0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дуфастон
« Отговор #20 -: Декември 06, 2009, 13:17:31 pm »
Привет момичета,май Дуфастона е най-често пусканата тема във форумите с тематика като нашата.Нека и аз споделя моя опит  него,може би ще съм полезна на накого от вас.
Преди почти две години лекарката ми,на която имам голямо доверие,ми пусна изследване на хормони и се оказа,че прогестерона ми е на долната граница.Изписа ми дуфастон от 11 до 25 ден по 2 таблетки на ден.Доста време го пих така,но тази пролет започнах да влизам тук и прочетох много и най-различна информация за това как се изписва този медикамент.И тъй като не съм в Бг,но имах ходене до София,реших да отида при друг гинеколог там,който ми беше препоръчан.Той ми обясни,че има страшно много схеми за прием на дуфастон и всичко зависи от причината и целта,с която се взима.Каза,че назначената ми схема е била правилна и благодарение на нея яйчниците ми били в идеално състояние,овуто ми било минало вече и всичко било на ред.Каза,че дуфастона не подтискал овуто и в моя случай тази схема била правилна и да продължа да си го взимам така.Това беше през месец май.През септември пак се прибрах и този път отидох при моята гинеколожка,която ми го беше предписала.Тя ме прегледа,всичко било наред,овуто ми било минало(как разбират без ехограф,само с преглед и опипване,незнам,малко ми е съмнително де )и ми каза да намаля дозата на 1 таблетка от 16 до 21 ден.Да не съм се опитвала да си хвана овуто,понеже траело от 12 до 36 часа.Смених схемата както ми се каза,но тук,вече в чужбина ми се наложи да отида на гинеколог.Това беше преди две седмици.Когато обясних цялата история,лекарката ми каза,че дуфастон се взимал поне по десет дни и по принцип било правилно да ми се намали дозата,защото организма трябвало да започне сам да си го произвежда.Но ми каза да го пия до 25 ден.Каза още,че той нямал никаква връзка с овуто.
Сега,понеже ми свършва цикъла,много се чудя на кого да спазя предписанието-на моята лекарка от Бг или на тази тук????Вие какво ще кажете-до 21 или до 25 ден да го пия.
Да кажа още,че докато го пиех от 11 до 25 ден си усещах кога съм в овулация,а сега сякаш не.Лятото правих тестове,ама явно не както трябва,защото ги държах по 1 мин и като видех едната чертичка ги хвърлях.Може би и не ги правих достатъчно дълго,но не хванах ову.Сега меря БТ,да видим.Всички казвате,че дуфастона преди 16 ден подтиска овуто,но според докторите не е така,а и аз когато го пиех от 11 ден,си имах признаците на ову.
Та според вас от 21 или до 25 ден да почна да го взимам???
« Отговор #21 -: Декември 07, 2009, 09:04:56 am »
Pearl, посред мен трябва да спазваш указанията на последния гинеколог, при който си била и да взимаш Дуфастон от 16-ти до 25-ти ден. Той няма да ти навреди по никакъв начин. Аз го пих 3 месеца по тази схема, сега си давам почивка, и ще го подновя отново скоро! Успех!
Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно!
http://www.babyplan.ru/profile/33243
« Отговор #22 -: Февруари 08, 2010, 12:02:24 pm »
Момичета, да ви питам нещо за дуфастона - след като отменихме инсето доки ми изписа да го пия от 14-тия до 21-ден (7дни) 3х1, знаете ли при тази доза колко по-рано ще ми дойде МЦ (по принцип ми е 30 дни)??

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #23 -: Февруари 08, 2010, 13:18:50 pm »
Наде около 25-тия ден трябва да се появи онази с метлата максимално 7 дни след последното хапче Дуфастон.
« Отговор #24 -: Февруари 08, 2010, 13:27:25 pm »
Мерси, Анизка  :flower:

*
« Отговор #25 -: Април 23, 2010, 13:41:11 pm »
За регулиране на МЦ ми изписаха дуфастон 3х3 на 19,20 и 21 ден от МЦ.Някой пил ли го е по тази схема? Преди година също за регулиране на МЦ ми го бяха предписали 2х1 от 14 до 24 ден на МЦ.
[/URL]
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #26 -: Април 23, 2010, 14:03:53 pm »
За регулиране на МЦ ми изписаха дуфастон 3х3 на 19,20 и 21 ден от МЦ.Някой пил ли го е по тази схема? Преди година също за регулиране на МЦ ми го бяха предписали 2х1 от 14 до 24 ден на МЦ.
Колко дни ти е МЦ?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #27 -: Април 23, 2010, 22:43:02 pm »
Ами понякога забравя да ми дойде...И на 28 ден от МЦ имам лигавица 10 мм. и задържан фоликул 12 мм.
[/URL]
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #28 -: Април 24, 2010, 08:23:41 am »
Не съм срещала такава схема, но стига да ти помогне - защо не. :) Лекаря така е преценил.

