Момичета,
ТСХ 2,37
Пролактин 765 (101-487)
Влияе ли прегнила, сложен ми в неделя, на изследванията днес? За ТСХ-то да ходя ли при Начев?
Според мен - не.
Прегнилът влияе на ЛХ и от там на Прогестерона, а Прогестерона потиска синтеза на Пролактин
ТСХ е добре да е под 2.0, но тази стойност в момента не е пречка за зачеване
Пролактинът е висок, той потиска О., пречи на преобразуването на МЛ и от там на имплантацията
Пролактинът трябва да е около 200
Моля те, сподели какво е мнението на д-р Начев
Бях при Начев. Каза, че когато няма лечение на ЩЗ, ТСХ трябва да е до 2,5 (съответно ако има лечение - до 2). С такива стойности може и стимулация, и замразен трансфер.
Прегнилът влияе на пролактина, не директно, а опосредствано, но все пак го повишава. За да приложат ендокринолозите лечение, трябва да е над 2,5 пъти над горната граница, при това не от 1 изследване, а от няколко. Разбира се, за по-добро качество на яйцеклетките при стимулация може да се включи достинекс. Наблегна на изискванията преди взимане на кръв. Каза, че аз нямам хиперпролактинемия, първо на база на старите ми изследвания и второ - с високото ми ЛХ, което подтиска пролактина. Хиперпролактинемията се характеризира с под 8 МЦ годишно и секрет от гърдите.
Препоръча протокол с ... (забравих, но ми приличаше на дълъг, никога не съм правила разлика между агонисти и антагонисти..), заради високото ЛХ, ама те, гинеколозите, си знаели.
И той, като Стаменов, каза, че е възможно да имам поликистоза, но ако имам ову, не е проблем. И няма смисъл да изследвам андрогени, нямам данни за това. Това не е пречка за ин витро.
Каза, че хормоните ми са супер за възрастта ми (37), а и през цялото време ме наричаше госпожица, дори и след като уточних, че съм госпожа
Още едно отклонение - според него жените трябва да раждат до 21 г., на което аз възразих, че ще имат бедни и неуки деца, защото самите майки ще са неуки и нереализирани професионално. Него го притеснява циганизацията и е прав - те раждат млади, ние отлагаме и после не можем да забременеем. Спомена за Вавилон и култа към Ищар - всяка жена на 18 ако не забременее за 1 година, отива в храма на Ищар и чака, докато някой я хареса и не може да му откаже, ражда от него. Така се преодолява стерилитета в държавата.
Консултацията беше в Надежда, струваше ми 20 лв. (без ехо). Иначе е 50.