0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дуфастон
« -: Септември 19, 2009, 14:21:43 pm »
Момичета вече 5 дни взимам Дуфастон по предписание на гинеколога да започна от 16-я до 25-я ден. БТ ми е доста висока за сега и се чудя дали това е от него. Ако реша да направя тест около 25-26-я ден, дали ще отчете вярно? По принцип цикъла ми е 28 дни с О на 14-я ден, но този месец мисля, че О беше около 11 ден, тогава и цикъла трябва да ми дойде по-рано, нали така?
Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно!
http://www.babyplan.ru/profile/33243
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Дуфастон
« Отговор #1 -: Септември 19, 2009, 15:54:31 pm »
Дуфастона обикновено не повишава Бт или, ако я повиши е с  0,1 максимум 0,2 градуса.
Направи тест след 25-26 ден на МЦ/ако О. е било на 11 ден/, но може и да е рано за тест
Дано да е станало  :D

Дай да видим графиката

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Септември 19, 2009, 18:47:06 pm »
Графиката е в подписа ми, благодаря за куража. по-принцип не бързам с тестове, но вече година и половина опитваме, и силно се надявам, макар да не го показвам!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Септември 19, 2009, 18:56:22 pm »
Не съм я видяла

Липсват стойности във ФФ и не съм много сигурна, но мисля че О. може да е била 12 ден от МЦ. Това повишение на Бт не е от Дуфастона.
Дано обаче фоликула да се е пукнал
Графиката трябва да се задържи висока и да е сравнително хориз. линия

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #4 -: Септември 19, 2009, 18:58:43 pm »
Изчакай два-три дни след като спреш дуфастона и ако БТ продължава да е висока направи тест.Стискам палци резултата да е положителен!Успех!

« Отговор #5 -: Септември 24, 2009, 08:35:03 am »
Момичета, днес изпих последното хапче от Дуфастона. Правих тест, но беше отрицателен, все още имам вяра, защото осъзнавам, че е доста рано, но все пак, знаете, че надеждата умира последна. От няколко дена имам болки долу ниско, не знам дали се дължат на Дуфастона или на приближаващата лелка. БТ ми е още сравнително висока, не мога да преценя дали е започнала да пада....Някой от вас пил ли е Дуфастон и БТ да е била висока, и въпреки това да не е имало бременност?
*

