Здравейте, момичета! Да се включа и аз вече с въпроси по захранването:
- Захраних на 5 м. и 10 д. с оризова безмлечна каша на Милупа (с кърма, с вода, с двете). Като цяло не се прие добре кашата и след седмица започнах със зеленчуците.
- До момента съм дала: картоф домашен, морков дом., тиква на ХИП, пащърнак на ХИП и днес започнах с тиквички домашни. Давам нова храна всеки пети ден.
- Принципа на даване ми е следния: първия ден давам да опита новия зеленчук, за да му видя реакцията и после давам вече въведен зеленчук, на следващ ден вече давам новия смесен с нещо старо - всеки ден смесвам различни въведени зеленчуци (морков с картоф, морков с тиква, картоф с тиква и т.н.); След това винаги си досуква кърма, защото без ц...а не може
- Вода не пие и не желае, колкото и да му предлагам - с шише, с лъжичка.
- смятам захранването да върви така: 1 месец зеленчуци, 1 месец по-късно плодове, след още 1 месец месо, после жълтък и накрая глутен.
- сокове не давам и все още не смятам да започвам, освен ако не се наложи.
- смятам да кърмя, колкото мога и не ми се иска да замествам хранене все още. Не знам докога така, но засега това ми е мнението.
- А режим нямаме никакъв
Ядем на поискване (през 2-3 часа), включително нощем по 1-2-3 пъти; сутрин често ме ползва за биберон, а аз така поне поспивам, вечер се успокоява отново върху мама.
Та, да попитам следното:
1. Мога ли да дам като следващ зеленчук броколи или нещо друго - моля предложете, че не мога да измисля.
2. Как да въведа плодовете - предполагам отново по метода 2 ч.л., 4 ч.л., 6 ч.л. и повече и кога през деня е удачно даването им?
3. Какво е приблизителното количество твърда храна, която може да се изяжда? Ние сме в диапазона 60-125 гр. (всеки ден различно, но тенденцията ми е постепенно увеличение на количеството)
4. Едно нещо, ама хич не ми е ясно - в някои книги (визирам книгата на проф.Лиляна Трифонова) пише как се правят кисели, пюрета и т.н. и се споменава прясно мляко като една от съставките. А нали уж до годинка е желателно да не се дава? Е това хич не ми е ясно как става.....явно аз нещо не мога да разбера нещата - ще се радвам на вашия коментар.
Ами това е в общи линии. Сори за дългия пост, опитах се с едно питане.....цяло захранване да разбера