0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, здравейте! миналата седмица писах в темата за хормонални изследвания на жената, че ми предстоят изследвания за прогестерон и пролактин и че ще ви пиша, като станат готови. Снощи си взех резултатите:

Тестове: правени на 19 ден от М
Prol 409.65 IU/I (59.0 – 619.0)
Prog 53.58 nmol/I (lut 10.62-81.28)

Лекарката ми каза, че са ок, няма нужда от никаква намеса, само след като забременея, щели сме да пуснем още едни изследвания на прогестерона. Това ли е обичайната практика?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Прогестерон и пролактин - изследвания готови
« Отговор #1 -: Април 19, 2006, 09:21:36 am »
seasmilebg,
На коя дата направи изследването (календарна) ?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Април 19, 2006, 09:35:41 am »
На 14.04  (петък), пада се 19 ден от цикъла
« Отговор #3 -: Април 19, 2006, 09:46:37 am »
Идеални са  :D  Успех!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #4 -: Април 19, 2006, 10:17:21 am »
Wasilena, благодаря!:)...Така се надявам на успех!...
« Отговор #5 -: Април 19, 2006, 15:38:42 pm »
Екстра си, успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #6 -: Април 19, 2006, 15:41:08 pm »
Честити прекрасни резултати. Сега е време за по-сериозна хвалба :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #7 -: Април 19, 2006, 15:49:47 pm »
Прекрасни резултати. :D  :D  :D
Отпусни сега малко душата и се отдай на пролетното настроение.

Някои лекари следят прогестерона в началните седмици на бремеността, за да са сигурни че няма опасност от прогестеронов недостиг.... други не...
Не мога да кажа кое практика. Май не всички го изследват, а по-скоро профилактично изписват Утрогестан/Дуфастон.
Щом твоята лекарка иска да ти го изследва... значи подхожда сериозно към въпроса... При коя лекарка ходиш?

Много късмет и любов... и дано скоро се похвалиш с един двулентов тест. :) :cloud9:
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #8 -: Април 19, 2006, 16:57:39 pm »
Момичета, благодаря на всички ви за положителната енергия, която ми пращате! Страхотно е да усещам, че ме подкрепяте!

Лекарката, при която ходя, е д-р Райчева - преди работеше във Вита, но от лятотот на 2005 има частен кабинет: МЦ Хигия. Невероятен човек е, ако знаете само на колко мои притеснения е отговорила с търпение, такт и успокояващи думи! Ходя при нея почти от 3 години и и й имам пълно доверие.

Да знаете, едва се сдържам да си направя тест! На опаковката за овулациониите пишеше да си направя тетст за бре-ст 15 дни, след като овулационният тест е бил +. Днес е 14 дни и....много се изкушавам. Но пък почти съм сигурна, че и да направя, ще е -, защото много, ама много силно вече ми дърпа корема, точно както преди М, и ме болят много гърдите. А и БТ беше 36.9 тази сутрин, което значи, че и ако утре е толкова, значи ще ми дойде до 1-2 дни.
« Отговор #9 -: Април 20, 2006, 13:42:54 pm »
Не се стърпях и си направих днес. отрицателен е:(
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Април 20, 2006, 14:13:08 pm »
Цитат на: seasmilebg
Не се стърпях и си направих днес. отрицателен е:(

:cry:  :cry:  :cry:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #11 -: Април 20, 2006, 14:35:20 pm »
Ами, да, Денис:(, и на мен ми стана криво.
И въпреки това в мен остава още една м-а-алка надеждица - все пак, днес е едва 25 ден от цикъла, тази сутрин си премерих БТ час и половина преди нормалното време (може затова да е толкова,колкото показа), във фертилити френд гледам, че има и графики като моята, при които може да е на 30 ден, но все пак са станали двете чертички....Абе, общо взето, търся си причини за надежда:). Така да се каже, докато не ми дойде, няма да спра да очаквам чудо.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #12 -: Април 20, 2006, 14:40:57 pm »

Така да се каже, докато не ми дойде, няма да спра да очаквам чудо.

