0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро в АГ - Варна 4
« Отговор #660 -: Октомври 06, 2009, 08:30:03 am »
Честити трансфери на Деситата  :D. Днес стискаме палци на Ели, да извадят най-добрите яйцеклетки  :crossfingers:
Относно това, как се продължава след трансфер, много ми хареса изказването на Сетакап след нейния трансфер - живееш си живота, само с бънджи не скачай, макар, че не е съвсем сигурно дали не може  :lol:. Аз си тръгнах след трансфера, тъкмо се донаместиха ембриончетата при пътуването  :wink:. От вчера си ходя на работа, този път изобщо не си и помислям да ям ананас ( не че знам точно защо го ядох предния път ), а в събота и неделя имам намерение да пътувам до Гоце Делчев. Преди двадесет дни ни се роди племеница и вече е крайно време да отидем да я видим. Живота продължава, а ако ми е писано да бъда бременна този път, ще бъда.

*
« Отговор #661 -: Октомври 06, 2009, 08:43:51 am »
Да Деска ще се видим, със сигурност.Ако не тези дни може на първата консултация за бременни?!Ти не ме майтапи за трите, че снощи мъжа ми ме пита ако се хванат и трите кво правим. :D
А Александров леко се зачуди като искам 3 щото мойте бяха много хубави, ама аз викам слагай 3 пък да видим предишния опит от 2 чудни на 5-ти ден нищо сега това третото съм сигурна, че е мойто бебече.
*
« Отговор #662 -: Октомври 06, 2009, 08:57:00 am »
Със исгурност ще е така!!!А може и да са две $твоите бебета$!! Успех днес с пункциите и трансферите! Изтървах му краят-колко останха още за пункции! Има ли още ? Леко ,леко май приближаваме към времето за тестване?? По-скоро към времето на доказаната$ бременеене! В крайна сметка ,някой даде ли обяснение за тоя ананас??? И ние сме с няколко в хладилника?? Да не стане така ,да ми ги прехвърлят на мене! Не съм мислил още за $ананасова$ диета!!!!!!
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #663 -: Октомври 06, 2009, 09:42:46 am »
Ама да бе, тоя ананас току се появи в някой пост и толкова -  никой повече не казва нищо за него, а пък аз искам да знам какво му е пък толкова специалното на това чудо    :BangHead:
ей сега ще се заровя в нета да видя ще мога ли да открия нещо и да разбуля мистерията
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #664 -: Октомври 06, 2009, 09:50:42 am »
Ама да бе, тоя ананас току се появи в някой пост и толкова -  никой повече не казва нищо за него, а пък аз искам да знам какво му е пък толкова специалното на това чудо    :BangHead:
ей сега ще се заровя в нета да видя ще мога ли да открия нещо и да разбуля мистерията

давай Десс, щото аз, нямам ананас вкъщи и сега се чудя да купувам ли или не?

« Отговор #665 -: Октомври 06, 2009, 10:25:43 am »
ето това открих, не знам кое точно помага в нашия случай, но всеки да си реши сам

Хранителен състав на ананаса

Ананасът е плод с изключителни диетични и вкусови качества. В зрелият ананас количеството на водата е около 80-86%, органичните киселини (като преобладаваща е лимонената киселина) представляват 0.4 до 1.2% от неговия състав, минералите и азотните вещества са съответно 0.42% и 0.48%.

Ориентировъчно съдържание на вещества в 100 гр продукт:
Белт./гр    Въгл./гр    Мазн./гр    Холестерол    Калоричност
0.540    12.630    0.120    0.000    48.000
Здравословни ползи

* Ананасът е плод, богат на желязо, калий, калций, йод, витамини от групата В, витамин А и С, което от своя страна го превръща в идеално средство в борбата срещу ринитите и грипоподобните състояния през зимния сезон.
    * Съдържа ензима бромелин - стимулиращ храносмилането фермент, който разгражда белтъчините. Бромелинът има и някои други полезни свойства, свързани с разграждане на протеини в кръвния поток и в тъканите. Редовната консумация на ананас или прясно изцеден сок от него улеснява храносмилането и поради тази причина редица фармацевтични продукти, използвани в гастроентерологията, съдържат бромелин. От друга страна, този ензим подпомага възстановителните процеси при контузии, като натъртвания, мускулни разкъсвания, отоци. Благоприятства и лечението на разширени вени.
    * Ананасът допринася за редуцирането на теглото. Специалисти допускат възможността за поне два разтоварващи дни през седмицата с помощта на плода.
    * Влияе благотворно и върху функцията на задстомашната жлеза.
« Отговор #666 -: Октомври 06, 2009, 10:47:21 am »
Ананаса съдържа и магнезий.
И аз не знам с какво помага, ако направя връзката на магнезия, с хапчета, които се пият за да предотвратяват контракции...така или иначе не съм го яла точно в онези моменти, честно казано бях забравила че съм чела за приема на ананас след трансфер :)
Вероятно връзката, която правя  е глупава, но и аз като Деси, всеки път като съм питала, кое го налага приема на ананас, никой не може да ми каже :)
« Последна редакция: Октомври 06, 2009, 10:51:21 am от Black_rose »
« Отговор #667 -: Октомври 06, 2009, 10:51:35 am »
Is Pineapple Safe During Pregnancy?

