0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #420 -: Юни 09, 2010, 22:44:08 pm »
Момичета, как въвеждахте бисквитките плазмон без глутен? И още - кога е подходящо за въведа царевица?

тези бисквитки ги въведох на около 6 месечна възраст, като започнах да ги добавям във вечерното мляко /само, че запушват бибите и трябваше да ги сменя с други, с повече дупки/.
Царевица въведох първо във вид на царевична каша на фризокрема на 6 месеца и 21 ден /много я харесват малките/, а от около месец ползвам и от замръзената царевица /слагам по малко в обедните каши и се приема също много добре/.
« Отговор #421 -: Юни 10, 2010, 08:11:34 am »
Благодаря ти много за отговора! А в началото по половин бисквитка ли слага или направо цяла и не увеличаваш количеството? Колко време даваш бисквитките преди да въведеш нова храна? Знам, че по принцип ги дават вечер, но нали нова храна се въвежда на обяд :?
Тази царевична каша доста я търсих, но ми казаха, че отдавна я нямало та се чудя дали са подходящи пюретата, които съдържат царевица?
Още веднъж ти благодаря!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #422 -: Юни 10, 2010, 08:32:23 am »
Розовелка има прекрасна каша за Плазмон- царевица и касава, пробвай с нея
http://www.papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=1095
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #423 -: Юни 10, 2010, 08:46:55 am »
Това не бях го срещала, но няма ли да е проблем, след като съдържа два вида брашно, а аз не съм въвела нито единия? Проблем ли ще е и двете наведнъж в тази комбинация?
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #424 -: Юни 10, 2010, 08:53:48 am »
Ами има царевица и ориз и на МИлупа
аз лично давам каши само на Милупа, с няколко изключения за Стефания, която много хареса кашите на Семпер
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #425 -: Юни 10, 2010, 22:55:50 pm »
Розовелка, от самото начало слагам само по една бисквитка и не съм увеличавала количеството. И аз се притеснявах, че ще ги въведа с вечерното мляко, но понеже друго не измислих...така и направих и нямаше никакъв проблем, само дето запушваха бибите.
Кашата на фризокрема последно я взех миналия месец от Фантастико във София, също съм я купувала и от Била. Не съм чула да са я спряли, моите ядат последни запаси и ....
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #426 -: Юни 10, 2010, 23:09:02 pm »
фризокрем няма да се внасят вече
до изчерпване на количествата са
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #427 -: Юни 10, 2010, 23:16:14 pm »
А принципно, кога може да се въвежда спокойно диня и пъпеш?
*
« Отговор #428 -: Юни 11, 2010, 00:16:32 am »
Аз пък за готвен домат питам дали може да му давам вече на моя син.

*
« Отговор #429 -: Юни 11, 2010, 07:08:32 am »
Пъпеш и диня дадох на 9 месеца, но не повече от едно палко резенче, колкото да си опита. Пъпеша разхлабва и то доста.

[/url]
*
« Отговор #430 -: Юни 11, 2010, 08:16:00 am »
Аз пък за готвен домат питам дали може да му давам вече на моя син.

Може вече да даваш, таман по вкусно ще му е.  :wink:

Пъпеш дадох и аз на Анди есента да е била на 10м, няколко парченца. Диня не съм чакам да се появят българските и тогава ще и дам.

И да питам дали не прекалявам с лука, в почти всяко ядене което готвя и слагам. Използвам червен или пресен лук.

*
« Отговор #431 -: Юни 11, 2010, 08:37:11 am »
да, домат може, слагай в маджите, стават като истински :lol:
за лука и аз слагам, но по малко, например на пресния лук слагам солната част, без перата.
*
« Отговор #432 -: Юни 11, 2010, 09:36:15 am »
Момичета, как въвеждахте бисквитките плазмон без глутен? И още - кога е подходящо за въведа царевица?

а защо се дават тези бисквитки, т.е. каква е ползата от тях?
като допълнение на някое основно ядене, за повече засищане, за разнообразяване менюто, или?...
аз не съм давала...
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #433 -: Юни 11, 2010, 09:44:09 am »
Цветенце и аз не съм, но обикновенно бебетата които се будят нощем
и са на АМ им слагат в млякото за да ги засити за по-дългата нощна пауза!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #434 -: Юни 11, 2010, 10:15:07 am »
Ясно, Мише.

Някой от вас ползва ли бурканчета на Нестле? На почти всички, които са за 4+ по етикет, в съдържанието се включва възстановено мляко, какво значи това? Хванах, например, пиле със зеленчуци някакви, с идеята с такова да въведа пиле при Антон, но ме спря това мляко вътре. После видях, че при почти всичките им пюрета го има.

И друго - хвърлих поглед на кутиите с АМ за по-големите деца, от любопитство - да се ориентирам за варианти понатам след отбиването. АМ Хумана 3 е с бананова смес вътре, АМ лактана 3 е със плодова смес ябълка+банан+портокал. Доста се изненадах - АМ не трябва ли да си е чисто мляко, така ли ги правят вече млеката за по-голямата възраст?
*
« Отговор #435 -: Юни 11, 2010, 10:34:09 am »
И аз не виждам какъв е смисъла от бисквитите. Не са от най-полезните храни, пък и все ме е страх да не се пристрасти към сладкото и да стане като мама- шиши. :lol.

[/url]
*
« Отговор #436 -: Юни 11, 2010, 10:43:05 am »
Бисквитките на плазмон дадох, точно поради причината, която описа Мишето - уж да ги засищат и да не се будят - ефект "голяма нула". Учих ги с тях да дъвчат и да си чешат венците (уж се топят, без да се давят децата), преди да въведа глутена. Те не са толкова сладки, а и не се дават повече от 1-2 или да се слагат в шишето.
Цветенце, 3ките са наистина плодови, уж за да се приемат по-добре от децата. На годинка дадох Хумана 3, преди това си бяха с 2ката.
*
« Отговор #437 -: Юни 11, 2010, 12:17:50 pm »
И аз съм на Хумана откакто се е родил.Сега и ние сме на тройка.Според мен няма никаква полза да ги овкусяват.Митко толкова си беше свикнал на обикновеното АМ,че му беше доста странна тройката.Ама свикна :)

*
« Отговор #438 -: Юни 11, 2010, 15:29:22 pm »
Забелязала съм, че е по-гъсто от двойката. Мойте вече са на прясно мляко, имам АМ колкото за резерва.
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #439 -: Юни 12, 2010, 01:45:04 am »
Как да накарам Тошето да яде плодове?Тези дни му предложих черешки,много вкусни, но все пак са сладко-кисел плод и не му хареса.Опитах кисел да дам, пак отказа.Предлагам ябълка, пъпеш бях взела, нищо освен банан не иска и то половин.Ако обаче някой яде кроасан бисквита, солетки или друга простотия не отказва  :?.
Сокчета не давам, като бебе получаваше колики и сега не иска.