0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #800 -: Март 01, 2011, 11:38:02 am »
mimi26 защо да не яде 3 , ако не и намалявам млякото? Навсякъде като чета на 9 месеца вече са на 3 хранения.
Аз я разбрах  :wink:
Ами не виждам как на дете, което досега му е било достатъчно количеството храна за деня ще успееш да го накараш да изяде още 200гр примерно. Още повече, че е на тази възраст. Незнам къде е това "навсякъде", където четеш, но аз като захранвах моето "навсякъде" казваше трето хранене около 11-12м. Тя дефакто обядва в 11ч, къде ще вместиш закуската в промеждутъка от 3 часа? Ако дадеш все пак такава, това означава, че ще обядва към 13-14, а после това мляко в 15? Нахранено дете няма как да изпие такова количество. Изчакай да порасне още, да се увеличи количеството храна и тогава въвеждай 3то.
« Отговор #801 -: Март 01, 2011, 11:42:25 am »
Mimi26, права си, обаче на различните фирми пише различно. На едни 8 % ,а други 18%, на трети 50 %. както и да е. Ще видя как ще го изчислявам.
*
« Отговор #802 -: Март 01, 2011, 11:46:47 am »
Ами точно защото е различно съдържанието, затова ти казвам да си го изчислиш. Няма как да дадеш половин пюре, ако е 190гр а съдържа 50%месо.
*
« Отговор #803 -: Март 01, 2011, 12:53:21 pm »
Моето момче традиционно си хапва доста добре и не е капризно, но от седмица (10тина дни) отказва почти всички по-течни манджи и супи. Според него трябва да се яде само филия, ориз (с месо или зеленчуци) и макарони. Спанак яхния, зелен фасул, прясно зеле, телешко варено - все любими преди храни - сега отказва. Не е ли много рано за период на сандвичи и макарони? Да го оставя да яде каквото иска или да го оставям да огладнее повече и да настоявам с манджите? Какво правите в такива моменти?
Като режим е следното:
6-7 АМ 210
8.30 закуска - препечена филия кашкавал, филия сирене, баница, макарони и подобни (тук проблем няма)
12.30 обяд - манджа и хляб
16 - най-често плод (рядко кисело мляко с бисквити)
19.30 - друга манджа и хляб

проблемни са обяда или вечерята (по-супестото  :D от двете )
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #804 -: Март 01, 2011, 21:39:35 pm »
Незнам къде е това "навсякъде", където четеш, но аз като захранвах моето "навсякъде" казваше трето хранене около 11-12м.
Ами до трогава вече трябва да е на обща храна т.е. 4 безмлечни хранения ( със следобедна закуска) на ден. Как ще стане, ако не и вкарам трето към 9тия месец?  Чета например един сайт, на който ме препрати от Амриканската асоциация по педиатрия. Дават дори по повече безмлечни хранения за деца между 8 и 12 месеца http://www.healthychildren.org/English/ages-stages/baby/feeding-nutrition/pages/Sample-One-Day-Menu-for-an-8-to-12-Month-Old.aspx
Ние малко сме изостанали дори от това, което се препоръчва, а и в детската градина се учудиха, че още се храним така. Излиза, че трябва да и намаля млякото и да и го давам в едно ядене с други неща, а да увелича колко пъти на ден пие мляко. Да ама аз повече хранения нямам и най-малкото намерение да вкарвам ( най-много още едно). Няма да се храним по цял ден все едно е новородено.
« Последна редакция: Март 01, 2011, 21:58:42 pm от Bobbie »

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #805 -: Март 01, 2011, 23:05:24 pm »
Боби,ами двете спанета ми се искат понеже напоследък става по-рано и към 10ч доста му се спи.Но той спи по веднъж на ден от 8мия си месец,лягаше си по обед към 13ч.Не съм го натискала,сам си изгради така режима.Но тогава спеше до към 9ч,а сега куква още в 7ч,най-много до и половина...За това ми се иска да дремне около 10ч и после пак към 15ч.Само дето обаче като легне и спи по 2ч и не ще да става по-рано.Та и днес легна в 10ч и спа до 12ч и на крак до вечерта.Отказвам се вече да го натискам,да спи когато и както сам си реши :) И спирам със спама... :oops:

За АМ-а,при нас пък казват,че се дава до 2рата годинка по 400мл на ден.Според тукашната ПА,децата се нуждаят от толкова за пълноценния си растеж и развитие.От 9-12м минимум 2 и средно 3 храненея с АМ на денонощие по 210мл.И след 12м по 2 храненея с АМ(210мл) за 24 часа.Това което не ми допада на тукашните режими е,че децата се хранят предимно със хляб.Битува някакво странно разбиране сред мамите,че ако се яде два пъти топло на ден(зел.пюре) то децата ще надебелеят 8O Ето как изглежда една типична схема на дете на 12м

6ч АМ 240/270
9ч две тостерни филийки със масло/крема сирене/шунка
12ч същото + сок
15ч плод/бисквитка/сок
17ч зел.пюре
19и30 АМ 210 и сънчо

Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #806 -: Март 02, 2011, 11:08:02 am »
Преди 20 дни захраних моята дъщеричка с пюре от морков. Вече яде по 1 бурканче от 125 г морков, картоф, тиква, броколи с ориз. След пюрето дохранвам с кърма. Вчера педиатърката каза да започвам с месото и да давам вече от по-големите пюрета, понеже е на 6,5 м. Но на мен ми се струва рано. Мислех и плод да включа, и още някой зеленчук, за да мога да правя  повече комбинации. Все пак съм я захранила преди 20 дни и съм дала досега само 4 зеленчука. Вие на какво мнение сте, момичета? Ще съм благодарна, ако се включи и Верди с отговор.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #807 -: Март 02, 2011, 11:56:37 am »
Рано ви е за месо, Кремкарамел. По-добре въведи още някой зеленчук и плод и след това месо. Аз месо въведох на 7,5 месеца, 2 месеца след като захраних.

