0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте!
Преди около половин час си счупих термометъра на пода до леглото. Събрах живака с прахосмукачка...и избягах от спалнята. Бременна съм в 10-та седмица, дали е опасно за бебето? И мога ли да си взема завивката като отида да спя в друга стая (много съм зле с миризмите и не понасям друга завивка). Не знам какво да правя. Мъжа ми ще донесе сяра и ще почисти отново с нея. Ако ви се е случвало, моля пишете ми какво сте направили? Или ако знаете какво се прави!
Ако темата ми не е за този форум, моля модераторите да я преместят и се извинявам :)
*
Re: Счупен живачен термометър - опасност за бременната?
« Отговор #1 -: Септември 24, 2009, 20:09:23 pm »
Трябва да се изхвърли торбата на прахосмукачката. Не знам дали вътре по тръбите е останало нещо, много ли е скъпа? Има ли хепа филтър? Важното е всичко да се събере и изхвърли, посипва се със сяра оставяш няколко дни да се проветри помещението. Нека и другите да кажат, аз това знам. И споко! В болниците чупят през ден два ;)
« Последна редакция: Септември 24, 2009, 20:12:49 pm от cygnus »
*
« Отговор #2 -: Септември 24, 2009, 20:24:06 pm »
Опа, да допълня, няма ти да изхвърляш торбата все пак, нали? Все пак си бременна
« Отговор #3 -: Септември 24, 2009, 20:31:06 pm »
 :D
Няма да пипам повече нищо с живак! В апетката казали на мъжа ми да изхвърли прахосмукачката, защото живакът се набивал и в двигателя... :? Жалко, беше прилична  :D. А за завивката кажете нещо? Да я изпера ли, да я изхвърля ли? (гъши пух) Какво да правя - тя е в чаршаф: мога ли да си сменя чаршафа и да я ползвам пак? Все пак термометъра падна на пода...? Или от прахосмукачката съм го разхвърляла? Оф, каква беля, а исках само да си легна, че ми е лошо!
*
« Отговор #4 -: Септември 24, 2009, 20:40:34 pm »
мъжа ти да я изтупа навън и да я остави малко, опсле я изпери, друго не се сещам. Не знам дали може да се е набило нещо по нея.
И честита нова прахосмукачка :)
« Последна редакция: Септември 24, 2009, 20:43:50 pm от cygnus »
« Отговор #5 -: Септември 24, 2009, 20:48:42 pm »
ХАХАХАХАХ
Благодаря за помощта ти cygnus! Много се бях вкиснала, ама ти ми оправи настроението!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #6 -: Септември 24, 2009, 21:04:31 pm »
и аз счупих преди 3г. един и със сяра го събрахме,не сме хвърляли прахосмукачката,още си я ползваме.
<br />
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #7 -: Септември 24, 2009, 21:08:09 pm »
не се плаши, особено за завивката. момичетата са ти казали вече какво да направите. количеството живак в един термометър е минимално. и минете на електронни термометри. верно, не са толкова точни, но са безопасни. четох, че живачните вече са забранени в ЕС.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #8 -: Септември 24, 2009, 21:59:15 pm »
не се плаши, особено за завивката. момичетата са ти казали вече какво да направите. количеството живак в един термометър е минимално. и минете на електронни термометри. верно, не са толкова точни, но са безопасни. четох, че живачните вече са забранени в ЕС.
jam, явно скоро не си купувала термометър? И тук вече не продават живачни в аптеките.
Може ли да използвам темата да ми препоръчате дигитален? Ама не от тия дето като живачния ти показва 37,5 те показват 35,8  :x
« Последна редакция: Септември 24, 2009, 22:06:05 pm от cygnus »
*
« Отговор #9 -: Септември 24, 2009, 22:08:51 pm »
Надявам се това да ти помогне  :D http://assenoff.net/?p=155
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #10 -: Септември 24, 2009, 22:35:34 pm »
Не знаех, че съм бременна /още мерех БТ/, когато счупих живачен термометър. Живак се разхвърча из цялата стая и под спалнята, която няма вдигане... Заметох и забърсах докъдето успях да стигна.
Спах си там същата нощ.
И аз, и бебето сме добре.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #11 -: Септември 24, 2009, 22:38:22 pm »
Имам Ситизен, Проспан и ноунеймка - всички са стока.
Не си хвърляйте прахосмукачката бе, торбата е достатъчно според мен. И на завивката нищо и няма - проветри я.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #12 -: Септември 25, 2009, 00:44:43 am »
Аз преди години, докато мерех БТ, съм заспала и съм счупила термометъра  :oops:. Не знаех каква част от живака е отишла по завивките и каква в мен. Последва едно скоростно изнасяне към Бърза помощ, а там само ми казаха "СПОКО!". Нищо не ми направиха, но и нищо не ми се случи след това.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #13 -: Септември 25, 2009, 09:45:48 am »
Малко е количеството, не е опасно. Изпери завивката, измий пода, проветри добре и смени торбичката на прахосмукачката.
Ето как се случиха при мен нещата с бебе на няколко дена - нищо ни няма, само се разхубавяваме :D
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=7042.msg131006#msg131006

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #14 -: Септември 25, 2009, 10:04:24 am »
Може ли да използвам темата да ми препоръчате дигитален? Ама не от тия дето като живачния ти показва 37,5 те показват 35,8  :x

Аз съм много доволна от Microlife, бързомерещия. С настоящата степен на шавливост на населението се оказа голямо предимство да измерва за 3-5 сек. Не съм сравнявала с живачен, нямам такъв, но мереше с 0.1-0.2 градуса разлика с другите ни два електронни (те са Microlife и Omron, но мерят по-бавно).
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #15 -: Септември 25, 2009, 10:07:58 am »
Живака в термометрите не е опасен, защото е течен. Изпаряването му е бавно и трудно. Просто трябва да се събере и да се поръси със сяра.

Опасни са енергоспестяващите крушки, защото в тях живака е газообразен. При счупена такава крушка се проветрява стабилно и толкова.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #16 -: Септември 25, 2009, 10:16:05 am »
Опасни са енергоспестяващите крушки, защото в тях живака е газообразен. При счупена такава крушка се проветрява стабилно и толкова.
Много полезно инфо, изобщо нямах представа...

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #17 -: Септември 25, 2009, 10:23:28 am »
Много полезно инфо, изобщо нямах представа...
И аз така:(
А в нас навсякъде сме с такива благодарение на енергоспестовният ми съпруг:)
И вече съм пукнала 2 докато се опитвам да ги завия по-добре:)
Ще внимавам.
*
« Отговор #18 -: Септември 25, 2009, 15:16:46 pm »
Живака се посипва със сяра ,взаимодействат си и той се неотрализира,понеже впротивен случай е летлив и вреди на дихателната система.Чиста химия
*
« Отговор #19 -: Септември 25, 2009, 16:47:56 pm »
Зайко, благодаря, и аз не го знаех това за енергоспестяващите крушки, тюх!
Едната даже ми прави номера и аз я почуквам от време на време...голям късмет , че не съм я счупила досега.