола, аз не съм се замисляла,
дали АМ се въвежда като нова храна...
Правила съм винаги около 60 мл...а и с оглед на това,
че смених 5 марки докато пропие изобщо АМ!
На мен ми отне два месеца, около 9м кърмата ми
намаля и аз започнах да предлагам АМ.
Чудеса от храброст и изобретателност сътворих да я накарам
изобщо да я опита друго различно от кърма!Не, и не!
На финала установих, че проблема не е вида АМ или шише,
а самото сукане, с повече гушкане и малко лъгане стана!
Предложих кисело с лъжица, въведох го него бавно,
после го сложих в шише и пропи познатия вкус!
След това като свикна с шишето започнах да заменям киселото с Лактана Био!
На 11 месеца спокойно без драми я отбих, избрах си една дата и край!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #888 -: Март 28, 2011, 17:31:53 pm »
Мише, бе и аз не се бях замисляла, ама на Хумана 2 на опаковката пише да не се дава на деца с алергия към белтъка на кравето мляко. После погледнах опаковките на други преходни млека - пише същото... Аз не съм въвела млечни още, така че от там ми възникна въпроса.
Иначе с пиенето от шише вече сме доста напред - отказва чиста вода, но всичко друго се приема добре. Както и да е, смятам да започна с малки количества, и ще видим натам.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #889 -: Март 28, 2011, 17:33:36 pm »
И на мен това отбиване вече ми се струва mission impossible. Отказва да пие всякакви течности, от какъвто и "източник" да са, с изключение на цицата естествено :) Все ми повтарят, че спра ли да кърмя всичко ще си дойде на мястото, но аз така и не смея да пробвам, защото малкия продължава да се буди понякога вечер, дори не един път. Ако не дам да суче, няма заспиване... До сега само кисело мляко не съм давала със шише. Май бива и това да пробвам  :?

« Отговор #890 -: Март 28, 2011, 17:37:55 pm »
джиджи, аз, да си призная, смятах да кърмя до по-късно. Но го виждам как напоследък ми се хвърля към циците само за "заигравка" (не е да го гушкам малко или да съм променила нещо в поведението си, просто се усети къде са и започна да ми бърка в деколтето при всеки удобен случай). Затова реших да използвам сега захранването, когато яденето с лъжичка му е също много интересно и, дай Боже, по-естествено да се получат нещата. Едновременно с това започнах да предлагам и различни течности от шише, там пожънах успех сравнително бързо, явно се усетих навреме... Не знам какво да ти препоръчам, освен да продължаваш да опитваш.

*
« Отговор #891 -: Март 28, 2011, 21:54:07 pm »
шоколад, на колко месеца беше детето ти? Върти ми се из главата нещо като 9-10.

« Отговор #892 -: Март 29, 2011, 15:05:26 pm »
    blue_sky, благодаря! Синът ми е на 8 месеца и половина. Значи идва "краят" на финото пасиране  :). Предполагам логиката е, с появата на зъбките,  да се дава и по-едро смляна храна, но сигурно минава доста време, докато бебетата започнат да дъвчат осъзнато. 
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #893 -: Март 29, 2011, 15:49:28 pm »
Аааа, дъвчат си и без зъби, и без нужда даже. Моята дъщеря понякога много усилено "преживя" кашата :lol: Когато пробвах да дам за пръв път намачкано, а не пасирано пюре провала беше колосален и страшно изнервящ и за двете ни. Не че се давеше с храната, просто не ѝ хареса консистенцията. След време предложих пак - нямахме никакъв проблем. След намачкването с вилица започнах да режа продуктите много на ситно и така полека-лека свикна. Важното е не само да дъвче, но и да се научи да преглъща по-едрите парченца храна.
*
« Отговор #894 -: Март 29, 2011, 16:09:26 pm »
Пеше, той и моят се задава първия път и повърна половината пюре, но после свикна. Иначе си права, че венците им са твърди и дъвчат дори и да нямат зъби.  :D

шоколад, пробвай с нещо меко като за начало - например банан, намачкан с вилица!

*
« Отговор #895 -: Март 30, 2011, 13:07:29 pm »
Момичета, моля да споделите как въведохте глутена?
По схемата овес - ръж - ечемик - пшеница се опитвам аз, но не става както аз искам ...
Овеса го въведох с пюре - Ябълки и круши с овес - Sunval. Ръжта мислех с ръжен сухар, но в него има и пшеница ... Кашите са с по 7 и 8 зърна ..., всичко накуп ..
И оттук нататък незнам как да продължа и какво да правя. 
Първо реших да следвам схемата и продуктите на Мими26 /Мимозке, извинявай, обърнах няколко страници, не успях да ти открия поста, а нямам време да търся повече  :oops:/, но пак ударих на камък.
Оказа се, че кашата Нежни фибри на Нестле, вече не я произвеждат. Бишкотите Биберон с ечемичено брашно на Плазмон, също ги няма ...
Дайте моля съвет  :)
*
« Отговор #896 -: Март 30, 2011, 13:16:30 pm »
Ели, ми да си беше проверила и в скайпа хронологията  :lol:
овес - ябълка и круша с овес на Сънвал
ечемик - бишкота биберон на Плазмон
просо - градински зеленчуци с просо - Сънвал
пшеница - Нежни фибри Нестле; Пълнозърнеста каша банан и сухар Bebevita
ръж - Био безмлечна каша - 7 зърнена на Милупа; Бишкоти 6 зърнени на Плазмон
малц - сухар Хип
Мисля че в този ред съм ги вкарвала, просто не можах да намеря ръж, без просо и пшеница, затова я въведох след тях.
« Отговор #897 -: Март 30, 2011, 13:19:09 pm »
   Присъединявам се към молбата на Eли: )   :)  Наближава и нашето време за глутен и аз отсега се замислям.
« Последна редакция: Март 30, 2011, 13:32:38 pm от shokolad_7 »
*
« Отговор #898 -: Март 30, 2011, 13:25:50 pm »
Абе Мимозо, таз схема я знам аз, просто не можах да цитирам, за да се ориентират и другите какви ги върша  :wink:
Значи тази каша, Нежни фибри на Нестле, вече я няма, не я произвеждали
Бишкотите на Плазмон с ечемичено брашно, също.
Затова се обърках  :lol: Но май ще вкарам и аз първо пшеницата, просто не се получават нещата иначе ...
*
« Отговор #899 -: Март 30, 2011, 13:28:18 pm »
Преди пшеницата имаш просо, а за пшеницата съм писала още 1 пюре, което съдържаше въведоното от мен до момента (гледай ми таблицата  :lol: )
Ще ти измислим и нещо с ечемик, само трябва да си припомня какво се случваше, че старост-нерадост взех да забравям  8)