desislawa minchewa

« Отговор #6 -: Октомври 06, 2009, 15:19:13 pm »
Аз сега пия Дуфастон. Аз го пия от 10-я до 20-я ден от началото на цикъла. На 17-я ден температурата ми се повиши - от 36.7 на 37.1. Но днес спадна на 36.8. Явно вече трябва да ми идва и за това спада. Това показва, че няма бременност. Ако се задържи повече от две седмици висока без да ти дойде, тогава има голяма веероятност за бременност.
Пожелавам ти успех.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Октомври 08, 2009, 08:09:57 am »
Аз сега пия Дуфастон. Аз го пия от 10-я до 20-я ден от началото на цикъла. На 17-я ден температурата ми се повиши - от 36.7 на 37.1. Но днес спадна на 36.8. Явно вече трябва да ми идва и за това спада. Това показва, че няма бременност. Ако се задържи повече от две седмици висока без да ти дойде, тогава има голяма веероятност за бременност.
Пожелавам ти успех.
Кой ти посочи тази схема на прием на Дуфастон?
Колко дни ти е МЦ?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #8 -: Октомври 29, 2009, 12:56:45 pm »
моята лекарка ми каза да ги ия така. Моят прогестерон е нисък и за това нямам овулация. За това ми го изписа. Защо не ти ли се вижда нормално.
« Отговор #9 -: Октомври 31, 2009, 08:58:48 am »
На мен ми изписаха Дуфастон от 16-я до 25-я ден, след овулация, за повишаване на прогестерона. Много рядко съм чувала да се изписва Дуфастон от толкова ранен ден.
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #10 -: Октомври 31, 2009, 14:26:14 pm »
Не съм на 100%сигурна но мисля че ако желаеш бременност дуфастон трябва да започне да се приема след овулация.И затова повечето лекари го изписват след 16ден защото смятат че дотогава би трябвало да е минала овуто.Имаше някаква причина мисля че нещо подтискаше овуто дуфастона но има момичета които знаят със сигурност нека те се включат с точна инфо аз просто имам бегли спомени !
« Отговор #11 -: Ноември 05, 2009, 11:54:57 am »
На мен ми го изписаха така, защото аз изобщо нямам овулация. Ако приемам дуфастона след предполагаемата овулация, нея няма да я има изобщо. Поне така ми обясни моята лекарка. Пиенето на дифастон ми предизвика овулация вече два месеца подред. БТ е точно като за овулация. И незнам защо още не съм бременна.
« Отговор #12 -: Ноември 23, 2009, 14:53:07 pm »
Аз също пих дуфастон. По преценка на моя гинеколог започнах от 15 ден в продължение на 10 дни. Предписаха ми го, заради жълтото тяло мисля, защото при прегледа имах някаква раничка и проблем с влагалището май. Аз го пиг 3 месеца но каточе ли когато започнех да го пия и започваха болки в корема и бъбреците и след 3-тия месец не издържах и го спрях. Дори не си спомнях колко време трябваше да го пия. Аз също правя опити да забременея от около 2 години, но все още нищо. Пожелавам успех на всички в начинанието им и да ни зарадват повечко жени че са забременели {P}{P}{P}
« Отговор #13 -: Ноември 25, 2009, 01:17:04 am »
Здравейте,аз също съм на дуфастон за първи път го пия заради неспукан фоликул.Започнах го от 15 ден и от същият ден започнах тестовете за ову.Моля за съвет дуфастона пречили на теста да отчете вярно?И още един въпрос можеби малко смешен и глуповат :oops: но несъм сигурна дали съм преброила правилно кои е 15 ден.На 07.11 получих кафяво зацапване и на 08.11 вече премина в чисто кървене,аз броих за първи ден 07.11(от зацапването) това правилно ли е или съм збъркала?Приятелка която го е пила 6 месеца ме посъветва да броя от зацапването,но повече мнения по добре,малко късно го задавам но поне за другият път ще знам със сигурност.
Извинете ме ако ви се е сторило глупаво,благодаря предварително. :goodluck:
« Последна редакция: Ноември 25, 2009, 01:31:27 am от Mims82 »
Смелостта не е това да не изпитваш страх, а това да прецениш, че нещо е по-важно от страха и да го направиш, въпреки него!
« Отговор #14 -: Ноември 25, 2009, 16:21:53 pm »
За първи ден се брои този , който има вече кръв а не само зацапване.Така ми каза док.
« Отговор #15 -: Ноември 25, 2009, 17:32:13 pm »
За първи ден се брои този , който има вече кръв а не само зацапване.Така ми каза док.
:thankyousign:Благодаря ти,надявам се да няма проблем в такъв случай, оказва се, че съм го започнала 1 ден по рано.Но за другият път ще знам.Радвам се, че има местенце като това да намирам разбиране и полезни съвети.Успех на всички. :bighug:
Смелостта не е това да не изпитваш страх, а това да прецениш, че нещо е по-важно от страха и да го направиш, въпреки него!
« Отговор #16 -: Ноември 25, 2009, 17:45:01 pm »
Един ден не е проблем, другият път ще знаеш /дано да няма друг път/ :D

:00001754:
« Отговор #17 -: Декември 05, 2009, 16:07:19 pm »
Здравейте, доста четох за дуфастона но пак неможах да си отговоря на въпроса.Моля за помощ, за първи път го пия и незнам до колко дни след спирането трябва да ми дойде?Днес е пети ден след спирането и 28-и ден от цикъла.Разбрах, че го регулира та си мисля, че вече трябваше да ми е дошло но нямам никакви пмс.Моя цикъл е нередовен на 30-32 дни.Предварително благодаря, моля да ме ориентирате.
« Отговор #18 -: Декември 05, 2009, 16:22:20 pm »
Мимс от кой ден си започнала приема на Дуфастона и за колко време?
Аз съм пила Дуфастон след доказана с узи О, за 14 дни, като го спра ми е идвало до 2-3 дни.
Пила съм го също и за предизвикна на МЦ (поради кисти)все по 10дни и ми е идвало до 10-я ден след спирането му.
Искам да кажа, че има значение кога почваш да го пиеш и какво се цели с примането му.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #19 -: Декември 05, 2009, 18:07:47 pm »
Мимс от кой ден си започнала приема на Дуфастона и за колко
Благодаря, за бързото отзоваване, изписаха ми го от 15 ден за 10 дни заради неспукан фоликул, аз малко обърках броенето и съм го почнала от 14-и ден.Ову несъм засякла тъй като се падаше от таблицата да започна тестовете от 14-и ден и всичките пет бяха отрицателни.