0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #240 -: Март 08, 2010, 06:57:58 am »
- заешко, пуешко, пилешко, телешко, риба, агнешко и свинско
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #241 -: Март 08, 2010, 10:33:45 am »
 :D Благодаря, момичета!Ще стартирам със "заек", а после "пуйка" и т.н. :wink:
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #242 -: Март 09, 2010, 01:18:22 am »
При нас беше- пиле,пуйка, заек, телешко, риба.Свинско съм дала веднъж този месец.Агнешко още не, според лекарката е алерген и да изчакам.
Не съм давала пюрета с йогурт и сметана, мога да давам за закуска вместо попара, така ли?Трябва ли пак постепенно захранване, след като яде сирене, пак е млечно  :ask:. Мляко с бисквити ще рече какво мляко, кисело?
Кус-кус не харесва много, трябва да пасирам, а не искам все пасирано да яде.Попарата я намачквам.
ПП.Не знам дали е за тук, кога трябва да се притесня, че нямаме зъби?Венеца долу отпред е много изпъкнал, очертани са зъбки, но не избиват.След годинката ли?
« Последна редакция: Март 09, 2010, 01:26:09 am от _Elfita_ »
*
« Отговор #243 -: Март 09, 2010, 08:22:45 am »
 _Elfita_,освен попара може да редуваш кисело мляко с плод и бисквити.А за зъбите мисля че тук някъде четох беше коментирано детенце на което му бяха избили на 2г.

*
« Отговор #244 -: Март 09, 2010, 09:34:00 am »
_Elfita_, под мляко с бисквити имах предвид адаптирано мляко, но ако си въвела вече кисело, защо не? И Дари не харесва кус-кус иначе, пасиран, непасиран, никак в общи линии...Иначе за пюретата с йогурт и извара съм давала на Овко и на гербер - процентното съдържание на йогурта и изварата е 8-12 %. Има такива разновидности и с грис също на Гербер. Щом си дала вече сирене няма никакъв прблем да даваш извара. А вече може да пробваш и с кисело мляко - аз вече започнах да давам вечер кисело мляко и адаптираното остана само сутрин. И да се похваля, че от няколко дни сме на кухня и много я харесва моята маймунка.
Ние също стартирахме - пуйка, пиле, заек, телешко. Свинско, агнешко и риба съм давала по веднъж.
Имам и един въпрос тук - от кога да въвеждам вечеря? Мисълта ми е мога ли да давам супа със сухарче или да си останем на мляко до годинката. Режима на Дари в момента е следния: 5 часа сутрин АМ; 9 часа - попара или разновидности, 13 часа - обяд - месно или зеленчуково пюре; 17 часа - каша с плод; 20,30 часа - адаптирано/кисело/ мляко.
За зъбите - не се притеснявай изобщо, на моята приятелка започнаха да избиват след годинката и вече е напред с материала, докато на Дари започнаха да никнат на 7 месеца и още е с 3 зъба, всичко е много индивидуално.
*
« Отговор #245 -: Март 09, 2010, 14:01:26 pm »
Нашите зъбчета започнаха да избиват на 1г и седмица. Детенце на моя приятелка,което е  на 1г3м и още нямат зъби.
Ние ядем супичка за вечеря /18,30-19,00/от 11м, но млякото преди сън си го пием.

[/url]
*
« Отговор #246 -: Март 09, 2010, 14:27:48 pm »
Нашите зъбчета започнаха да избиват на 1г и седмица. Детенце на моя приятелка,което е  на 1г3м и още нямат зъби.
Ние ядем супичка за вечеря /18,30-19,00/от 11м, но млякото преди сън си го пием.
Ами вечерята се пада да е към 20,30 - 21 часа, а ние тогава лягаме да спим. Ще пробвам със супичка и малко кисело мляко за десерт да видим как ще й понесе.
*
« Отговор #247 -: Март 09, 2010, 15:05:03 pm »
Рано ви е за вечеря според мен. Давай си мляко на детето. Аз започнах да давм лека вечеря някъде около годинка и 3 (не помня точно), а едва преди месец спряхме АМ при заспиването. С кисело мляко също около годинката захраних.
*
« Отговор #248 -: Март 09, 2010, 16:35:38 pm »
Нуну, Калина по това време спи вече трети сън :lol:

