0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #580 -: Ноември 28, 2013, 15:56:50 pm »
Сменяй гинеколога. Акнето е още един симптом на СПКЯ. Време е да се насочиш към клиника по репродуктивно здраве, там ще ти бъде оказана адекватна помощ. На началната страница на сайта има списък с клиниките в България, можеш да си избереш. Има и теми с отзиви за повечето от тях във форума. Заповядай - http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1065&Itemid=115
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=2.0
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #581 -: Ноември 28, 2013, 16:19:30 pm »
... и ме насочи с тях да отида на гиненколог-ендокринолог д-р Генов от МЦ"Панацея".Те излязоха днес, но аз прочетох изключително отрицателни отзиви за този доктор и съм много резервирана от консултацията с него.Бихте ли ми препоръчали подобен специалист в София?
Д-р Начев в 'Панацея'.
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #582 -: Ноември 28, 2013, 16:24:54 pm »
Благодаря Ви!!
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #583 -: Ноември 28, 2013, 16:59:45 pm »
Хей,благодаря за отговора. :) Гинекологът ,при който ходих с първите изследвания каза,че всичко било наред,изписа ми Inofolic и едни хомеопатични капки и  каза да не съм го мислела толкова. 8O Дхеа-то и Андостендиона ми ги назначи дерматолог,понеже имам акне и ме насочи с тях да отида на гиненколог-ендокринолог д-р Генов от МЦ"Панацея".Те излязоха днес,но аз прочетох изключително отрицателни отзиви за този доктор и съм много резервирана от консултацията с него.Бихте ли ми препоръчали подобен специалист в София?
Относно ендокринолог, аз онзи ден бях при една докторка от която съм много доволна - д-р Маргарита Виткина. Тя работи и в Панацея но и в МЦ Младост МЕД 1 в Младост 1 до метрото. Там работат и със ЗК и може да отидеш с направление. Всичко подробно обяснява и успокоява. Важното е да попаднеш на правилните лекари и всичко ще е ОК.  osi_9
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #584 -: Ноември 29, 2013, 12:50:20 pm »
Благодаря за съдействието,много сте мили.:)Вчера записах час за д-р Начев,за след 2  седмици,така че ще видим.Засега няма да терзая излишно.Чудя се дали мога,освен с мооите изследвания, да му занеса спермограма?
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #585 -: Ноември 29, 2013, 12:58:04 pm »
Не, д-р Начев е ендокринолог не ембриолог.Ако искаш да се консултирате с някой за спермограмата на партньора ти може да си запишете час при д-р Кацаров.Има тема и за мъжки стерилитет, ако искаш пусни там спермограмата, както и тема на медицинския консултатнт д-р Даскалова консултира в нея напълно безплатно.

*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #586 -: Ноември 29, 2013, 15:03:15 pm »
Здравейте, момичета!
Не искам да обидя никого, но имам особено мнение за д-р Генов от МЦ "Панацея" и за д-р Виткина от МЦ "Панацея". И като казвам "особено мнение" - имам предвид много лошо впечатление. Това е мой личен опит. Не искам да налагам мнение, само споделям преживявания. При д-р Виткина съм била 2 пъти. Само ми разгледа резултатите от изследванията и ми каза, че точно тя (цитирам) "няма с какво да ми помогне, може само да ми направи план за диета" - като имате предвид, че когато отидох при нея тя разгледа само резултати от хормонални изследвания - дори не спомена за ИР! Наистина, много успокоява обяснява, разтяга локуми, но когато имаш проблем - да бъдеш спокоен и да живееш в незнание е много, много лошо! Тя ме препрати при д-р Генов. Този човек загуби 2 години и малко повече от половина от живота ми! Пусна ми още веднъж хормоните (които знаете, че не са евтини), естествено без дори да споменава за ИР! Когато веднъж аз отворих въпрос за това, той каза, че не може да имам ИР. Ходех на всеки 2-3 месеца, през цялото това време не направи друго освен да ми казва: "продължавай да пиеш противозачатъчните", естествено всеки път прегледите ми струваха между 80-100 лв. Чак не ми се споменава, че от противозачатъчните лигавицата на матката ми беше толкова изтъняла, че тръпки ме побиват и т.н., че всеки месец си слагах Гиназол и пиех Дифлукан, заради течение, заради което той така и не ми пусна микробиология, просто ми ги изписваше! Освен това и изгори раничка, което след това разбрах, че е общо взето лудост да се прави при нераждало момиче; и освен това може да се лекува и с антибиотици! И да добавим и ваксините Силгард - които ми направи без да ми е пускал изследване за HPV. Защото при момичета, които са имали вече сексуален контакт се прави първо изследването и след това при желание се поставят ваксините. Иначе смисълът е нулев. Слава Богу, нямам HPV, та ваксините впоследствие се оказаха приемливи. НО идеята е, че не се прави така - първо се правят всички изследвания и след това се назначават лекарства, ваксини и процедури.
Едва след като спрях да ходя при него разбрах какви са реално проблемите ми! Не искам да си представя дори, че можеше да губи все още ценно за мен време! osi_2
Докато ходех иначе, си мислех, че си върши страхотно работата. Не мога да кажа нищо за отношението - определено беше на ниво! НО по никакъв начин не ми помогна да реша или поне да разбера какви са проблемите ми! Много, много съжалявам, че го пиша, но сега като видях имената им нещо в мен се преобърна - и спомените ми се върнаха, не можах да се сдържа да кажа какви са впечатленията ми от тях и най-вече от д-р Генов!
Сега съм бременна - чакам детенце благодарение на една страхотна лекарка и на първо място човек! При която ходя от 1 г. и 1 месец! Започнах да ходя при нея в края на Октомври 2012, Юни 2013 забременях. Разбира се, искам да подчертая, че всеки организъм е различен и реагира различно на определени лечения.
Извинявам се за дългия пост. Имам още мнооооого, много за разказване, но ако някой се интересува - нека ми пише на лични, за да не спамим излишно темата. yahoo_33




