0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

stertje

• 538
  • звездобройка
Графиката на Стерче
« -: Септември 20, 2009, 16:09:14 pm »
Предистория :

Денис - би ли погледнала и моята графика? Моя цикъл е по принцип по къс - около 24 дена.

Цитат на: stertje в Септември 19, 2009, 08:07:29 am
Денис - би ли погледнала и моята графика? Моя цикъл е по принцип по къс - около 24 дена.
То тук е добре графиката ти
Според теста за О. вчера или днес трябва да е О.

Добре е тестовете за О. да се правят от (-) до (-) - по-добре се улавя пика на ЛХ

Добро утро, Денис - да, разбрах те какво имаш предвид след като изчетох предните постове за овулацията. Само дето днес е неделя, а вчера бях цял ден на работа и прочетох поста ти чак вечерта, но за по нантаък ще правя от, - до - тестчетата. Вчера по погрешка съм написала 37, а беше 36,6 и днес е пак 36,6 много странно, а гърдите ми направо ще се пукнат. Не виждам да, има покачване на температурата, след ову - възмовно ли е 3 дена да остане еднаква?

Добро утро, Денис .......................
О. трябва да е била на 14-15 ден от МЦ или на 15-16 ден от МЦ.
БТ се покачва до 5 дни след О.
За сега всичко си е наред, рано е да се притесняваш  Very Happy
Дано да е станало

ПП. С какъв терм-р мериш и колко време го държиш?

Меря с дигитален термометър, меря я , орално, но за всеки случай пробвах и анално, няма никаква разлика в стойностите. Мерси за успокоението. Smile При мене е малко по сложно, по лекарска грешка, бях 6 години със спирала в корема ми, не я откриха при контролния ми преглед след поставянето и предположиха, че е паднала от само себе си, да ама не, идиота я е сложил направо в коремната област(слагана е 3 месеца, след раждането на синът ми, и тогава матката е още мека Sad), и след 4 години, опити за още едно детенце и оплакване от болки в корема, тая година след рентгенова снимка, я откриха веднага. Sad Април ме оперираха, и вече пет месеца опитваме за още едно детенце. Божа работа. Другия месец съм така или иначе на контролен преглед. Смятам тия дни да разгледам и какви стойности са хормоналните изследвания в границата, защото моите бяха в 10 пъти повече  над нормалните(не знам кои точно, ще попитам гинеколога ми).
Благодаря ти. Ако искаш отдели мнението ми в отделна темичка, защото аз не знам как.

За графиката и измерването - според мен някъде бъркаш. Графиката ти прилича на  графика с анално измерване. Разликата в Т. мерена анално/ в д-то/  и орално /в устата/ е средно 0,5 градуса
За спиралата - едва ли лекарите са виновни - случва се спиралата да пробие мат.стена и да попадне в коремната кухина. Дано това да не ти създава вече проблеми.
За хормоните - внимавай кой хормон на кой ден ще пуснеш, че е важно, особено за тези които се пускат в определени дни от МЦ.
/ЛХ,ФСХ, Е2 - на 3 ден от МЦ, Прогестерон на 7 ден след доказана О./
Може да си пуснеш своя тема ТУК - натискаш бутона Нова тема, пишеш си заглавие на темата /напр. Графиката на stertje  и готово
Smile

И така - ето я темичката.
Денис - много съм завеяна, вагинално я меря. :oops: :D  ИЩе имам предвид за хормоните, то изследванията и личния ми мове да ми ги пусне.
<br />[/url][img]http://ticker
*

stertje

• 538
  • звездобройка
Re: Графиката на Стерче
« Отговор #1 -: Септември 28, 2009, 17:15:16 pm »
Цигуларче:
stertje, за годините те разбирам - аз съм на 35. Иначе явно не съм забелязала, че при теб закъснението се тълкува различно заради по-късата лутеална фаза. Но като ти гледам графиката с ++ ову тест, доста къса излиза - към 10-ина дни. Всеки месец ли е така?

