0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 4
« Отговор #720 -: Февруари 06, 2011, 23:29:36 pm »
камбозола, крем карамел, аз пак не съм разбрала.  :oops:  Иначе в началото бях купила от чашите на авент, за които говори камбозола. После му взех други без вентил (може би от годинка нататък и с уговорката, че с каквато и да е нова чаша поне моят се улива винаги първия път, докато свикне). Ето ги:

От тях пие и до днес. Опитва се и от обикновена чаша, но все още не му се удава.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #721 -: Февруари 07, 2011, 06:29:52 am »
Камбозолка, какъв ти е зора да пие вода? Моята също не пие вода и вече не се и опитвам. Не е останала жадна , пие си АМ-то и няма проблем. Аз си мисля, че единствената причина да я свикна с вода е, за да и създам добри навици за в бъдешще, ама те в яслата и без това ще я научат, така че за момента и без вода си караме прекрасно.

За чашите - аз моята от месец и половина я опитвам и мога да кажа, че  вече е почти само на чаша. Днес например само от нея е пила. Чашата е с накрайник и от тези за 6+ месеца, от които не тече. Първоначално беше много трудно, но аз тъпо и упорито я тормозех при всяко хранене и тя след около месец започна да приема повече. С дневните дози АМ беше малко по-лесно , но вечер се изнервяше и се налагаше да изпие част и после да прехвърлям в шише.  Днес за първи път си изпи цялото вечерно АМ от чаша. Още няколко дена да направи това вечер и ще прибера всички шишета.
Моите чашки са на tomee tippee ( Никога не ги бях чувала преди това, но съм много доволна): http://www.tommeetippee.us/explora/546000_pink.html

Между другото не знам дали това помогна, но аз  не съм сменяла бибероните с по-голяма дупка и на нея и отнема повечко време да си изпие храната. Може би това също е стимул да се научи да пише от чашата, че да и пуска повече наведнъж.

Боби
« Последна редакция: Февруари 07, 2011, 06:48:15 am от Bobbie »

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #722 -: Февруари 07, 2011, 07:52:15 am »
Боби, а защо махаш шишетата на 7 месечно бебе?

Вода съм предлагала, но се пропи в някакво количество
различно от 3 капки при Калина около годинката!
В кърмата има достатачно вода и съм давала колкото да
се изплакне устата след хранене.
Към 7-8 месец правеше това с Шише 150 мл. с мек накрайник Nuk ЦЪК!
Накрайника се продва отделно, но не успях да намеря изображение.
А след годинката и до сега си има шише със сламка и дори сама си търси
когато е жадна, давам колкото и се пие, но тя е голяма и на обща съобразена с възрастта храна.

КремчеКарамелче, нека Йо си чеше венците с шишенцето с водата,
така опитвайки я дори и да се мръщи ще свикне с вкуса.
И Калина беше така, с това посочененото по-горе шише.

Приучването към шишето с огледна това, че кърмата ми към 10 месец намаля
беше не лек процес свързан с изпробване на изобретателските ми способности.
Но се научи и сега пие АМ от тясното Нук шише с дупка на биберона М за мялко.

Камбозола идеална схема, стига да бъде одобрена и от младежа!
След тези 6 дни може да добавиш към кашата лъжичка от следващото
избрано от теб за захранване, две седмици за мен е дълъг срок!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #723 -: Февруари 07, 2011, 08:52:18 am »
Боби, наистина защо държиш да пие млякото от чаша, а не от шише? Моите все още си пият сутрешното мляко от шише (сами си правят допълнителни дупки със зъбите  :lol: ). За мен е дори по-хигиенично, защото мога да измия добре бибероните, а накрайниците на чашите (Авентските особено) не мога да бръкна в тях, за да ги измия хубаво. От тях давам само вода. Аз открих едни шишенца за 1.15 с овкусена вода (намерих снимка само на сока, от него не съм взимала) - от този вид:
Имат клапа, която не пропуска. Сега основно от тях пият вода. Излиза ми и по изгодно, иначе по 2 накрайника Авент всеки месец  8O
А чашите на нук ползваме, когато пият кисело мляко или боза  :lol:
Обичат и от чаши да пият, но като се започне едно яко наздраве и водата отива навсякъде, но не и по направление.
Мише, не си ме разбрала  :wink: Писах 2 седмици за заместване на млечно хранене, а не за въвеждане на нова храна.
« Отговор #724 -: Февруари 07, 2011, 09:03:47 am »
Ми де да знам що ми е зор да пие вода - нали всички казват, че трябва да почне да пие вода, щом приема друга храна, различна от кърма... То е ясно, че няма да му изливам в гърлото, колкото изпие от чашата, толкова ще  е явно.