[/url]
*
« Отговор #249 -: Март 09, 2010, 19:06:02 pm »
Нуну, Калина по това време спи вече трети сън :lol:
Е, добре тогава, кога го пие това мляко? И по колко изпива?
*
« Отговор #250 -: Март 09, 2010, 20:58:30 pm »
Около 19,30 най- късно 20,00 си иска млякото и заспиваме с него. Калина от бебе си ляга по- раничко.  Исках да кажа, че долу- горе на вашите месеци започнах да й давам и малко супичка преди сън и преди вечерното мляко.
Давах й супа като си мислех, че ще откаже нощното хранене, но си го влачихме до преди седмица.
« Последна редакция: Март 09, 2010, 21:07:44 pm от ЕVIQ »

[/url]
*
« Отговор #251 -: Март 09, 2010, 21:13:36 pm »
А какво значи нощно хранене? На нас първото за деня е в 4-5 часа и не мисля скоро да го отказваме. А иначе днес пробвах да дам супичка за вечеря с малко кисело мляко после. По принцип Дари не е свикнала да заспива с млякото /шишето/ и не си го търси. Давам просто, защото й е време за хранене, няма претенции за шише - може и с лъжицата :D Притеснява ме да не огладнее прекалено бързо ако няма и вечерно мляко. Ще видим де, ако не потръгне ще се върнем на старата схема.
Благодаря ви за отговорите.
*
« Отговор #252 -: Март 09, 2010, 21:50:54 pm »
Пиеше мляко в /около/ 24,00, 4,00, и после в 7,00 :lol:

[/url]
*
« Отговор #253 -: Март 10, 2010, 09:43:45 am »
Пиеше мляко в /около/ 24,00, 4,00, и после в 7,00 :lol:
Ама вие доста добре сте си похапвали :D
Мдам...май само със супа няма да минем - дадох й около 200 гр. супичка в 20,30 часа и след това заспа, събуди се обаче в 23 часа и няма заспиване - изпихме около 120 гр. АМ и се кротна. Тази сутрин обаче не си изпи цялото количество АМ. Мисля да продължа обаче по същата схема като давам напр. 100 мл. АМ, а не 200 както по принцип.
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #254 -: Март 10, 2010, 13:06:00 pm »
Аз пробвах да давам вечеря преди месец, но не се получи, един ден иска другия не.Иска си млякото вечер, доскоро кърмата.
*
« Отговор #255 -: Март 10, 2010, 15:24:49 pm »
Аз пробвах да давам вечеря преди месец, но не се получи, един ден иска другия не.Иска си млякото вечер, доскоро кърмата.
Ами аз реших да се водя по детето - ако иска иска, ако не - няма да я насилвам.
_Elfita_, ти какво мляко даваш?
« Отговор #256 -: Март 11, 2010, 12:33:05 pm »
Моите и двамата, вече ще станат на 2 г и още си искат млякото преди лягане. Регулирам колко мл да дам, спрямо това дали са яли нещо от нашето готвено.
Супите от кухнята не ми харесват и рядко ги давам.
*
« Отговор #257 -: Март 13, 2010, 09:59:47 am »
Ммомичета и моето дете отказва вече ам за съжаление ,само вечер мога да го накарам да изпие 200 той е на 8 м!Въпросът ми е мога ли да му давам сутрин за закуска йогурт с бисквити или ам с плодово пюре и бисквити и колко ам трябва да слагам вътре :?вече се видях в чудо.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #258 -: Март 13, 2010, 10:24:25 am »
Ако си въвела глутена, що не пробваш с млечна попара. Ние такава ядем и до сега, не харесва чая с хляб. Иначе редуваме с кук-кус с АМ, попара с АМ, Ам с бисквити...

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #259 -: Март 13, 2010, 10:58:20 am »
Ами пробвах кус кус и попара не кусва неще мъка ,за това питам дали няма да яде мляко с бисквити  и плодово пюре да го правя като каша и по колко мляко да слагам нали трябва да се спазват някви пропорции по 500 мл мляко на ден :?