То, моята история цял роман мога да напиша. :( Ще копирам малко от предисторията от един друг форум в който пиша:
Няколко дена събирам мислите и чуствата си, има моменти в които съм ядосана и такива в които ми е доста мъчно.
Споменах ви, че чакам резултата на едни изследвания в четвъртък?
Малко предистория. Преди 6! години малко след като се роди Ванко, реших да си сложа спирала, защото го кърмех и не беше препоръчително да ползвам хапчета срещу забременяване. Спиралата ми се стори по удачния избор. Та така, обадих се и си уговорих час в болницата, тука спиралите не се слагат от личния лекар, и отидох в болницата. Самото поставяне беше доста болезнено, още като я поставяше лекарят каза, че не е май добре и ми изписа преглед след месец. На контролния преглед се оказа, че не може да я намери с видеозона. Изписа ми преглед с цветна снимка - тоест - вкарват една малка камерка и търсят. И тогава не я откриха... дори ме попитаха, дали не искам да ми сложат веднага друга, но аз отказах, понеже и тогава вече ми се струваше странно как може да изчезне без да я усетя... По тяхно мнение оранизмът ми просто я беше изхвърлил без да усетя!
Следващите 3 години си пиех хапчета. След това ги спрях - бяхми вече решили, че е време за второ детенце... Но, досега никакъв резултат. Миналата година имах преглед на видеозон, понеже ме наболяваше корема и областа покрай яйчниците - нищо не откриха. Но, мене тоша не ме успокои - болкта си я имаше(има все още) тайно ми минаваха през главата страшни мисли за каква ли не болест...
Преди около месец си напраших уговорка с лекарят ми, и му обесних, че бихме искали да си пуснем изследвания дали бихме могли да имаме още едно детенце. На него първо му направи впечатление, че спиралата ми така и така не е била открита. Даде ми направление за болницата.
Генекологът, който ме прегледа прочете досието ми и реши, че първо ще ми пусне рентгенова снмка, за да е сигурен, че спиралата наистина я няма. Та, направиха ми снимка и в четвъртък, отивам аз за резулата. Моя доктор беше болен, така че влязох при друг - а, с него как се смях... Първият път, единия от лекарите ми заприлича на тоя, който ми помогаше когато се роди Ванко, но моя лекар ми каза, че е починал.. Та, така влизам, аз в четвъртък, и му споменавам, че ми прилича, на тоя който ми е помагал, той поглежда из книжата и вика - Да, това съм аз... аз му обеснявам какво ми е казал, предния лекар, от което и двамата ни става смешно, и човекът ме убеждава, че е още жив. Сядаме и той, разглежда инфото и вика, а добре, сега ще ти пусна изследвания за кръв и табличка да си мериш температурата... аз обаче му казвам, че са ми правили и снимка за спиралата, той поглежда и вика - Ами да, тя е вътре, само че в коремната ти област!!!!но няма да ти пречи... говорим, още малко, но моите мисли са още там... Да, грешката е наша, че не сме ти пуснали за сигурност и ренгенова снимка.. и т.н. но не се налага да те оперираме...
Тръгвам си с уговорка за следващия месец при моя лекар. Мислите които бушуват в главата ми са ... страшни... 6 години! + 3 от които и с хапчета през това време, не съм имала никакъв шанс за друго детенце. Страхът през изминалата година, че може би имам и рак... въпросите на Ванко за още едно братче или сестриче, недоверието на Иван, че не искам друго дете след толкова години опитване...надеждата, че може би съм била бременна и в последствие не...
Следващата стъпка - информацията из нета - косата ми се изправя от някои неща които прочетох! Факт е, че не може в никакъв случай да я оставят в тебе и последствията които има ако случайно бях забременяла с нея... Страшно ми става...
Не ползвайте спирала. Това го казвам от личен опит!
Датата 09/03/2009
На 17/04 ме оперираха, сложна опреация, която в началото дори не искаха да направят, защото не можеха да ми гарантират изхода и! :( Изкараха я успешно цялата. След нея опитваме наново. а, да гинекологът ми каза, че спиралата ми наистина е била причината да не мога да забременея. Хормоните в корема ми, са били 10 пъти над нормалните - несе учудвам, след толкова години двойна доза, спиарала + хапчета първите 3 години, след Ванко.
Този късъл цикъл ми около година, варира около 20-26 дена, но преди никога не съм знаела, че не е нормален.:( Другия месец така или иначе съм на контролен - 6 месеца след операцията.
*
« Отговор #2 -: Септември 28, 2009, 17:32:59 pm »
Този късъл цикъл ми около година, варира около 20-26 дена, но преди никога не съм знаела, че не е нормален.
Предисторията ти е сложна, Стерче. Но само продължителността на цикъла не означава, че не е нормален. От форума и библиотеката на Зачатие зная, че е важно да прецениш дължината на лутеалната фаза, правейки тестове за овулация и/или фоликулометрия в продължение на няколко месеца. Прекалено късата лутеална фаза е проблем за имплантацията. Но нека коментират и по-вещи потребители и най-вече Денис.
Късмет на прегледа и дано имаш добри новини преди това!
*
« Отговор #3 -: Септември 28, 2009, 21:18:47 pm »
Здравейте,момичета! Нормално ли е на 10 ден от цикъла ми БТ да ми падне до 35.7.На 1вия ден от М ми беше 36.7,а сега 35.7 (направо съм си пред замръзване). Мисля си,че термометъра не е много у ред... Всеки ден е все по-ниска,а аз си мисля,че уволацията ми е по-късно при положение,че цикъла ми е на 32-34 ден,а и теста за уволоцията ми (който е много смотан) е отрицателен.
Меря си Бт сутрин в 7:15 с дигитален термометър,орално.
Благодаря ви предварително. Smile
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Септември 28, 2009, 21:54:46 pm »
Здравейте,момичета! .............
Провери си терм-ра , може да се е повредил
Нанеси си ст-те в графика и дай да я видим
Пусни си твоя тема или пиши в общата
Мери анално, че е по-точно
 :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #5 -: Септември 28, 2009, 22:43:13 pm »
Denis,аз имам графика,но не знам как да я покажа :)  :oops:
и нова тема бях пуснала "Много ниска БТ", но Елфи ме посъветва да си я постна в друга тема... :)
« Последна редакция: Септември 28, 2009, 22:47:37 pm от chin »
*
« Отговор #6 -: Септември 28, 2009, 23:53:37 pm »
chin , пусни си нова тема в този подфорум, като можеш да я озаглавиш "Графиката на chin" (примерно) Погледни темите на другите момичета, и ще се ориентираш.

