denis , благодаря ти за отговора , ще го направя и ще пиша
По принцип ходих на преглед тъй като ми се появи някакъв кожен проблем първо беше само по лицето - черно/лилави подутини около челюстната кост и след преглед ( 2 секунден ) при кожен лекар ми казаха , че е акне и ми предписаха някакви антибиотици , не знам защо си ги купих без 2-ро мнение ... единият се пиеше 3 дена x 1 и после 9 седмици по 1 на седмица ... Още същия ден като изпих първото хапче започнаха да се увеличават тези петна буквално с часове като предимно се придружаваха с червени пъпчици - обрив ... и вече на 3тия ден 1/3 от тялото ми беше на малки червени пъпчици - вероятно обрив ? ... и отидох на АГ ...
Възможно ли е тези петна да не са в следствие на СПКЯ , а на козметичен продукт или по-скоро на някаква киста на кожата ?
Няколко месеца преди това си купих на Vichy Normaderm ( главно за поддръжка на кожата ) серията няколко продукта и от нея започнаха да ми се появяват , преди това като гледам по снимки даже черни точки не се виждат ) , но и козметик и кожен и АГ-то казаха , че е от хормонален проблем и не обръщат внимание на козметиката , а го приемат вероятно като съвпадение
Под киста на кожата или някакво такова образувание имам предвид едно топче в г.с. устна , което първо си мислех , че е подкожен косъм и наистина излезе един , но в последствие си остана нещо като подут лилав канал/възел и доста наболява ( преди имаше кръв и гной , но след като излезе един косъм вече не може да се изстиска ,а само си увеличава размера и боли ... в момента устната е някакси деформирана ) ... кожната даже не се поинтересува за него , защото бързаше да си ходи , а АГ-то не му обърна внимание колкото и да й говорех ... не знам на какъв лекар трябва да отида за него