Пауър,мога да ти отговоря едва на някой от въпросите
Аз по-принцип не съм много пример за захранване "по книга".Не съм се придържала чак толкова стриктно,към увеличаването броя лъжички например
1.Според мен 2-3ч.л.Не съм се ограничавала до точно 2/4/6л.По скоро го оставях сам да си "казва" ама под мой контрол.Аз,по съвет на педиатърът,давах първо кърма/като гледах да не се наяжда съвсем/ после "дохранвах" със съответното избрано.Започнах със оризова каша/безмлечна/ + АМ.При въвеждането давах избраното 3дни,като на третия го смесвах с каша или нов избор.После,като имах достатъчно въведени неща редувах ден зеленчук,ден плод,ден комбинирано/например ден ябълка,ден морков,ден ябълка+морков/.Като това винаги е било дохранване,след 6.5м заместих хранене и дохранвах с кърма.
2.Когато въвеждаш храна,даваш
само този вид.В началото.После,когато въведеш повече неща можеш да добавяш новото към вече познатите.Но
никога две нови в един ден.Така ако има някаква реакция ще знаеш лесно от какво може да е.
3.Жълтък тук при нас дават едва след годинката.
4.Оризовата каша може да се прави и с АМ.Може и с плод.За царевичната не знам,тук такава няма.Но ако не е сладка или с ванилия,можеш сигурно и със зел.пюре предполагам.
5.По тоя въпрос хал хабер си нямам,ама и на мен ми е интересно
Че се прибираме за два месеца и ще се случва да не успявам все да има сготвено
Дано съм ти била полезна