0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Счупен живачен термометър - опасност за бременната?
« Отговор #40 -: Октомври 29, 2009, 13:23:58 pm »
За вредата от енергоспестяващите крушки: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2523751
*
« Отговор #41 -: Ноември 11, 2009, 13:11:46 pm »
Ще пиша в тази тема,макар да не съм бременна, мисля няма нужда от нова за въпросите ми.
Естествено сътворих манджа с грозде-счупих живачния термометър, докато лежах на дивана. От вчера съм с температура и постоянно я меря.
Почистих с прахосмукачка ( почти не я ползвам, затова няма да я хвърля), завивката ми е на терасата, самият термометър в буркан.
Та въпросите: къде да хвърля буркана с термометъра?
Дивана ми е с много намачкана дамаска, нещо такова, ама не кожено :
и въобще не съм сигурна, че по процепите няма още живак. Какво да го правя? Идеи?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #42 -: Ноември 11, 2009, 17:35:56 pm »
Ръси със сяръ пък...
Аз преди мнооооооооого години счупих живачен, пометох с метла :oops:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #43 -: Ноември 11, 2009, 19:10:38 pm »
.... пометох с метла :oops:
Хубавица  :lol:
Иначе зайче - аз знам че с хляб се обира живак.
« Отговор #44 -: Ноември 11, 2009, 21:25:08 pm »
Ние със сяра наръсихме, а чаршафите ги изпрах, пък завивката ми беше ценна и много я тупа мъжа ми, та си я ползваме и сега. Само за прахосмукачката ме беше яд много, но сега имаме много хубава нова :) То се оказа, че не е толкоз опасен този живак. На мен сярата не ми направи беля с платовате: не избеляха, не се повредиха (имам чипровски килими в спалнята и много се безпокоях за тях) А буркана с живака не знам какво да го правиш  :ask: Някъде четох, че се обадили на Гражданска защита и те са го взели живака...
А така, да видим на мен дали ще може да помогнете  :( Аз какво чудо сътворих . Явно съм забравила термометъра между някоя дреха и тази дреха се оказа в пералнята... термометъра е 100% счупен вътре, защото като отидох да вадя дрехите на вратат беше кутииката му отворена и празна сега не знам... какво да правя бременна съм в 33 седмица и ми е малко страшно да направя някъква глупост почти на края :balk_159: не смея даже да изккарам дрехите за да не разпръсна живака .... :?
А така, да видим на мен дали ще може да помогнете  :( Аз какво чудо сътворих . Явно съм забравила термометъра между някоя дреха и тази дреха се оказа в пералнята... термометъра е 100% счупен вътре, защото като отидох да вадя дрехите на вратат беше кутииката му отворена и празна сега не знам... какво да правя бременна съм в 33 седмица и ми е малко страшно да направя някъква глупост почти на края :balk_159: не смея даже да изккарам дрехите за да не разпръсна живака .... :?

Пусни отново пералнята. Живакът не е вреден, когато е течен, проблемът с него е когато се вдишат изпаренията му.