Здравейте,
Тук съм с отчаянието, страховете и изследванията си.
Правени са през септември миналата година.
Малко предистория: страдам от окосмяване от мъжки тип. Още като дете (1ви, 2ри клас..) ми направи впечатление, че имам косми по ръцете, дълги и тъмни. Полека лека тези косми се разпростряха абсолютно навсякъде - корем, пубис, гърди (не само ареолите), бедра, лице (брадичка, шия, скули). Става дума не за мъх, а за черни, дебели, твърди косми, които сякаш растат със скоростта на светлината!!! Ужасна работа!
Не знам дали има значение, но дълго време борих гъбична инфекция по тялото с Дактакорт и Низорал шампоан (допускам, че е възможно и те да са дали отражение върху състоянието ми, ала първопричината е със сигурност някъде другаде, понеже, както посочих, още от дете си имам оплакванията. Менструация - редовна (33 дни).
Изследванията:
LH - 3.53 lU/l (норма 2.12 - 10.89)
FSH - 4.39 mlU/mL (норма 3.85 - 8.78)
Estradiol - 43.0 pg/ml (норма 20-48)
Testosteron - 0.66 ng/ml (норма 0.1 -0.9)
Prolactin 5.57ng/mL (норма 3.33 - 26.7)
DHEA-S 17.6 (норма 0.9 - 11.0) !!!!!!!!!
AMH /MIS/ Антимюлеров хормон - 3.9 (норма 0.9 - 1.7)
Progesteron - 1.87ng/ml (норма 1.7-27) - Но аз се обърках и го направих не на 21ви ден, а на 17ти от МЦ!!!!
С ехограф не се установи поликистоза. Започнах да приемам Ясмин, за да нормализираме хормоните, пия, като цяло не ми понасят. Цикълът ми се пообърка, космите са все така упорити.
По собствено усмотрение направих консултация с ендокринолог. В общи линии ми каза, че проблем нямам, нямала съм уголемена щитовидна жлеза, изследвания не пусна, каза, че съм била суетна. Е, не съм!!! (Мисля, че не ме разбра тази жена, понеже аз ходя абсолютно ощавена, макар че космите растат черни и твърди всеки ден), да сме правили опити за бебе...
Мнения дайте, че наистина искам бебе, но с този проблем, честно казано, не вярвам да е възможно да се получи...