Фибо, аз от същите съображения реших да не давам на малкия от тези каши Слънчо. Чувала съм ,че децата много ги харесват, ама как няма да ги харесат като съдържат захар
и кой знае още какви химии, за да се получи този вкус. Освен това много време ми отне да търся подходящи каши, с които да го захраня с глутен, дори купих две кутии- едната на Нестле, другата на Милупа, но така и не му дадох от тях. Днес ходих до един диетичен магазин и си напазарувах овесени ядки, ечемичени ядки и т.н. и мисля да му правя сама каши. За "подобряване на вкуса" може да му добавя пюре примерно.
Не знам, тези каши като се замисля, ми то с какво ли няма каши- с ябълки, с банан, с круша.... ами вие виждали ли сте плодове на прах
Лично на мен ми се струва странна тая работа
Не искам да ме разбирате погрешно, не отричам като цяло кашите- може би те са наистина много добри, може би дори са полезни, но личното ми мнение е че е по-добре да се придържаме колкото може към естествените неща... Е, разбира се че правя отново сметка без кръчмар, защото ако малкият дзвер ми откаже "домашните каши" както направи с плодовите ми пюрета.... ще давам от готовите и окото ми няма да мигне
П.С: сладката суроватка някъде съм срещала, май беше продукт, който се отделя след направата на сирене.... Не съм обаче 100% сигурна. Дано се включи някой по-вещ.
Когато пише мляко пък, аз винаги приемам, че става въпрос за сухо мляко, но пак не съм на 100%