0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Задържани фолекули
« -: Април 17, 2006, 14:39:39 pm »
Здравейте, момичета. Проследявам овулацята си от 14-я ден на цикъла. Имаше един по-голям фолекул 16мм. и множество малки в левия яйчник, а десния не показваше нищо. На 16-я ден този фолекул беше нараснал на 20мм, а днес на 18 ден беше станал 22мм. Има ли някаква вероятност въобще да се пукне при цикъл 26-27 дни и има ли смисъл да продължа да го следя? Освен това днес ми казаха, че в десния яйчник се виждат задържани фолекули. На какво може да се дължи това и каква да предприма за него?  :cry:

Всеки край е едно ново начало!
Човек е толкова голям, колкотo са големи мечтите му!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Задържани фолекули
« Отговор #1 -: Април 17, 2006, 14:46:04 pm »
Цитат на: alomita
Здравейте, момичета. Проследявам овулацята си от 14-я ден на цикъла. Имаше един по-голям фолекул 16мм. и множество малки в левия яйчник, а десния не показваше нищо. На 16-я ден този фолекул беше нараснал на 20мм, а днес на 18 ден беше станал 22мм. Има ли някаква вероятност въобще да се пукне при цикъл 26-27 дни и има ли смисъл да продължа да го следя? Освен това днес ми казаха, че в десния яйчник се виждат задържани фолекули. На какво може да се дължи това и каква да предприма за него?  :cry:

Аломи нещо не ми се връзва това което ти е казал лекарят. Уж нищо не се вижда от дясно пък после множество задържани фоликули. Съмнява ме да е добър лекарят ти. А за този който е 22мм. отиди още веднъж през ден за да го погледнат и после чакай лелката. Успех мила!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Задържани фолекули
« Отговор #2 -: Април 17, 2006, 14:48:39 pm »
Те са двама различни - първите два пъти бяха в София, а днес ходих  тук в Свищов. И аз не знам на кой да вярвам вече :cry:

*

Starlet

• 1937
Задържани фолекули
« Отговор #3 -: Април 17, 2006, 14:50:45 pm »
Те са двама различни - първите два пъти бяха в София, а днес ходих  тук в Свищов. И аз не знам на кой да вярвам вече :cry:

Кой ти каза че отдясно имаш множество задържани (предполагам свищовските лекари)? Повярвай ми имай доверие на Софийският си лекар.
Задържани фолекули
« Отговор #4 -: Април 17, 2006, 14:55:24 pm »
Да свищовския лекар е - но какво да се прави не мога постоянно да ходя до София или до Плевен. Мислех си че поне това могат тук  :cry:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Задържани фолекули
« Отговор #5 -: Април 17, 2006, 14:59:42 pm »

Има вероятност да се пукне фоликула. Според мен трябва да проследиш какво ще стане с него.
Това,  че цикълът ти е 26-27 дена нищо не означава. Всеки цикъл си е сам за себе си. Понякога овулацията е по-късно и съответно и цикъла става по-дълъг.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Задържани фолекули
« Отговор #6 -: Април 17, 2006, 15:06:13 pm »
Надявам се да се пукне, защото на 15 ден от цикъла ми пуснаха естроген и казаха, че стойностите му показват наличие на яйцеклетка.

*

Starlet

• 1937
Задържани фолекули
« Отговор #7 -: Април 17, 2006, 15:11:42 pm »
Надявам се да се пукне, защото на 15 ден от цикъла ми пуснаха естроген и казаха, че стойностите му показват наличие на яйцеклетка.

Успокой се!!! Дори и да е задържан фоликула не е нищо фатално, на всяка жена се случва макар и не винаги да разбира за това. Писах ти на лични!!! Проследи фоликула през ден, поне още веднъж.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Задържани фолекули
« Отговор #8 -: Април 18, 2006, 10:03:32 am »
Аломита, в Свищов има, предполагам, няколко прилични гинеколога. И аз те съветвам да видиш още веднъж фоликула, ако се спука навреме, можеш след това да слагаш утрогестан, за да подпомогнеш лутеалната фаза.
Не знам дали Маринов е още в Свищов, но той има навика всеки път да вижда задържани фоликули или множество кисти. Надявам се, че не си при него...

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Задържани фолекули
« Отговор #9 -: Май 17, 2006, 11:30:06 am »
В Понеделник ходих на лекар и на видеозона се видя ,че имам фоликул 2,54 цм. които не се е пукнал като се има в предвид,че до 10 Ина дни трябав да ми дойде и лекаря кажа,че най вероятно пак ще ми закъснее:(
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Задържани фолекули
« Отговор #10 -: Май 17, 2006, 17:02:21 pm »
може да не ти закъснее и да се спука с цикъла аможе и да ти доиде и пак да не се спука по добре отиди след м-то да го видиш .успех
Задържани фолекули
« Отговор #11 -: Май 18, 2006, 09:16:53 am »
Да ще отида той ми кажа на 17 ден след започването на цикъла да отида,дано няма проблеми:(
*

naha

• 1474
Задържани фолекули
« Отговор #12 -: Май 18, 2006, 10:54:58 am »
димянки дано нямаш проблеми да стискам плаци и пиши какво става.
Задържани фолекули
« Отговор #13 -: Май 18, 2006, 12:50:33 pm »
ДА благодаря ти! Дано всичко е оки:) и да стане чудото че вече..........:(
*

naha

• 1474
Задържани фолекули
« Отговор #14 -: Май 19, 2006, 09:44:17 am »
а инъче защо ти е казал на 17-ти ден колко ти е дълъг цикъла?според мен тои иска да види новите фуликоли.аз старите ги гледам непосредствено след м-то.
Задържани фолекули
« Отговор #15 -: Май 20, 2006, 11:01:14 am »
ми цикъла ми е в продължителност от 6 до 8 дни винаги е бил така като последните 2 дни са леко зацапване розово или кафеникаво...,сега смятам да отида при още един лекар за да видя неговото мнение за случая а и аз да се поуспокоя малко:)))
*

Anonymous

Задържани фолекули
« Отговор #16 -: Май 20, 2006, 22:30:44 pm »
димянки питах те за дължината на цикъла не на менструацията мила :wink:  защото се зачудих че иска да те гледа на 17-ти ден
*

naha

• 1474
Задържани фолекули
« Отговор #17 -: Май 23, 2006, 17:10:06 pm »
госта съм аз извиняваи
Задържани фолекули
« Отговор #18 -: Май 23, 2006, 17:35:50 pm »
idva mi razli4no no gore dolu prez 33/34 dni
*

Lexi

Задържани фолекули
« Отговор #19 -: Май 25, 2006, 10:58:33 am »
Моят док. гледа за задържани фоликули на 2 ден от цикъла.