Quiet people have the loudest minds.
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #587 -: Ноември 29, 2013, 20:09:56 pm »
Здравейте, аз направих и анти мюлеров и инхибин в. Резултатите са следните:
АМХ 3.57 (1.00-6.80)
Инхибин Б 175.52 (40-200)
ЛХ 5.91
ФСХ 6.2
Всичко е в референтни граници, но малко ме притеснява инхибина. С оглед на това, че съм на 32, много рано ми започна цикъла (на 10 г.) Очаквах плачевен резултат, а то пък излезе, че всичко е ок и сега съответно не вярвам на резултатите :-( имам лека пкя (на ехографа се вижда по удебелена обвивка на яйчниците, иначе нямам кисти). Лх и фсх са перфектни. Та се дали пкя се отразява на резултата на анти мюлеровия и инхибина и са подвеждащо добри. И как да разбера реално каква е ситуацията с яйчниковия резерв. Оф много объркано стана, но ако някой може да каже нещо по въпроса ще съм много благодарна.
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #588 -: Декември 03, 2013, 13:20:14 pm »
Orange_sky много ти благодаря за насърчението, а дали знаеш дали при високо FSH пак се образува хубав фоликул, защото след изследването на 14 ти ден бях на ехограф и се видя 21 мм фоликул, който след два дни се беше спукал и докторът каза че прилича на овулация....това не противоречи ли на резултатите от хормоните
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #589 -: Декември 03, 2013, 14:18:07 pm »
Здравей, virginforest, не съм сигурна, но мисля, че няма задължително връзка между високото FSH и възможността да не се образува хубав фоликул, респективно - наличието или отсъствието на овулация в конкретния цикъл. Поне при мен беше така. В месеца, в който имах високо FSH, имах и фоликул 22 мм и овулация, която установиха с фоликуметрия (доминантният фоликул се спука и на негово място остана жълто тяло). Също така съм имала месец с ниско FSH и липса на овулация - доминантният фоликул беше достигнал 15 мм и не се разви. От момента, в който започнах да пия предприсаните ми от ендокринолог лекарствени средства, FSH при мен падна драстично от 20,21 на 8,06. От много четене и питане стигнах до извода, че нивото на FSH показва тенденция за намаляване на яйчниковия резерв по принцип в дългосрочен план, и че ако веднъж е установено високо ниво, то процесът на намаляване е започнал, което в никакъв случай не трябва да те плаши, защото има много начини нивата на хормоните да се подобрят чрез приема на медикаменти и здравословен начин на живот - избягване на стреса, спорт, подходяща диета, отказ от цигари, алкохол, кафе, намаляване на сладкото и т.н, и съответно да се постигне една бременност. Друг е въпросът, доколко е качествена яйцеклетката, което си е Божа работа. Ти пишеш за кухи яйца. Следователно, при теб не е проблем да забременееш, т.е. вероятно си имаш овулация, трябва по-скоро да търсиш причината за "дефекта" съвместно със специалистите другаде.
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #590 -: Декември 05, 2013, 20:25:06 pm »
Здравейте! От скоро съм във форума, но ви чета редовно.
На 26 съм и от няколко месеца със съпруга ми правим плахи опити за бебе. Направих профилактичен преглед при гинеколог и той ме посъветва да изследвам Пролактин, ФСХ и ЛХ. По преценка на семейния лекар, изследвахме повече хормони. Бих желала да коментирате резултатите ми. Имам и нередовен цикъл, слабо кръвотечение през менстр.дни, а през последните месеци качих и 2-3 килограма, което за мен е необичайно. Държа да добавя, че след около 2 седмици ще посетя ендокринолог и гинеколога ми, които ще ми дадат компетентно мнение. Но все пак бих искала да съм запозната с положението си, разбирам, че доста от вас са минали по този път и помагат с опита и знанията си на останалите.  :thankyousign:

Правени на 3ти ден:
Естрадиол - 39.00 pg/mL  фоликуларна 39 - 189
ФСХ         -  6.26 mIU/mL фоликуларна 3.09 - 7.90
АМХ         -  1.2 ng/ml      много нисък: < 0.3
                                     нисък: 0.3 - 2.2
                                     задоволителен: 2.3 - 4.1
                                     добър: 4.2 - 6.9

Правени на 12ти ден:
ТСХ        - 3.02 mIU/mL  р-ни ст-и 0.40 - 5.00
ЛХ         - 8.76 mIU/mL  овулаторна 10 - 80

Правени на 24ти ден:
Пролактин - 44.4 ng/ml        р-ни ст-и 4.8 - 23.3
Прогестерон - 21.40 ng/ml   лутеална 2.5 - 29

Изследванията не са правени в българска лаборатория!

