Цигуларче:
stertje, за годините те разбирам - аз съм на 35. Иначе явно не съм забелязала, че при теб закъснението се тълкува различно заради по-късата лутеална фаза. Но като ти гледам графиката с ++ ову тест, доста къса излиза - към 10-ина дни. Всеки месец ли е така?
То, моята история цял роман мога да напиша.
Ще копирам малко от предисторията от един друг форум в който пиша:
Няколко дена събирам мислите и чуствата си, има моменти в които съм ядосана и такива в които ми е доста мъчно.
Споменах ви, че чакам резултата на едни изследвания в четвъртък?
Малко предистория. Преди 6! години малко след като се роди Ванко, реших да си сложа спирала, защото го кърмех и не беше препоръчително да ползвам хапчета срещу забременяване. Спиралата ми се стори по удачния избор. Та така, обадих се и си уговорих час в болницата, тука спиралите не се слагат от личния лекар, и отидох в болницата. Самото поставяне беше доста болезнено, още като я поставяше лекарят каза, че не е май добре и ми изписа преглед след месец. На контролния преглед се оказа, че не може да я намери с видеозона. Изписа ми преглед с цветна снимка - тоест - вкарват една малка камерка и търсят. И тогава не я откриха... дори ме попитаха, дали не искам да ми сложат веднага друга, но аз отказах, понеже и тогава вече ми се струваше странно как може да изчезне без да я усетя... По тяхно мнение оранизмът ми просто я беше изхвърлил без да усетя!
Следващите 3 години си пиех хапчета. След това ги спрях - бяхми вече решили, че е време за второ детенце... Но, досега никакъв резултат. Миналата година имах преглед на видеозон, понеже ме наболяваше корема и областа покрай яйчниците - нищо не откриха. Но, мене тоша не ме успокои - болкта си я имаше(има все още) тайно ми минаваха през главата страшни мисли за каква ли не болест...
Преди около месец си напраших уговорка с лекарят ми, и му обесних, че бихме искали да си пуснем изследвания дали бихме могли да имаме още едно детенце. На него първо му направи впечатление, че спиралата ми така и така не е била открита. Даде ми направление за болницата.
Генекологът, който ме прегледа прочете досието ми и реши, че първо ще ми пусне рентгенова снмка, за да е сигурен, че спиралата наистина я няма. Та, направиха ми снимка и в четвъртък, отивам аз за резулата. Моя доктор беше болен, така че влязох при друг - а, с него как се смях... Първият път, единия от лекарите ми заприлича на тоя, който ми помогаше когато се роди Ванко, но моя лекар ми каза, че е починал.. Та, така влизам, аз в четвъртък, и му споменавам, че ми прилича, на тоя който ми е помагал, той поглежда из книжата и вика - Да, това съм аз... аз му обеснявам какво ми е казал, предния лекар, от което и двамата ни става смешно, и човекът ме убеждава, че е още жив. Сядаме и той, разглежда инфото и вика, а добре, сега ще ти пусна изследвания за кръв и табличка да си мериш температурата... аз обаче му казвам, че са ми правили и снимка за спиралата, той поглежда и вика - Ами да, тя е вътре, само че в коремната ти област!!!!но няма да ти пречи... говорим, още малко, но моите мисли са още там... Да, грешката е наша, че не сме ти пуснали за сигурност и ренгенова снимка.. и т.н. но не се налага да те оперираме...
Тръгвам си с уговорка за следващия месец при моя лекар. Мислите които бушуват в главата ми са ... страшни... 6 години! + 3 от които и с хапчета през това време, не съм имала никакъв шанс за друго детенце. Страхът през изминалата година, че може би имам и рак... въпросите на Ванко за още едно братче или сестриче, недоверието на Иван, че не искам друго дете след толкова години опитване...надеждата, че може би съм била бременна и в последствие не...
Следващата стъпка - информацията из нета - косата ми се изправя от някои неща които прочетох! Факт е, че не може в никакъв случай да я оставят в тебе и последствията които има ако случайно бях забременяла с нея... Страшно ми става...
Не ползвайте спирала. Това го казвам от личен опит!
Датата 09/03/2009
На 17/04 ме оперираха, сложна опреация, която в началото дори не искаха да направят, защото не можеха да ми гарантират изхода и!
Изкараха я успешно цялата. След нея опитваме наново. а, да гинекологът ми каза, че спиралата ми наистина е била причината да не мога да забременея. Хормоните в корема ми, са били 10 пъти над нормалните - несе учудвам, след толкова години двойна доза, спиарала + хапчета първите 3 години, след Ванко.
Този късъл цикъл ми около година, варира около 20-26 дена, но преди никога не съм знаела, че не е нормален.
Другия месец така или иначе съм на контролен - 6 месеца след операцията.