0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро/ИКСИ - октомври, ноември 2009
« Отговор #140 -: Октомври 09, 2009, 14:23:27 pm »
Изписаха ми обичайните лекарства и много моля ако някой знае да ми отговори:
утрогестан 0.100  е 2х3 вагинално - така пише на рецептата
Аз имам утрогестан 200 мг - пише на кутийката, че е за вагинална употреба  :?
Много са натоварени в клиниката - не ми се звъни на доки, ама не знам мога ли да го ползвам този и в какви дози

Анмар, значи имаш рецепта за 2 пъти на ден по 3 глобули от 100мг, т.е. трябва да слагаш 1 глобула от 200мг и една от 100мг (трябва да си купиш и такива от 100).
На мен така ми звучи логично, но като отидеш в аптеката попитай за всеки случай.
Успех!

Честно казано никога не съм обръщала внимание какво пише на рецептата, като милиграми!!! Но в аптеката трябва да са погледнали! Върви и ги питай! Но най-добре звънни на спешния и се разберете с док!!!
Успех и  :crossfingers:
*
« Отговор #141 -: Октомври 09, 2009, 17:04:42 pm »
ето ме и мен пак
аз докато се наканя да пиша как върви стимулацията ми, и тя взе че свърши. в неделя ще ми е пункцията. имам общо 6 фоликула, и за съжаление всички са с различна големина (най-големия 20мм, най-малкия - 9мм). за компенсация - прекрасна лигавица - 14мм , и чудесен скор - 3-3-3. аз вярвам, че ще има поне 3чки хубави яйцеклетки, а на две от тях - ще сменям памперси :-)
единственото ми притеснение сега е кога ще ми е трансфера и дали ще ми слагат среда преди това. кога ще ме светнат по този въпрос? чудя се дали да оставам в софия след пункцията  :ask:
*
« Отговор #142 -: Октомври 09, 2009, 17:53:52 pm »
Изписаха ми обичайните лекарства и много моля ако някой знае да ми отговори:
утрогестан 0.100  е 2х3 вагинално - така пише на рецептата
Аз имам утрогестан 200 мг - пише на кутийката, че е за вагинална употреба  :?
Анмар, и моята пункция мина. Дадоха ми три кутийки с по 30 капсули Утрогестан 100мг за вагинално приложение. Доктора каза по 2 на всеки 7 часа от тази вечер, като да лежа около 15-20 мин след поставянето. Не каза обаче до кога. На теб казаха ли ти?

*
« Отговор #143 -: Октомври 09, 2009, 17:57:35 pm »
......
Анмар, и моята пункция мина. Дадоха ми три кутийки с по 30 капсули Утрогестан 100мг за вагинално приложение. Доктора каза по 2 на всеки 7 часа от тази вечер, като да лежа около 15-20 мин след поставянето. Не каза обаче до кога. На теб казаха ли ти?
Не, но дай боже да е за следващите 2-3 месеца!  :D Ако се стигне до трансфер, а после и Дай Боже до положителен тест, май се слагат до към 12 г.с., но не съм сигурна! Ще ни кажат!  :lol: :lol: :lol:
Успех на всички!

"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #144 -: Октомври 09, 2009, 17:58:07 pm »
Доктора каза по 2 на всеки 7 часа от тази вечер, като да лежа около 15-20 мин след поставянето. Не каза обаче до кога. На теб казаха ли ти?

До 12 седмица, как до кога. osi_9
*
« Отговор #145 -: Октомври 09, 2009, 18:13:04 pm »

Ооо, добре. Чудесно. Дори и в деня на трансфера ли? А какво правиме със следобедната доза в офиса, защото аз мисля да си ходя на работа. Не защото работата ми е важна, а защото искам по възможност всичко да мине естествено, без излишни пазения, ако не се налат. Разбира се, спирам фитнеса, но ще питам дали йогата мога да посещавам.

« Отговор #146 -: Октомври 09, 2009, 18:29:59 pm »
Ако нямаш възможност да си ги слагаш вагинално,може и през устата,но най-добре питай доктора.На мен това ми го казаха след една инсеминация.Но...неискам да те обърквам,питай!А и вагинално има по-малко странични реакции
« Отговор #147 -: Октомври 09, 2009, 19:13:02 pm »
Здравейте милички  :D Утре сутринта смятам да отскоча до най-близката лаборатория за тестче/10 ден ще е/,но ме е страх много данеби да се разочаровам пак.
anmar миличка стискам силно  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Liteto успех на пункцията в неделя и стискам палчета за успешен финал
magdalena123 успех в процедурата
Rina74   :goodluck:
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #148 -: Октомври 09, 2009, 19:40:50 pm »

Ооо, добре. Чудесно. Дори и в деня на трансфера ли? А какво правиме със следобедната доза в офиса, защото аз мисля да си ходя на работа. Не защото работата ми е важна, а защото искам по възможност всичко да мине естествено, без излишни пазения, ако не се налат. Разбира се, спирам фитнеса, но ще питам дали йогата мога да посещавам.

