Маригри, а и всички с многоплодни бременности, единственото за което имате да мислите е да осигурите най-доброто за децата си. А истината е, че най-доброто не е варненската неонатология. Може да имате прекрасна и лека бременност и децата дай боже да не видят какво е кувиоз, но ако нещо се обърка, винаги ще се обвинявате, че не сте нарушили за месец спокойствието и уюта си. Много е неприятно да смениш града, доктора на когото разчиташ и вярваш, да си далеч от близките си, да си на чуждо место и да притеснявате кората около вас и с вас но е най-много за месец.
Разбира се, има много, много успешно родили момичета и изписани бебета и от варненската неонатология но в момента в който доктора ми каза "ако искаш да рискуваш и да разчиташ на късмета си децата да са добре като се родят, остани тук. Ако искаш да си спокойна, отивай в София". А най-спокойна бях когато ме приеха за постоянно наблюдение в болницата. Няма лукс, няма приятели, няма тв, няма го моя си хладилник и шкафа със сладкишите:)))))) но бяха първите 15 нощи в които не заспивах с притеснение, че нещо може да се случи:)
Сега имате да мислите за децата преди за себе си:)
И пак казвам, не, че тук няма всичко да приключи добре, но чуйте какво ви говори докторът ви.
Май трябва да допълним заглавието на темата.