Здравейте,
Ето че дойде и моят ред да се запиша тази интересна темичка.
Добре дошла, мила приятелко!
Ще ти споделя моят опит, пък дано и други се включат.
Аз все още не съм заменила изцяло хранене и не мисля да го правя поне до годинка.
В момента количествата ни твърда храна са: 190 гр. на обед и 150 гр. след обед. Количеството сам си регулира,( колко е добре не знам, но се надявам, че не преяжда)- в смисъл давах му на обяд 150 и в един прекрасен ден, на 7 м. и 30д. пожела да изяде 190 (като свърши пюрето 150 гр. изпадна в истерия и докато не дадох и останалите 40 гр. не миряса) и така караме засега. Същото и със следобедното хранене - давах 110, после се качи на 130, а днес изяде и 160 и искаше още, но му прекъснах мераците
След обедното хранене суче след около час, а на следобедното хранене - почти веднага. По принцип съм чела, че като не искали децата, започвали категорично да затварят уста. Е, аз не чакам това, но горе долу го гледам, като изяде приготвеното количество и му кажа "Браво, свърши..." запази ли спокойствие - значи е нахранен, но изтеряса ли с рев, явно не му е стигнало. Иначе, за разлика от много свои връстници не е намалил
изобщо храненията. Нощем цока на 2,5-3 ч. и то май повече за биберон ме ползва, ама карай. Сутрин цока в 8,30-9 ч. и към 11,30-12 ч вече си търси обяда. След две седмици ще започна и попарка към 10-10,30 и така се надявам да издържа до около 13 ч за обяд (тъкмо ще съвпадне и с часовете за храна от детската кухня). Ами това е в общи линии - повече се доверявам на него, но и следя грамажите. Дано не допускам големи грешки.
Иначе качва около 700-900 гр. месечно
Поздрави и целувки на Марти! Успешно и приятно похапване!