То си е точно така. Стискам палци. :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #13 -: Април 20, 2006, 15:22:37 pm »
Дано, дано, дано, дано!..Като гледам тия зелени дървета, тези цветя навън и всичко живо как отново излиза на слънчице и животът започва да кипи, в мен се надига такава огромна вълна да имам едно малко, сладко бебе, на което да покажа цялата тази красота!...
« Отговор #14 -: Април 20, 2006, 16:07:04 pm »
Denis, това го намерих като инфо в сайта на зачатие. Какво става, ако нивото на този хормон е 15 или 20 единици? Тук пише, че трябва да е над 25. А ако е 20? Питам, защото днешният ми тест отчита над 25 единици.

“Нива на ЧХГ по-ниски от 5mIU/ml се разглеждат като отрицателен тест за бременност, и всяко ниво по-високо от 25mIU/ml се разглежда като положителен тест за бременност”
*
« Отговор #15 -: Април 20, 2006, 16:52:45 pm »
Denis, това го намерих като инфо в сайта на зачатие. Какво става, ако нивото на този хормон е 15 или 20 единици? Тук пише, че трябва да е над 25. А ако е 20? Питам, защото днешният ми тест отчита над 25 единици.

“Нива на ЧХГ по-ниски от 5mIU/ml се разглеждат като отрицателен тест за бременност, и всяко ниво по-високо от 25mIU/ml се разглежда като положителен тест за бременност”

Стискам много палци. :crossfingers:
Ти си пускала кръве за бета-ЧХГ, нали?
Щом той е отчел стойности над 25 еденици, значи има нещичко което го произвежда.... :babyflips:

Направи след ден два и един уринен.... вече и той би трябваво да се позитивира. Уринните отчита нива над 25 еденици.

Дано, дано, дано. :D
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #16 -: Април 20, 2006, 17:00:39 pm »
Rомми, не, за съжаление не съм пускала кръвен:( ...все още.

Просто разсъждавах над цитата по-горе: според логиката там, ако хормонът е под 25 единици, тестът няма да го хване и ще е  -; но представи си нивото му е било да речем 23 единици. 23 е над 5, следователно нещо има, но под 25, за да отчете тестът. И съответно като го направиш (както аз тази сутрин), виждаш -, и си мислиш „няма бебе”.

Затова питам за мнения по този въпрос, просто ми е интересно как при някои жени тестовете са -,-, и в един момент, доста късно 9към 35 – 40 ден), стават най-накрая +.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #17 -: Април 20, 2006, 18:11:18 pm »

Ако при теб е   20 - теста ще бъде  отр.(-)  и 23 да е пак ще е отр.(-)
Просто тестовете са направени така че да улавят 25 и над него, в случая.
А и при теста (уринния) , ако пиеш повече вода, количеството хормон се променя-намалява количеството на хормона.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #18 -: Април 20, 2006, 18:34:22 pm »
R
  просто ми е интересно как при някои жени тестовете са -,-, и в един момент, доста късно 9към 35 – 40 ден), стават най-накрая +.

Когато оплодената яйцеклетка се закрепи за лигавицата на матката и започне да 'потъва ' в нея, се образуват т.н хориални ресни (въси). В началото плодното яйце има такива въси от всички страни ,след това тези към кухината  на матката закърняват и остават само тези  към стената на матката -те стават все по-дълги и достигат до 1,5 см. С тях то е закрепено са стената на матката.Това става в края на 4 седмица , това при 28 дена МЦ. ...едва тогава, започва да се образува ЧХГ (ЧХорион Г).
А за да достигне в случая 25 пак трябва време. :) Спокойно , ще стане :)

Седмица от посл.М -      hCG в mIU/ml
3 седмица                                 5 - 50
4 седмица                                  3 - 426
5 седмица                              1,9 - 7,340
6 седмица                           1,080 - 56,500

ето дори и в 6 седмица ЧХГ може да е под 25

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #19 -: Април 21, 2006, 09:43:20 am »
Добре де защо не пуснеш seasmilebg един кръвен? Тъкмо ще се успокоиш. А иначе ще даваш постоянно пари за тестове. Успех и положителен тест ти желая  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!