В деня на трансфера се пият, а следобедната доза в офиса - кофти е, ама няма как. Аз си ги слагам и после сядам на стола, уж в по-излегнато положение и гледам да не ставам поне 30/40 минути.
« Отговор #149 -: Октомври 10, 2009, 12:47:09 pm »
На мен трансфера ми беше в 7 вечерта, сутрешния утрогестан си го сложих вагинално., а вечерта като се прибрахме преди да си легна също си го сложих вагинално.
*
« Отговор #150 -: Октомври 10, 2009, 12:59:17 pm »
........

Е, аз приключих тази сутрин с утрогестана! Обадиха се - не се е оплодила както трябва - нещо не е наред със структурата ли, с мембраната на яйцеклетката ли, не разбрах!

Късмет на всички в процедури!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
« Отговор #151 -: Октомври 10, 2009, 17:52:29 pm »
Ето ме пак  :lol: Днес нали си пуснах кръвен тест и сега незнам да се радвам ли или да плача -резултатът е 15 при реф.гран. /от 0-5 отриц/на 10 ден от трансфера.Смятам в понеделник да ходя пак да пускам да видим има ли покачване.Направих си и уринарен и ми показа много,много бледа втора чертичка и съм в една чуденка  :ask:
anmar съжелявам миличка,следващият път ще стане,вече няма на къде  :bighug:
*
« Отговор #152 -: Октомври 10, 2009, 18:04:55 pm »
Ето ме пак  :lol: Днес нали си пуснах кръвен тест и сега незнам да се радвам ли или да плача -резултатът е 15 при реф.гран. /от 0-5 отриц/на 10 ден от трансфера.Смятам в понеделник да ходя пак да пускам да видим има ли покачване.Направих си и уринарен и ми показа много,много бледа втора чертичка и съм в една чуденка  :ask:
anmar съжелявам миличка,следващият път ще стане,вече няма на къде  :bighug:
:)Дано е за радост мила :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: и се надявам в понеделник резолтата да е най малко удвоен.
*
« Отговор #153 -: Октомври 10, 2009, 18:07:19 pm »
anmar Много съжелявам  :bighug: Горе главата следващия път да е последен и успешен  :bighug:
stella_k Стискам палци за +++++++++++ резултат,тази втора чертичка си е за браво,но ще почакаме да ни напишеш високи стойности на ЧХГ в понеделник.Стискам палци  :bighug:

Момичета искам да ви попитам,понеже ще умра от притеснение,нормално ли е на 6-ти ден откакто си бия Декапептила да прокървя?Не знам да звъня ли на док?
« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 19:17:26 pm от ricky »
« Отговор #154 -: Октомври 10, 2009, 18:50:03 pm »
anmar, съжалявам миличка! Дано следващия път всичко да бъде наред.
stella_k, направи си още един в понеделник. Ако има бременност трябва да се покачва. Иначе е доста рано за уринарен тест, ако не са ти били Прегнил може да се радваш.
« Отговор #155 -: Октомври 10, 2009, 20:12:54 pm »
Благодаря за палчетата милички ще са ми нужни,а иначе не са ми слагали след трансфера прегнил,бия си фраксипарин,но незнам дали оказва влияние като прегнила.За уринарен знам че е много рано,но го направих от любопитство и отчете,знам ли какво става вече  :cloud:
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #156 -: Октомври 10, 2009, 20:15:59 pm »
Стела ,аз все още ти стискам палци!Пусни още един,има надежда.Не се предавай,отчаянието не води до нищо добро.ще те чакам с добри новини! :crossfingers:
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
*
« Отговор #157 -: Октомври 10, 2009, 20:56:55 pm »
Здравейте дами. днес започна и моята стимулация по къс протокол. Искам да попитам за резултатите от хормоните за 2-ри ден от МЦ - LH-0.10 , FSH-1.02 , E2- 17. Естрадиолът ми е ясен , ама тези лх и тсх малко ниски ми се струват...какво ли значи?
Иначе съм с Гонал 3х75

*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #158 -: Октомври 11, 2009, 09:03:47 am »
stella_k,

Аз също съм с фраксипарин, но това е много различно от Прегнила.  Доколкото знам, не оказва влияние върху тестовете.  Стискам ти палци!

*
« Отговор #159 -: Октомври 11, 2009, 12:18:45 pm »
stella_k,

Аз също съм с фраксипарин, но това е много различно от Прегнила.  Доколкото знам, не оказва влияние върху тестовете.  Стискам ти палци!
Фраксипарин-ът е за разреждане на кръвта , не влияе на тестовете