Схемите на прием на Дуфастон са различни.
Според пациентката и нейното състояние /и очакваната реакция на тялото при определено лечение/ лекаря решава кое ще е най-доброто в случая

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #29 -: Май 26, 2010, 20:57:47 pm »
Здравейте! Не намерих тема от скоро за утрогестана, затова реших да попитам тук.
Имам две неуспешни бременности, едната мисед съвсем в началото, другата завърши с идване на цикъл на 10тия ден от закъснението. Имам назначена терапия, която следвам.
Само за утрогестана имам едно разминаване и все повече тази мисъл не ми дава мира. Назначен ми е при положителен тест,а предния лекар при когото ходех ми го беше назначил от 17ден. На първия имам доверие, но ме е страх да не пропусна нещо, т.е. да не го започна късно :( То днес е 20тия ден ама все пак. Въобще тази разлика от 10тина дни дали е фатална?
Извинявайте много изписах ... Ще съм ви благодарна за мнение или съвет.
Поздрави!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #30 -: Май 28, 2010, 08:06:06 am »
Fabss :)
До колкото разбирам ти се притесняваш, че ако си заченала и не си започнала Утрогестана, може да има проблем с ембриона? Ако е така - не се тревожи. Много малък процент от жените приемат такива препарати веднага след О.
Миседа не се брои- причината за него не е ниски нива на прогестерона / а най-вече генетични/ Ако има проблем с ембриона дори и високи дози прогестерон да приемаш - пак няма да се получи.
Така че - според мен не е проблем да го започнеш и по-късно.
Ако това обаче те притеснява много - говори с лекаря си. Кажи му какво мислиш, от какво се притесняваш и какво би те успокоило :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #31 -: Май 28, 2010, 18:40:08 pm »
Denis, много благодаря за отговора! :)
Много правилно ме разбра. Ще изчакам с приема му.
Не мисля че имам проблем с прогестерона, малко ме е яд, защото не съм го изследвала, а на фона на всички изследвания трябваше и него да пусна, после видях че така или иначе го има в терапията ми (с повишени НК клетки съм) и се отказах да го изследвам. Явно при мен е сложен превантивно.
 Много благодаря още веднъж!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #32 -: Май 29, 2010, 08:15:44 am »
Дори и да си изследвала Прогестерона - нивата му са различни за различните МЦ.
Ако го пускаш 3-4 поредни МЦ /при норм. МЦ, без СПКЯ и т.н./ - можа и да добиеш представа за нивата му , но иначе - едва ли.
Не го мисли.:)
При бременност ЖТ започва да работи по-добре от нормалното :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #33 -: Май 29, 2010, 22:16:47 pm »
Denis :) много ми беше полезна! Благодаря ти от сърце!
« Отговор #34 -: Май 30, 2010, 18:07:38 pm »
Здравейте момичета,да ви питам нещо :wink:
От 27 май съм на дуфастон и ФК по 1 таблетка сутрин и вечер за 15 дни.
Днес на 3-ти ден от приема ще ми се пръснат гърдите,толкова потдути и болезнени не са били никога.
Дали това е нормално,как беше при вас?
Четох листовката за странични ефекти,но там нищо не пише.
Ако продължава така трябва да сменявам размера на чашките :wink:
*
« Отговор #35 -: Май 31, 2010, 08:30:18 am »
Възможно е да е от дуфастона.Аз съм получавала от него болки в зърната на гърдите.
« Отговор #36 -: Юни 01, 2010, 18:33:36 pm »
Моите гърди също много ме боляха като го взимах!
Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно!
http://www.babyplan.ru/profile/33243
« Отговор #37 -: Юни 16, 2010, 17:03:56 pm »
Здравейте,момичета,на мен ми изписаха Дуфастон след хистероскопия(имах едно полипче,което отстраниха).Схемата ми е от 16 до 25 ден по две таблетки.Някой може ли да ми обясни защо точно ми е предписан,след като хормоните и овуто ми са наред :ask:
[/url]
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #38 -: Юни 17, 2010, 07:43:03 am »
Здравейте,момичета,на мен ми изписаха Дуфастон след хистероскопия(имах едно полипче,което отстраниха).Схемата ми е от 16 до 25 ден по две таблетки.Някой може ли да ми обясни защо точно ми е предписан,след като хормоните и овуто ми са наред :ask:
Ние няма от къде да знаем :)
Трябва да попиташ лекаря си.
Понякога, дори и да са в реф.граници - хормоните не са 'добре'

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #39 -: Юни 29, 2010, 18:09:26 pm »
Отново здравейте,аз пак имам въпрос.Колко време след спирането на Дуфастон,трябва да ми дойде?Пих го от 16 до 25 ден по две таблетки,а МЦ ми е на 27-28 дни.По принцип трябваше да ми дойде вчера,но с този Дуфастон не знам от кога да смятам,че имам закъснение.
[/url]