Sixsens, последният ми преглед при ендокринолог беше през м. февруари на миналата 2012год.
През м. септември 2011год. направих първият опит ИКСИ по дълъг протокол и след него направих контролни изследвания, при които се оказа, че има много големи отклонения в ТАТ-а /332.5 IU/ml/и Пролактина /504.4 mlU/ml/. Останалите хормони бяха с много добри стойности.
Тогава отидох за първи път на ендокринолог, по собствена инициатива. Ендокриноложката прегледа на ултразвук щитовидната ми жлеза и каза, че няма нищо притеснително. Изписа ми по 1табл. Достинекс веднъж седмично и ми назначи контролен преглед след два месеца. През м. януари 2012год. направих нови изследвания и през м. феврурари отидох на контролен преглед. Резултатите от изследванията бяха следните:
TSH 1.38 mlU/ml
ТАТ 541.7 IU/ml;
МАТ 8.05 IU/ml;
Prolactin 111.9 mlU/ml
FSH 6.49 mlU/ml
LH 8.10 mlU/ml
Estradiol 60.64pg/ml
Testosteron 0.266nmol/l
Ендокриноложката ми каза, че няма проблем да правя инвитро опити, но при положителен тест задължително трябва да отида на преглед и да ми назначи терапия. Изписа ми по 1/2табл. /вечер/ Бромокриптин за Пролактина и по 1табл. Селен за ТАТ-а, като първото лекарство в посочените дози приемам от 2010год. по предписание на гинеколога, който ме наблюдаваше, защото проблемите с тези два хормона са още от тогава, но не при тези отклонения, които се получиха след ИКСИ-то.
През лятото на миналата година, обаче, спрях самоволно Селена, защото ми казаха, че разваля качеството на яйцеклетките. А, и 1/2 от изписаната ми доза се съдържа във пренаталните ми витамини.
През миналата и настоящата година направих един стимулиран опит по къс протокол ИКСИ, четири опита с "лека" стимулация с лекарства и инжекции и два опита на напълно спонтанен цикъл /последвали три трансфера, за съжаление и трите неуспешни/. Ние сме с неизяснен стерилитет и за това толкова се вторачвам в тези цифри.
Лошото е, че въпреки немалката ми възраст, както и тази на партньора ми, едва след два опита с лека стимулация през. м. март и м. май на настоящата година, за първи път лекуващият ме гинеколог се сети за изследване на яйчниковия резерв.
За първи път пускам АМХ, но път забравиха да ми кажат, че трябвало да изследвам и Инхибин Б и ЛХ. начухих за това от форума по повод разчитане на резултата от изследването.
Може би ще се наложи отново да повторя всички изследвания през следващите месеци, като се успокоят малко нещата при мен. Очаквам до края на месеца да ми се обадят за заповед от ФАР, а нов опит без нормални стойности на хормоните според мен е обречен на неуспех...