0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Дуфастон
« Отговор #40 -: Юни 30, 2010, 07:31:02 am »
Отново здравейте,аз пак имам въпрос.Колко време след спирането на Дуфастон,трябва да ми дойде?Пих го от 16 до 25 ден по две таблетки,а МЦ ми е на 27-28 дни.По принцип трябваше да ми дойде вчера,но с този Дуфастон не знам от кога да смятам,че имам закъснение.
До 7-10 дни след последната таблетка. Индивидуално е.
Може да ти дойде на 2-ри ден , може да 8-ми ден след последния прием.
Ако не ти дойде след 10-я ден - направи тест за бременност

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #41 -: Юни 30, 2010, 10:02:56 am »
Благодаря,denis,само дето не знам как ще изчакам още 5 дни
[/url]
« Отговор #42 -: Юли 06, 2010, 13:20:14 pm »
Здравейте, нова съм във форума и при мен ситуацията е следната - надявам се да не досадя на никого  :oops: На Дуфастон съм от 2 месеца, който трябва да пия от 16ти ден на МЦ. Аз съм с много дълъг такъв-около 40-42 дни. Някъде четох, че ако Д. се пие преди овулация, може да я подтисне, а това при мен е напълно реално. С тестове овулация не мога да хвана, защото LH ми е по-високо и ако трябва да вярвам на тестовете, съм постоянно в овулация  :D . Моля ако някой е в подобно положение да сподели.  :ask:
« Отговор #43 -: Юли 08, 2010, 10:04:27 am »
аз искам да попитам - дуфастон може ли да се пие без направено изследване на прогестерона и да базира само на факта, 4е от около две години ми се появява два три дена преди меструация кефеникаво зацапване
« Отговор #44 -: Юли 09, 2010, 08:11:10 am »
мисля, че може да се пие, не е опасен, така поне каза моя гинеколог. Но се консултирай и с лекар! Успех!
Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно!
http://www.babyplan.ru/profile/33243
« Отговор #45 -: Юли 09, 2010, 19:16:28 pm »
Не е опасен,той нали се изписва и за регулиране на цикъла.Но наистина се консултирай с лекар,защото има различни схеми за пиене.
[/url]
« Отговор #46 -: Август 22, 2010, 10:00:40 am »
А според вас дали мога на своя глава да си удължа пиенето на утрогестан с два дни. Трябва да го пия 10 дни, но имам много кратка лутеална фаза, освен това и искам малко да забавя цикъла. Чувала съм, че някои момичета го пият не 10, а 12 дни. Но не знам. Мисля, че два дни повече няма да се от толкова съществено значение, но все пак. Какво мислите?
« Отговор #47 -: Август 22, 2010, 13:05:50 pm »
Става нещо странно с мен.Трети месец пия Дуфастон и трети месец вече нямам ову.На някоя случвало ли й се е такова нещо?
[/url]
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #48 -: Август 22, 2010, 15:54:41 pm »
Става нещо странно с мен.Трети месец пия Дуфастон и трети месец вече нямам ову.На някоя случвало ли й се е такова нещо?

Ами мисля че много момичета ще споделят и моето мнение но дуфастон се пие след О. или поне 2-3 дни преди нея. По принцип дуфастон подтиска О. ако се пие доста време преди О.Ти посъветва ли се с доктор относно дуфастона ?
« Отговор #49 -: Август 22, 2010, 16:14:12 pm »
На мен лекар ми го изписа-от 16 до 25 ден по две таблетки.А овуто ми по принцип е около 11-тия ден,най-късно е било на 15-и.Точно за това съм много очудена.Но така или иначе този месец ми е последен с Дуфастона,да видим после какво ще стане.
[/url]
« Отговор #50 -: Август 22, 2010, 17:43:50 pm »
Ами на мен някой може ли да ми отговори:)
« Отговор #51 -: Август 22, 2010, 18:26:51 pm »
Tulip83, аз съм си удължавала приема на утрогестана с няколко дни, но на своя глава :wink:, съответно и цикъла ми се е забявал с няколко дни, но не при всеки е така. При някои момичета въпреки утрогестана на дата си им идва менструацията, при всеки е индивидуално.

