Ефра, щом си нямала овулация /как е доказано това?/, защо е изследван прогестерона? Смисълът е след доказана ову да се пусне, за да се види дали е достатъчен, за да задържи евентуална бременност. Това е идеята на изследване на прогестерон, когато се търси причина за безплодие, затова и се пуска след доказана овулация. Ако такава няма - изяснява се защо няма, решава се проблема и тогава се гледа прогестерона.
В тази връзка, дори да е в норми при теб, а той е нисък, резултатът не може да бъде интерпретиран коректно и не дава никаква информация. Какво имам предвид? В момента тази стойност е ниска, т.е. не е добре, но ако наистина доказано с УЗИ е нямало овулация - нормално е да е такава стойността. Ако обаче, не се знае със сигурност дали е имало ову, то тогава не знаем дали е ниска, щото е нямало или просто е ниска и има прогестеронов дефицит. Дано ме разбра какво казвам. Това се отнася и за другите, прочетете го, моля, че вече за не знам кой път го обяснявам това.
Слънцето, твоя изглежда добре, щом е била доказана овулация, ако реф. стойности са като тези, които Hecate е дала.
Hecate, за теб се отнася това, което писах и на Ефра. Като не е доказано наличие или липса на овулация, коментарът на стойността на прогестерона е некоректен, но да, нисък е.