Кокиче,дай по-подробно описание на тая рецепта с макароните,плийзз
1/2 пакет шарени фусили (това се тези, които имат вид на спиралки)
около 200-250г шунка
3 яйца
1 кутийка (200мл) течна готварска сметана
около 150г сирене
1 малък буркан гъби
кашкавал
Фусилите са сваряват за 6 минути. После ги сипваме в тава или в йена, без да им измиваме нишестето, за да бъдат по-лепкави. Може да се добави в тавата малко от водата, в която са врели. Слагаме шунката, нарязана на кубчета. Слагаме гъбите, нарязани на половина, може и да се използват готови нарязани гъби от буркан.
Отлелно разбиваме яйцата със сметаната и към сместа добавяме натрошеното сирене. Изливаме тази смес в тавата и хубаво объркваме. Поставяме във фурната на 220 градуса за около 20-30 мин. Нарязваме си кашкавала на тъъъънки ленти или пък го настъргвме на рендето. Ако са ленти, ги редим върху изпеченото ястие и отново пъхаме във фурната за още 5 минутки да се запече и кашкавала.
Докато се пече може един - два пъти да извадим и да разбъркаме, за да не се пресушат най-горните макарони и да хрупат.
Забележка: вместо шунка може да се използа и някакъв малотраен колбас: бирени наденички, кренвирши. А може и някакво месо, ако имате, например пържола на скара може да се нареже. Абе, с две думи, каквото ви се намира в хладилника, може да се оползотвори.
Дано съм го обяснила разбрано.