Bobbie,Благодаря за линковете. Беше ми интересно да ги прочета и открих факти, които определено са нови за мен. Тъй като основните мои "разследвания" по въпросите на кърменето и захранването бяха през 2005 година, когато болшинството от изследванията, които се споменават в твоите линкове, не са били извършени. По това време сигурно над 90 процента от децата в България се захранваха със сокчета след 40тия ден.....
Но, непосредствено под статията на вестник "Телеграф", линк към която си дала, има линк към друга статия относно изследване, при което включените бебета, кърмени изключително до 6-месечна възраст, са страдали от значително по-малко на брой респираторни, ушни инфекции, и млечница, дори и след коригиране на другите фактори, които биха могли да повлияят на нивото на заболеваемост.
Изследвания всякакви има с хиляди...
Комплексността на факторите, влияещи върху здравословното състояние и предразположението към болести, е безспорна. Медалът има винаги друга страна, като не правят изключение и медицинските изследвания.
Ако трябва да съм честна, сега нямам необходимото време да правя нови "разследвания". Бих го направила с удоволствие, ако имах възможност. Но аз просто моите решения по въпроса съм ги взела вече и двете ми деца отдавна са захранени. Но бих искала да посъветвам момичетата, които сега го правят, да четат повече, за да вземат информирани решения, колкото и клиширано да звучи вече този израз.
Baracuda, добре заварила!
За съжаление не мога да съм ти от полза относно билките. Чела съм само, че рискът от алергии при тях е свързан с развитие на сенна хрема. А също и за правилото на Кларк при даване на билкови екстракти на деца, но това е друга тема.
Моите деца не са яли попара. Смесвала съм с пюрета или каши чай от шипка и коприва.
Mini,Тъй като твоят постинг беше веднага след моя, държа да поясня, че хората, които са чели постингите ми в този форум, знаят, че:
- едно от нещата, на които най-много държа, е да съм информирана;
- най-малко аз съм човекът, който би писал с единствената цел да предизвика конфронтация;
- не бих определила като спам даването на линкове към всякаква информация, която касае темата "Хранене и захранване на бебето и детето".