От поста ти разбирам, че го приемаш за коригиране дължината на лутеалната фаза, надявам се, че го започваш след овулацията, че само тогава ще има желания ефект :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #52 -: Август 22, 2010, 18:30:23 pm »
Ами не е точно след овулация, ами малко преди може би се пада. Според някои лекари по този начин не само, че не се възпрепятства овулацията, но и се стимулира, и самата лигавица е по-подготвена. Много съм чела, че ако се пие преди това прогестерон, той я подтиска, но не знам. Пия го от 12 ден. И на мен ми се вижда рано. Освен и на своя глава да го почвам от по-късно, че то с лекари може ли да се спори...
« Отговор #53 -: Август 22, 2010, 18:37:44 pm »
Tulip83, в друга тема видях, че пиеш и Клостибегит, проследявате ли овулацията, имаш ли направена снимка на тръбите и спермограма на мъжа ти (това са много важни подробности)?

Може би ден, два преди нея приема на утрогестан няма да обърка много нещата (въпреки, че не всеки лекар ще се съгласи с това, а и е строго индивидуално всичко), но за да регулирата дължината на ЛФ, трябва да го пиеш поне 14-я ден след доказаната овулация, то ако го почнеш няколко дни по-рано и го пиеш само 10 дни, как ще е сигурно, че ще докарате 14 ЛФ.

Аз досега съм го приемала само след О и то до 14-я ден след нея, правя тест и тогава го спирам, но не и по-рано.
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #54 -: Август 22, 2010, 18:44:31 pm »
Права си. Този месец не сме следили нищо. И не знам тоя утрогестан какво да го правя. Но така или иначе този цикъл  няма значение как ще го пия май 
« Последна редакция: Август 22, 2010, 18:47:21 pm от Tulip83 »
« Отговор #55 -: Август 22, 2010, 18:53:35 pm »
А иначе нямаме спермограма. Знам, че звучи наивно, но и не смятаме да правим. Нямах възможност просто да отида всичките пъти на ехограф, за да се проследи съвсем какво се случва с овулацията и дали ще се случи. Просто нямаше как да стане с времето и работата. Като го пиша разбирам колко е глупаво, но наиситна така се получи. И другия път като отида на лекар май много ще ми се кара, че той обича да се кара и без това, ама казват, че си знае работата. Обаче имам чувството, че имаме някакви пропуски в цялата тая работа и то не само от моя страна с неспазване на уговорките, ами не знам....Имам такова усещане и това за начина на приемане на прогестерон също ми вся съмнение.
« Отговор #56 -: Август 22, 2010, 18:59:06 pm »
Сигурно не е редно да пускам пост, след пост, но само исках да уточня, че при мен проблемът е хормонален. Склонност към поликистоза, високо ЛХ, липса на овулация, от там нисък прогестерон, по принцип цикъл от 25-26 дни.Иначе другите хормони са ми наред и кръвната захар ми е наред, но нямам профил, а само сутрин на гладно съм я изследвала. И уж трябваше след като пия едни противозачатъчни да се оправя, но не се оправих. И повече не искам пия, само по-зле ми става от тях. Всичко ми се вижда толкова сложно, че почти ми е отчайващо и хем решавам да оставя нещата и да не тревожа, хем се плаша колко много неща трябва да се правят.
« Последна редакция: Август 22, 2010, 19:01:19 pm от Tulip83 »
« Отговор #57 -: Август 22, 2010, 19:05:36 pm »
Tulip83, стимулацията да бъде редовно следена с ултразвук!
А ниския прогестерон се наваксва с докарването на овулация и допълнително му приемане след нея.
Но трябва да си сериозна с прегледите, това не е шега работа!

П.П. Замислете се сериозно за спермограма, твоето лечение и гълтане на множество хапчета, ще е напразно ако там има проблем!

« Отговор #58 -: Август 22, 2010, 19:14:17 pm »
А щом лекарят не е предложил да се направи, значи ли че не е добър лекар?
« Отговор #59 -: Август 22, 2010, 19:25:11 pm »
А предложили ви първо цветна снимка на тръбите?

Повечето лекари според мен се осланят на факта, че при жените с ПКЯ, няма овулация и проблема е от там, но това не е редно, защото тези лекарства за стимулиране на О, въобще не са безвредни и не трябва да се стига до безразборен прием, а преди това трябва да са направени всички необходими изследвания, спермограмата е едно от тях.
Лично според мен, лекаря е под въпрос..