Благодаря ви и успех на всички, които като мен мечтаят да бъдат мама!  :crossfingers:
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #591 -: Декември 06, 2013, 16:47:56 pm »
Момичета, чета че някои от вас ходят при еднокринолог за хормоните, бихте ли ми препоръчали добър ендокринолог, който разбира и от гинекология, явно трябва да взема вече мерки, ако хормоните ми и другият месец продължат да са извън граница.
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #592 -: Декември 09, 2013, 17:00:48 pm »
Здравейте момичета!
Моля да вашето мнение.  Изследвах ТSH- 2,16 е при граници 0,27-4.2. Възможно ли е да не се получава бебе заради този хормон?
Четох че е добре да е под 2...
Благодаря ви, предварително!
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #593 -: Декември 09, 2013, 17:44:10 pm »
Миленка, хубаво е да е под 2, но резултата ти може да се приеме за нормален. Т.е. не е това причината, търсете другаде. Въпреки добрият ти резултат е хубаво да го изследваш поне още веднъж - след месец или два, или три... за да видиш как върви. Процесите в нашето тяло са динамични и понякога не могат да се направят категорични изводи от еднократно изследване. Просто си го провери по някое време пак, за да си спокойна.
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #594 -: Декември 09, 2013, 18:42:36 pm »
Бам, ТСХ ти е малко за забременяване, трябва да е до 2.
Защо си правила ЛХ на 12-ти ден от МЦ, а не заедно с горните хормони?
Прогестерона се пуска след доказана чрез ултразвук овулация.При теб така ли я доказаха или просто ти казаха направи го на еди кой си ден?

*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #595 -: Декември 09, 2013, 22:10:58 pm »
Magi_st, благодаря за отговора!  :)

Може би искаш да кажеш, че ТСХ е високо , трябва да е до 2?

Правила съм ги както гинекологът (също и ЛХ ми е казан от 2ма различни гинеколози да се направи в 12-14ти ден) ми ги каза в точно тези дни. Прогестеронът го правих в избран ден също, без доказана овулация. Гинекологът искаше да направя някои хормони и след това да види резултатите. Но докато отида, реших да попитам (за утеха) и тук. Видях, че повечето са или високи или ниски.
« Последна редакция: Декември 09, 2013, 22:21:49 pm от bam »
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #596 -: Декември 10, 2013, 08:25:05 am »
Бам, да по-високо е трябвало да напиша "малко по-високо".Извинявам се.

Няма как всичко да е коректно като не е направено в съответния ден.Аз за това и питам защо така са направени.Специално ЛХ и ФСХ, се пускат заедно, защото е важно да се види съотношението между тях.Така че малко си си дала парите на вятъра според мен и сега ще се притесниш неоснователно.Половите хормони за мен трябва да се повторят и то в точните дни.

Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #597 -: Декември 10, 2013, 09:56:57 am »
Благодаря ти, lili2011! Може би ще го пусна отново...
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #598 -: Декември 10, 2013, 10:36:49 am »
Magi_st, благодаря, вероятно следващия месец ще ги повторя!  :)
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане
« Отговор #599 -: Декември 16, 2013, 13:52:38 pm »
Здравейте момичета преди около месец бях писала, че много се стресирах от последните ми хормонални изследвания в 4ти ден от цикъла. ФСХ-14.6 и ЛХ-19. Предвид възрастта ми почти 40 и двете неуспешни бременности...едната засечена само с тест, а другото с растящо голямо кухо яйце
някои от вас ме посъветваха да не отлагам повече, а да побързам да се запиша за инвитро.

Започнах да пия почти месец М2тон, защото някои го похвалиха, че им е помогнало за ФСХ то и днес пуснах нови изследвания но на 2 ри, не на 4 ти ден от цикъла - ето и резултатите: ЛХ-5.46 и ФСХ-9.22


Prolactin ( Пролактин )   306.40   mIU/l   М: 86 - 324; Ж: 127 - 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон )   5.46 IU/l   М: 1.7-8.6; Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон )   9.22    IU/l   М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол)   234.20   pmol/l   М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Progesterone ( Прогестерон )   0.64   nmol/l   М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.5

Може ли да ми кажете дали според вас това е подобрение или до 4ти ден има шанс отново да са извън граница???защото доколкото знам стойностите нарастват по време на цикъла и нали ако кандидатствам мога да покажа че са в норма?

Записала съм си час в клиника Надежда на 20 януари 2013....въобще не знам колко е бавна процедурата за кандидатстване и дали пак няма да изляза извън граници....