Паола, не може да се постави тази диагноза само от 2 хормона. Инхибина и АМх ще дадат повече яснота, също така на ехографския преглед би трябвало да се визуализират яйчниците като кистозни, ако са такива. Макар да не е задължително, поликистозата е в различни степени. Изследвала ли си андрогени /мъжки полови хормони/? Тестостерон например? Имаш ли някакви симптоми други?
Не е страшна поликистозата, преодолима е. Не се филмирай от сега. Ще ти назначат лечение, ще те наблюдават и така. Ако все пак имаш СПКЯ, де. В момента само предполагаме и теоритизираме.
Не разбрах за кое друго питаш? Писах ти в темата за Щитовидната жлеза за ТСХ и Пролактина, че не са много добре.
Лили, прощавай, но недей така с лека ръка да генерализираш и да обясняваш, че няма нужда да се притеснява жената. Не казвам да се притеснява, разбира се, но не бива да се неглижира проблема. Така както лежерно го казваш, не ми се струва уместно. Както казах, поликистозата има степени и зависи от много неща. Основният проблем при тази диагноза е липсата на овулация. Има си начини и лечения, за да се предизвика такава, така че - да, не е толкова страшно. Но има и случаи, когато все пак трудно се постига бременност, особено ако има и други проблеми. Моля ви се, стига с тия лафове - около мен едни познати еди-какво. И какво значи от първия-втория път? И аз съм с поликистоза, имам и ЛУФ синдром. Ама имам и тубарен фактор, та 3 опита ин витро направих по тоя повод. Как да се категоризира моя случай? Не бива така на едро да се говори. Не се обиждай, Лили, знам, че искаш да успокоиш и да помогнеш на жената. Но когато човек не е достатъчно запознат и компетентен по даден въпрос, е добре да е по-умерен в изказванията и обобщенията.
Паола, на този етап трябва да се постави точна диагноза при теб, да се види какъв е проблема, да ти се назначи евентуално лечение и стъпка по стъпка да действате. Доколкото разбирам, сега започвате с изследванията и само хормони сте правили. Спермограма на партньора в специализирана клиника правихте ли? Изобщо, посещаваш ли репродуктивна клиника или ходиш при обикновен гинеколог? Ако е второто, най-добре се ориентирай към специалист и започнете стъпка по стъпка.