Здравейте, момичета!(ако модераторите преценят, че поста ми не е за тук, моля да го преместят).
Чета форума от доста време, пиша за втори път. На 33 години съм, от девет години не се пазим с половинката и нищо. Живеем в малък град и преди ходих при най-добрите местни лекари - правиха ми снимка на тръбите, един път изследваха пролактин, следяха овуулация - всичко беше ок. После се оказа, че мъжото е с варикоцеле, като той категорично отказа да се оперира. Минаха няколко години, през които пиех билки и разни други щуротии, ама ... нищо, то е ясно. Преди няколко месеца реших отново да подхвана темата и започнах да чета и да търся, така попаднах тук.
Обърнахме се към специалист по репродуктивна медицина, направихме изследванията и резултата е много лош. Мъжото трябва да се оперира задължително, спермограмата е никаква. При мен пък естрадиола и ФСХ-то са високи. Всички други хормони са в норма.
На третия ден от МЦ: естрадиола е 1053 (границите са 143-694), ФСХ е 33,80 ...
ТСХ е 4,22, при все, че предния месец беше 2,63. Сега ще пускам отново ТСХ, ФСХ, АМХ и инхибин. Може би и естрадиол отново. Разбрах, че най-вероятно става дума за ИЯР. Исках да питам - при някой дали се е случвало да са толкова високи стойностите и да има шанс все пак?
Имам редовен МЦ, без закъснения, пропуски и т.н. Единственото е, че преди беше на 28 дни, а последните два бяха на 25 дни. Много криво ми стана като разбрах, че най-вероятно изпуснах времето и сега вече нямам много надежди