А, дума да не става!
Аз за това си писах тук, да ми олекне
Иначе, разбира се, че с човека ще говоря абсолютно неутрално. От къде на къде ще го съдя или ще му махам с пръст. Ще говорим само за пари. Сего според новия СК, можем да го съдим за издръжка, ако не се съгласи доброволно, но съм убедена, че ще се разберем и без съд. Няма да искам нечовешки неща. Направихме списък с най-необходимите неща за детето, дори не включихме храна, джобни, морета и каквито и да е екстри. Просто дрехи, обувки, учебници, английски и разходи в у-ще - да миди, че никой не иска да го мародерства.
Просто на мен ми стана много, много мъчно ... познавам детето, прекрасно е. От няколко години започна да вика "тате" на вуйчо си, само за да има на кого да казва поне тази дума.
По принцип бабата и дядото биха били щастливи таткото да се вижда с детето и по никакъв начин не искат да пречат, но в крайна сметка това насила не става. Докато беше мъничък, даже на рождени дни и празници му даваха специален подарък и казваха, че е от баща му, за да не страда, но спряха, просто няма смисъл да си лъжеш детето за каквото и да е.
Сега имам пълните им уверения, че искат детето да вижда баща си, освен, че имат нужда от пари, но дали той ще иска ...дано!