Мишанта, и аз се чудех дали 2 седмици не е твърде дълго. Разбира се, че от него зависи как ще протекат нещата, нали е шефът  :D, но може да пробвам след шестия ден дали няма да приеме нещо ново ;) Да видим и днес как ще се отнесе към втората порция каша, да не се окаже, че си правя сметки без кръчмар.

Ох, моите въпроси край нямат, ама сега се сетих нещо - ако откаже да увеличи количествата изядена каша, нали пак мога да си въведа нова храна след шестия ден? Оризовото брашно вече се счита за въведено.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #725 -: Февруари 07, 2011, 09:11:37 am »
Мими слънце, не към теб бе това, а към Камбозола,
тя писа след 2 седмици каша, нова храна  :D

Камбозола ами да, можеш да добавиш, а кашата се счита за въведена!
И след като въведеш повече плодове, можеш да ги пасираш
а кашата да е само сгъстител, ако стане течна плодовата смес!

Разнообразяват храненето кашите, но честно да си призная
почти не съм давала, а само по горе споменатия начин.
Предпочитах, и сега е така, да ядат плодове, буркан и повече пресни!

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.

« Отговор #726 -: Февруари 07, 2011, 09:21:05 am »
Да, и на мен ми се иска да хареса плодовете, но започнах с каша, заради по-редичките изхождания - да стабилизираме нещата, ако е възможно. Още обмислям дали следващото, което въведа да е плод заедно с кашата... Ще видим как ще тръгнат нещата и ще реша.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #727 -: Февруари 07, 2011, 09:29:10 am »
Щом ходи рядко, по-добре картоф, морков (според мен). От плодовете ябълка. Крушата и сливата разхлабват, а за другите сте малки.
*
« Отговор #728 -: Февруари 07, 2011, 10:01:36 am »
Фибо,на Нук си има силиконов биберон означен с М за мляко на самият биберон.

« Отговор #729 -: Февруари 07, 2011, 10:07:34 am »
Щом ходи рядко, по-добре картоф, морков (според мен). От плодовете ябълка. Крушата и сливата разхлабват, а за другите сте малки.
Да, ама не знам как ще му се отрази оризовата каша. Затова още не съм решила как ще продължа ;)

« Отговор #730 -: Февруари 07, 2011, 10:41:50 am »
Аз пък не купувам шишета. Ники пие веднъж дневно по 50-100 мл. от обикновено шише на МАМ с биберон 2. Опитах и с шише на Нук (неразливаща се чаша май се казва) ми не ще. Пие от чаша за вода и от шише.
Аз имам друг въпрос.
Кога се дава за обяд две неща-първо и второ? Засега на обяд сме с едно нещо - напромер супа+сухар или супа+сирене, но супите на детската кухня са доста гъсти и затова не давам второ. Понякога когато супата от кухнята не ни устройва давам второто, което е солидно ядене. Но се замислих, кога трябва да се въведе познатата схема - първо-второ-трето?
И още нещо. Зеленолистните растения кога се дават?
[/url][/url]
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #731 -: Февруари 07, 2011, 11:17:54 am »
Ами сигурно си е до дете.То аз като видя че пюрето не стига винаги давам десертче - плодче,бисквитка...Но напоследък дохранвам с АМ.Мисля си е все пак е най-важно да изяжда зел.пюре отколкото супата.
Какво визираш под зеленолистни? Спанак?
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #732 -: Февруари 07, 2011, 11:45:38 am »
марула, спанак, зелена къдрава салата. Че го гледам, че опитва да докопа моята зелена салата :lol:
[/url][/url]
*

fibo

• 2168
« Отговор #733 -: Февруари 07, 2011, 11:50:44 am »
След 6ти м.Но са нитратни и е най-добре да се дават през сезона в който растат естествено.Аз още не съм давала.Чакам хубава пролет.И никога не се приготвят на пара,само варени за да може нитратите да се разтворят във водата,която после се изхвърля.

Борко Бърборко
*
« Отговор #734 -: Февруари 07, 2011, 12:49:50 pm »
Аз още не давам второ.Основното го яде за обяд-то е 220гр.,а супата с едно сухарче вечер и 2 часа след това си лягаме с шише АМ :).

