На 29 години съм , от почти година правим опити за бебе и не се получава, тъй като живея в малък град в който няма специалисти , реших да се обърна към вас.
След като започнахме бебеправенето менструалния ми цикъл започна да става нередовен, започна да закъснява с по 7- 10 дни, а аз до сега не съм имала проблем с цикъла , винаги е бил на дата и е около 30 дни. Затова и потърсих генеколог в края на миналата година, прегледаха ме казаха че не се вижда причина, за закъсненията ,направиха ми цитонаммазка - 1 група е и ми изписаха да пия 3 месеца дуфастон от 16 ден на цикъла, започнах го януари, февруари цикъла ми много закъсня , въпреки че бях на дуфастон, май месец отново много ми закъсня и отново отидох на лекар , пуснах си хормони оказа се че пролактина ми е 42.9 - 4 ден от цикъла, а прогестерона, както се изрази лекарката "никакъв го няма" - 0,54- 21 ден , и отново ми изписа дуфастон за 3 месеца по същата схема . Но мен ме претиснява това че не ми е доказана овулацията, а дуфастон би трябвало да се пие след настъпила овулация, ако съм права, а освен това с този дуфастон никак не се чувствах добре, гърдите ми бяха много болезнени, имах киселини и силни болки в корема при менструация, казах на лекарката но тя каза че не е от него. Нейния съвет беше да гледам да забременея тези 3 месеца, защото ако не станело така, имало много процедури и най- вероятно се касае за хормонален стерилитет. Какво бихте ме посъветвала, търся второ мнение ,