« Отговор #808 -: Март 02, 2011, 12:37:20 pm »
И според мен ви е рано, изчакай още 2 седмици и добави , ако искаш  междувременно и плодови пюрета!
« Отговор #809 -: Март 02, 2011, 12:47:53 pm »
Според мен е редно да въведеш всички подходящи за възрастта зеленчуци, плодовете и тогава постепенно месото. 6.5 м изобщо не е късно, добре си вървите според мен.
*
« Отговор #810 -: Март 02, 2011, 13:55:26 pm »
крем карамел, аз бях въвела 4 зеленчука и после въведох няколко вида плодове и точно като dani_ j дадох месо около 2 месеца след началото на захранването. А за количеството - на твое място бих го увеличила, ако видя, че на детето не му стига. Иначе не.

« Отговор #811 -: Март 02, 2011, 15:35:59 pm »
Благодаря ви, момичета! Относно количеството, мисля че би хапнала и повечко. Засега яде с голям апетит. Не знам само как би и подействало на стомахчето цяло пюре от големите, иначе съм сигурна че ще го изяде цялото.

« Отговор #812 -: Март 03, 2011, 18:39:58 pm »
Кремче, и ние с Бобо вървим горе-долу като вас. Това, което забелязах, е, че като увелича количеството, а той не е готов (макар че го яде с апетит), получава колики. Затова сега съм внимателна с количествата - увеличавай постепенно и мисля, че няма да имаш проблем.
Смятам да вкарам още няколко зеленчука (до тук съм въвела картоф, сладък картоф, морков, круша, ябълка и оризова каша) и чак тогава да започвам месото. Вероятно още месец ще отнеме тая процедура. Но Бобо е добре с хемоглобина, така че не бързам.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #813 -: Март 03, 2011, 19:18:23 pm »
Понеже беше почнала да ми върти номера с яденето на млякото започнах да захранвам на 5 месеца и 2 дни. И защото беше рано според мен месо предложих на 7 и малко. Бях въвела доста зеленчуци  и плодове, както и оризовата каша.
*
« Отговор #814 -: Март 04, 2011, 15:19:20 pm »
Bobbie,
Нещата, които четеш, са ориентировъчни, както знаеш.
Аз също бих посъветвала да замениш предиобедната каша със зеленчуково-месно пюре.
Kremkaramel,
Моето мнение е, че разсъжденията ти съвпадат с моето мнение. :lol: Ако бях на твое място, също бих дала няколко плода и после месо. Колкото до количеството, мисля, че е рано още за голямо пюре.
« Отговор #815 -: Март 04, 2011, 15:32:24 pm »
Обърках се  :? - това, че съм въвела оризова каша означава ли, че оризът е въведен? Гледам зеленчукови пюренца и се чудя как ще продължавам натам - карфиол има само с картоф, но броколи - с ориз... Оризът присъства в почти всички пюрета от повече зеленчуци. Започвам да срещам затруднения с това как да стигна до многокомпонентно зеленчуково пюре.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #816 -: Март 04, 2011, 15:44:07 pm »
Камбозола права си, едно и също е!Ориза е въведен!
Ако правиш домашно пюре и стане рядко се сгъстява с оризова каша,
стига да е въведена. Д-р Бърди я нарича чисто оризово брашно.
Предполагам това се случва и с производителите...

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #817 -: Март 04, 2011, 16:19:47 pm »
Мерси, мишанта!
Ами, на някои пюрета пише, че има оризово брашно / оризов грис - обикновено е в минимални количества, така че го считам за въведен. Но се чудех за ориза, когато пише "Броколи с варен ориз" например.
Така става по-лесно, имам път до многокомпонентните зеленчукови пюрета ;)

« Отговор #818 -: Март 04, 2011, 23:34:27 pm »
Верди, благодаря!
cambozzola, Мишето ти е отговорила. Аз също започнах с оризова каша и сега спокойно давам броколи с ориз. Това е любимото и пюре! Вече трети ден давам пащърнак и също много и харесва. След него смятам да дам вече плод - ябълка или круша, но искам да ви питам по кое време се захранва с плод? Знам само, че се дава между храненията.
« Последна редакция: Март 04, 2011, 23:36:36 pm от Kremkaramel »

*
« Отговор #819 -: Март 05, 2011, 00:23:59 am »
По принцип хубаво е нова храна да се дава около обяд, та ако има нещо да се отреагира навреме, после си го изместваш в часа в който искаш.
Аз го давах следобед.