*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #735 -: Февруари 07, 2011, 14:42:07 pm »
Жаси, Митака е на 3г и 3 м и още си яде 1 ястие.
И аз като Парси давам, ако пожелае, бисквитка или плод!
Но плодовете гледам да ги давам между храненията, около час преди или след храна.

Камбозола, аз нямах предвид оризовата каша при захранване, а по принцип.
Аз захраних Митака с ябълка, Калина с картоф.
Митака си ядеше безгрижно всичко, Калина обаче докато спрях да я кърмя,
а то бе 4-5 месеца след старта на захранването, с мъка ядеше 130гр пюре на обед.
За нея не съм купувала по-голямо, след този период прояде и мина на готвена храна.
До дете е всичко, слушай Шефа той ще си покаже  :lol:

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #736 -: Февруари 07, 2011, 17:14:33 pm »
Защо да не се научи да пие с чаша? Нали и без това трябва да се научи евентуално. Шишето е нещо временно и за наше улеснение, а в крайна сметка детето си расте.  Тя тръгва след 2 седмици на ясла и не вярвам, че там ще си направят труда да я учат, както аз я уча, а сигурно ще карат както им е по-лесно. Според педиатърката до 1 годинка би трябвало да се махне шишето.

Боби
« Последна редакция: Февруари 07, 2011, 17:19:08 pm от Bobbie »

« Отговор #737 -: Февруари 07, 2011, 21:03:42 pm »
Момичета, четох, какво сте писали по-назад относно млечните и безмлечни каши.
Хвърлихте ме в размисъл.  :?
Аз захраних Косьо на 6 месеца с Био безмлечна каша ориз на Милупа, следващата, която му въведох бе Елда на Хип и след това му купих млечна ориз и царевица на Хип.
Ето тази (Първа каша на бебето след 4-ти мес.): http://papa-bebe.com/ka6i/hipp.html
А той, между другото беше на 8 месеца. Пише си, че съдържа преходно мляко.
Е, не допускам, че производителят ще си "сложи главата в торбата", пускайки на пазара каша с обикновено сухо мляко. :? Надявам се, че не греша. :?

Освен това, да, аз правя кашите с вода. В началото пробвах с АМ. За целта купих една кутия Лактана био 1 (бебето е на кърма). С АМ сякаш не му хареса, пробвах с кърма - ами става рядко това нещо, та трудно се дава с лъжица, накрая пробвах с чиста вода и установих, че така най му допада. В повечето случаи и аз я давам с плод. Лактаната трябваше да я хвърля, но Мишка я изпи с удоволствие. :lol:
А кърмата бебето си я приема директно от източника. :wink: И според педиатърката ,не е проблем, че му давам кашите без мляко, щом след това го кърмя.

Имам въпрос, касаещ по-големите дечица
Ако седнете на заведение, какво им поръчвате? - сок, прясно мляко или просто вода?

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

fibo

• 2168
« Отговор #738 -: Февруари 07, 2011, 22:16:14 pm »
Тъй...в тъпия квартален магазин открих единствено едно Томи Типе,отвора е като на трилистна детелинка.Нъц...голяма иде,олива се яката и пак сме в изходно положение.Вече втори ден почти нищо не яде,а си е ящен по принцип... :(
Нямам идеи вече,направо се изчерпах.А до сериозен дет.магазин ще успея чак уикенда.

Боби,имаш късмет с такова детенце.Бобо ако му взема шишето веднъж - край сме с яденето.
Борко Бърборко
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #739 -: Февруари 07, 2011, 22:48:06 pm »
Фибо не може да му го вземеш наведнъж, разбира се. Ивана също не искаше да пие.  Чудеше се за какво и го слагам това в устата, много смешна беше. После започна да плюе и ходех отвън да я храня (за да не цапа навсякъде) като изпиваше по няколко милилитра и прехвърляхме в шише с биберон. Това продължи доста време - около месец -беше ми скъсала нервите и смятах вече да се отказвам. Обаче след това започна да пие по малко повече и пак се окуражих. Реално се научи в последните седмици, а чак вчера за първи път изпи и вечерното АМ цялото.
Мисля, че е нормално да се съпротивляват, защото са свикнали по един начин и си им е по-лесно. На мен просто ми се искаше да приключи това трениране, защото си беше доста изнервящо и не ми се искаше да го влача дълго време. А и в яслата няма кой да се занимава, а така ще им я занеса с шишето и ако кажат за биберон , ще кажа, че съм ги изхвърлила и нямам. Знам, че детето може да яде и гладно няма да остане, от там нататък да се оправят.