Нуну,
СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ
Директор: инж.Веска Георгиева
тел.: 9377 230
факс: 9377 221
Приемно време: сряда от 9:00 - 12:00 ч.
1. Удари ли 10 часа - всяка божа вечер звъниш в полицията, съответното районно и ги С НАЙ ЛЮБЕЗЕН ГЛАС ги викаш заради "нарушаване нощната тишина".
Според наредбата на столична община за обществения ред, след 10 часа трябва да е абсолютно тихо. Всеки път им се извинявай за безпокойството по такъв дребен повод (дова е подъл ход не се притеснявай )
Един два пъти като видиш да идват полицаите - звъниш обратно в районното да благодариш за бързата реакция
2. В разстояние на 6, 7 дни (щото за толкова дни, нищо няма да се случи ), звъниш пак в уречения час в районното, съобщаваш за сигнала, казваш, че пак си ти, след което казваш следното: "Срашно се извинявам, знам, че всички ваши разговори се записват. Вете 5ти ден подавам сигнал за нарушаване на нощната тишина от ..... Ваши колеги идват, отиват си, но нищо не се случва. Според наредбата на СГО за опазване на обществения ред, полицейските органи са тези, които следва да налагат глоби на нарушителите. Ако това продължи още 2 дни, имам всички основания и доказателства да пусна сигнал , че имам съмнения за за корупция. Или наложете глоба или пускам сигнала"
2. Сигнал с молба да направят замерване до РИОКОЗ - София - отдела за Шум. Те също следва да им наложат глоба ако установят нарушение. Като им ззвъннеш ще опитат да ти излезнат с номера, че не са задължени, но това хич да не ти минава - според въпросната наредба са и още как
3. Писмен сигнал с описание на случая до Столичния инпекторат