А тук можеш да разбереш как да поставиш графиката в профила си http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=6670.0
*
« Отговор #7 -: Септември 29, 2009, 14:53:56 pm »
 :D Стертйе графиката ти е страхотна, стискам палци да се задържи тази висока температура и на рожденния ден на детенцето ти ди получите най-хубавия подарък !!! :bfp: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #8 -: Октомври 09, 2009, 08:23:30 am »
Денис - би ли ми дала съвет от кога да почна с тестчетата за овулация?
*
« Отговор #9 -: Октомври 09, 2009, 08:32:54 am »
Мила, като ти гледам графиките май най-добре е да започнеш с тестовете от днес или утре най-късно. Успех
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Октомври 09, 2009, 18:54:04 pm »
Колко дни е средно МЦ при теб?
Ето ти табл.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #11 -: Октомври 11, 2009, 09:59:30 am »
По принцип последните няколко месеца 24 дена, но последната ми цикъл беше 28. Вчера си купих о тестчета и ги забравих на работа, явно тоя месец ще е на налучкване. Днес дори и с жестоката ми настинка пак беше паднала, така че чвно тия дни ще е.
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #12 -: Октомври 23, 2009, 08:06:11 am »
Дениска би ли погледнала графиката ми дотука, преди три месеца доки спомена че хич не е хубажо това танцуване нагоре, надолу?
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #13 -: Октомври 23, 2009, 08:37:01 am »
Стерче и моите графики бяха с малка двуфазност, т.е. под заветните 0.4-0.6 градуса разлика в двете фази. Иначе за този единичен спад може да е от всичко, не се тревожи. Утре вероятно пак ще е по-висока БТ.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #14 -: Октомври 23, 2009, 09:41:38 am »
Мила така като гледам май си болничка, можеби затова БТ е такава, но все пак ще видим и Дениска какво ще каже, но според мен виж и утре как ще е БТ и тогава може да се консултираш с лекар.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #15 -: Октомври 23, 2009, 15:59:12 pm »
Мила така като гледам май си болничка, можеби затова БТ е такава, но все пак ще видим и Дениска какво ще каже, но според мен виж и утре как ще е БТ и тогава може да се консултираш с лекар.
Че защо пък да е болна ?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #16 -: Октомври 23, 2009, 16:10:20 pm »
Май съм се заблодила с тоя парацетамол.... сори :offtopic: Но все пак пише в забележката, ч е мерена по-късно БТ и това може да е причина също ......
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #17 -: Октомври 23, 2009, 16:42:49 pm »
Не съм сигурна дали е имало О.
Ако е имало- може да е била на 16/17 ден от МЦ. БТ е нисичка, време е вече да се повишава, ако наистина е имало О.
За да е сигурно по графика, че е имало О., БТ трябва да е около 37,1-37,2./само за теб, само за този МЦ/
Провери си терм-ра

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #18 -: Октомври 26, 2009, 07:44:26 am »
Дениска - вярно е, че по температурата ми не дава О за този месец, защото точно по това време бях с грип, и бях през цялото време и с по висопка температура. Това, което ме учуди, е че на 22, си направих тест, така или иначе нормалната ми менструация е около 24 дена, през последната година и той отново беше +, три поредни дни, като постепенно наситенноста му намаляваше, явно забременявам, но не мога да задържа бебчо. :( Преди 2 месеца беше пак така. Как мислиш това хормонално или с хапчета може ли да се лекува? Поне да знам другата седмица какво да питам моя гинеколог.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #19 -: Октомври 27, 2009, 10:12:25 am »
Имаш малка разлика в БТ - причината може да е и в терм-ра.
За да се сигурна, че зачеваш - трябва да си пускаш ЧХГ на 14 ден след О.
Ако е положителен - зачеваш. Всичко друго е внушение. Дори уриналните тестове може да грешат.
За сега графиката ти не показва 100% че е имало О., но това не означава че не е имало. :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум