0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #740 -: Февруари 07, 2011, 23:02:46 pm »
 :D Не не,имах в предвид ако му го взема да го преливам...После не ще да яде повече...
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #741 -: Февруари 07, 2011, 23:12:44 pm »
Все си мисля, че до едно определено време всички бебета
независимо дали сучат от гърда или пият АМ от шише са кърмачета!

Боби, Митака го пратих на ясла с шише на 2 години,
малко след това "внедрихме" една Катерица и тя отнесе всички шишета!
Калина пък се научи да пие от такова на около 10 месеца когато кърмата ми спираше...
Паралелно съм им предлагала вода или чай с накрайник или сламка.
За мен на 7 месеца е рано, но ти си майка, ти решаваш.

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #742 -: Февруари 07, 2011, 23:27:54 pm »
Фибо, ама ти ще преливаш от чашата в шишето бе човек :-). Няма да му взимаш шишето, а чашата, която и без това не иска.

Mishanta, вярно, че на мен ми е било по-трудно,защото е малко рано, ама пък сега няма да я мисля в яслата. А сега след като вече се а научила, едва ли има значение възрастта - тя си знае чашата, че и пуска мляко и друго не я интересува :-). Лекарката казва до годинка да е научена, но да се започне на тази възраст, на която аз съм започнала. Аз просто  избързах да приключа, за да не стане по-дълго, като тръгне на ясла.
« Последна редакция: Февруари 07, 2011, 23:30:08 pm от Bobbie »

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #743 -: Февруари 08, 2011, 00:01:48 am »
Ами те и тука казват 6-7ми месец да се почва с чашите.Ама аз не бях особенно настоятелна тогава...И пак си е до дете,мисля си...На моя приятелка момиченцето пропи дет се вика "от раз" на 6м.

Боби,ми тъй правя бе душа...Ами като е чешит...вземат ли му яденето веднъж,не ще повече да пие..Днеска цял ден така се разиграваме...Като блъсне чашата,давам със шишето ама блъска го с ръка,хленчи и крещи...
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #744 -: Февруари 08, 2011, 08:21:58 am »
Добро утро, ако може така да се каже...

След 40-те мл оризова каша, която дребният пое вчера с апетит (даже ревеше между загребванията), тая нощ се побърка от газове детето. Не знам дали са колики, защото толкова силни колики не е имал, но спа супер неспокойно, взех го при мен и въпреки това не можа да се успокои.

Казвайте сега какво да правя - мисля, че трябва да не му давам каша са момента. Но как продължавам натам? Чакам до шестия ден и тогава предлагам зеленчук / плод? Или трябва да изчакам повече и да пробвам пак с оризова каша?
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #745 -: Февруари 08, 2011, 08:38:20 am »
след 3-4 продължаваш със следващо запланувано и след време пак оризова, аз бих изчакала да речем 20на дена, за да я предложа отново  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #746 -: Февруари 08, 2011, 08:50:29 am »
Много благодаря, мини! Ще почета междувременно да видя кое е най-подходящо.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #747 -: Февруари 08, 2011, 10:17:36 am »
Момичета ,колко според е вас е количеството на АМ за бебка на 5.5м. Другата седмица прави 6 месеца. Аз до момента и давам 5 м.л, АМ (лактана био 1) + 150 вода. Обаче ми се струва малко вече. Мисля да давам 6 м.л. +180 вода, но като споделих с моя приятелка, която има бебе на 1.3 г ми каза , че според нея това били ужасни много.
Но моята бебка е на 5м.л от края на ноември и си търси повече хранене вече.

За водата-понеже сме на АМ откакто се е родила(така си мисля), доста отдавна пие водичка. Но аз никога не давам чиста вода, а детските чайчета на HIPP.А откакто се захранваме изпива по 2-3 шишенца от 150 мл.
*
« Отговор #748 -: Февруари 08, 2011, 11:31:25 am »
Аз знам така - месеца + 1 отпред и 0 отзад т.е. щом е на 6, 160млл. Зависи обаче на какъв период се храни.
Чайчетата ти ги пие, защото са сладки, за предпочитане е да даваш вода, а не чай. Моите бяха на кърма, но пиеха доста вода, може би защото се родиха лятото и беше много горещо. Обаче бяха ли гладни водата я плюеха. Вода пиеха около час и половина след млякото.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #749 -: Февруари 08, 2011, 11:35:21 am »
На кутията на АМ не пише ли дозировките за определена възраст? Аз се водех по тях. Не помня вече по колко е пиела на вашата възраст. Пък и до ден днешен не мога да и дам повече храна от колкото тя иска. Просто отказва и точка, няма сила която да я убеди да изпие или хапне нещо което е решила, че не иска.
А защо още даваш чай? Колики ли има? Според мен ви е време за чиста водица. Ако не я иска, може да разреждаш чая полека лека. А щом почне да яде повече твърда храна според мен е нормално да търси и повече течности.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #750 -: Февруари 08, 2011, 11:39:49 am »
Фючър, аз не знам как се разтварят, но знам, че Ивана едва от онзи ден започна да пие по 180 мл на ядене. До сега си беше на 150мл и не съм и го увеличавала, защото така си качваше добре, а и не виждах смисъл да и разширявам стомахчето. Едва сега започна да си иска повече. То си е до бебе. Мисля, че само в първите седмици има някакви универсални милилитри храна, които трбява да изпиват и после има много различни количества от бебе до бебе. А и зависи колко пъти на ден я храниш. Тук казват, че на ден трябва да изпиват поне ( около)600мл, но варира от 600мл до 1Л на ден, в зависимост от бебето. Имах позната, ня която бебето на 4 месеца пиеше по 210мл на хранене.

Моята вода не иска, въпреки че е на АМ. Вчера пак опитах - една глътка пийна и като откри, че е вода и загуби интерес към пиенето. Дори пробвах да не и давам млякото известно време ( след хранане с каша) и не и направи впечатление.

Боби
« Последна редакция: Февруари 08, 2011, 11:44:27 am от Bobbie »

« Отговор #751 -: Февруари 08, 2011, 13:10:23 pm »
Peshek, не виждам защо да не и давам да пие детски чай. Все пак нали е детски чай, даже е на по месеци. Защо да я мъча с гола вода на този етап, в който се захранваме, киселеем се на зеленчуците, а така или иначе в момента пие течености.
Нещо впредвид ли имаш?
*
« Отговор #752 -: Февруари 08, 2011, 13:22:20 pm »
Водата се дава за утоляване на жаждата, а не за мъчене. Всичко, което е сладко (включително детски чай) е опасно за зъбите и не утолява жаждата.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #753 -: Февруари 08, 2011, 13:43:04 pm »
А, ей това имах предвид. Като е жадно пие вода. Чая, леко сладни, но сладни и така лъже стомахчето че е хапнало нещо. Съдя по себе си - като ми пристърже и изпия чаша вода пак чувствам глад. Но ако пийна студен чай примерно вече не. Не че има нещо лошо в чая като цяло, но според мен детето трябва да свикне с всуса на водата и като е жадно да търси именно вода. Иначе как ще стигне до 2 литра на ден като голям човек. :wink:
*
« Отговор #754 -: Февруари 11, 2011, 20:15:10 pm »
cambozzola,
Няма нужда да чакаш до шестия ден. Изчакай ден-два и започни нещо друго - картоф или морков примерно. Според мен, детето е било неспокойно, защото може да му е дошло малко в повече количеството.
И по-нататък така процедирай - не е нужно да заместиш цяло хранене с някакъв вид храна, за да продължиш. Не е нужно също и да бъде изяждано цялото количество, което ти си определила. Целта на захранването е запознаването с нови вкусове и пренастройката на дъвкателната и храносмилателната система.

Пиенето на вода - Изключително индивидуално за всяко дете е както количеството, така и съдът, от който ще пие детето. Ролята на майката е да предлага варианти, от които детето да избира. И двете ми деца са кърмени изключително до 6тия месец. Едното пропи вода на 1 годинка - от спортно шише за минерална вода, а другото пропи вода още на 6 месеца - от шише с твърд накрайник. И двете много бързо след това се научиха да пият направо от чаша (стъклена).
Напълно подкрепям мненията, че трябва да се предлага вода, а не подсладени чайчета, сокове и подобни.
« Отговор #755 -: Февруари 11, 2011, 21:10:43 pm »
Verdi, благодаря за включването! Те вече почти изтекоха 6-те дни, не ми е проблем да изчакам до неделя. Не съм настоявала да си изяде цялото количество, хапна си го с апетит. Но се чудех дали с картофа да не подходя по-внимателно с количествата и да не увеличавам, докато не се убедя, че се приема добре?

« Отговор #756 -: Февруари 11, 2011, 23:32:28 pm »
Верди, радвам се, че се включваш отново, прочетох повечето ти постове и мога да кажа, че си мноооого по-добра от педиатърката на Йоана.
Аз започнах с безмлечна оризова каша преди 10 дни и от днес изместихме кашата следобяд - 150 мл, а на обяд започнах с 2 ч.л. пюре от морков. На кой ден да включа картофче? педиатърът казва да включа ориз към моркова, но нали кашата ни е ориз? Затова смятам вторият зеленчук да е картоф.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #757 -: Февруари 12, 2011, 11:40:19 am »
Привет,момичета,аз също имам едно питане.Според вас мога ли вече да започна готвенето на домашна храна за Тони със зехтин или е нужно да продължавам с чисто краве масло?За сега готвя всичко с "Првезидент",търсих рапицово олио,но не намирам .

« Отговор #758 -: Февруари 12, 2011, 23:13:58 pm »
Тини,незнам дали е правилно,но аз от няколко месеца слагам зехтин във вече приготвеното пюре/супа,краве масло слегам само сутрин в попарата или кус-куса.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #759 -: Февруари 13, 2011, 11:42:33 am »
TINI, аз за първи път чувам това за маслото. Аз не бих готвила със зехтин. Непрекъснато чета рецепти със зехтин и гледам разни прословути готвачи да готвят с него, но зехтинът произвежда нещо ( което не си спомням какво беше, ама беше вредно), когато се нагрее на високи температури. Ако го добавяш ( без да се загрява), както malvina82, тогаве е много полезен.
Казват, че на тази възраст детето вече може да си е на обща храна, ако искаш. Би трябвало да можеш да и готвиш с това, с което готвиш и за вас. Поне аз така знам.

Боби
« Последна редакция: Февруари 13, 2011, 11:44:18 am от Bobbie »