Is it safe to take pineapple during pregnancy? Is it advisable at the end of a pregnancy to take pineapple juice or eat the flesh in order to bring on labour?

Maybe.

Eating pineapple or drinking pineapple juice is said to be an old wive’s tale to bring on labour for woman past their due date. Large amounts of pineapple juice can in fact cause uterine contractions. It’s for this reason that in early pregnancy, it’s suggested that you don’t drink pineapple juice in excess amounts.
Why pineapple can cause contractions

Fresh pineapple contains Bromelain which can also soften the cervix but it is said that it takes large quantities to have any effect which can also result in diarrhea

Тук за тези които не го разбират най-общо пише че: Големи количества ананас (в друг сайт пише сока на повече от 7) може да предизвика контракции, поради тази причина е препоръчително през ранната бременност да не се приемат големи количество сок от ананас, 
Защо ананаса може да предизвика контракции:  Пресния ананас съдържа бромелин и   може да доведе до отслабване (отпускане) на шийката на матката, а също може да доведе и до диария  :oops:, но всичко това ако е в големи количества
« Последна редакция: Октомври 06, 2009, 10:53:58 am от dessi-kk »
« Отговор #668 -: Октомври 06, 2009, 11:04:58 am »
Това ми утрепа теорията  :lol:
Тогава нямам и бегла представа защо се яде  :lol: :lol: :lol:
А си мислех че тайната е в магнезия, витамин C и групата на витамин B, а то ...  :lol: :lol: :lol:
« Отговор #669 -: Октомври 06, 2009, 11:08:33 am »
що бе, не ти е утрепало теорията, напротив сигурно е полезен заради витамините които съдържа, единственото предупреждение тук е да не се прекалява с количествата защото въпросния бромелин в големи количества може (евентуално) да доведе до горните проблеми
« Отговор #670 -: Октомври 06, 2009, 11:57:42 am »
Понеже аз пуснах мухата за ананаса да поясня... преди години четох някъде, че точно този ензим бромелин, помага на инплантацията на ембрионите. И аз съм чувала, че в по-големи количества предизвиква контракции. Затова се яде само първите 3-4 дни след трансфера. И пак повтарям: може да помогне на имплантцията, не на развитието на ембриона. При всички положения няма да ми навреди и е вкусен... да не ме мислите, аз, а и всички покрай мен си го ядохме два дни...  :wink:
« Последна редакция: Октомври 06, 2009, 12:00:03 pm от setakap »
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
« Отговор #671 -: Октомври 06, 2009, 14:08:44 pm »
Здравейте бандаа  :D
Елинцее мисля тееее и чакам добри новини от теб мила  :)
Бубенце малко се пообърках,днес ли ти е трансферчето?Стискам палци и за теб.
Ми то май като гледам аз останах последна  :?  без пункция все още,сама ли ще ме оставите бе да си дремя  :lol:
Момичета я споделете за деня на пункцията-нали е добре да сме с празни черва?Но пък никакво разхлабващо не дават предния ден? :?

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #672 -: Октомври 06, 2009, 17:47:49 pm »
Днес наобяд видях един упоен и замаян фъстък на име Ели:))))))))
Не стига, шарената и нощница ами и беше на 2 опашки вързана с оранДЖеви ластички, като детенце:)))))))
Оставих я да поспи малко и после им се натресох в стаята:) Запознах се и с Бубето, днес и е бил трансфера ама аз като не помня:))))))
Тръгнах си към 13.15 от АГ и оставих Ели в ръцете на съпруга и:))))))в сигурни ръце е вярвайте ми:))))

Чакаме новини от нея как се е представила. Предложих и да и махна абоката да не я дразни ама явно я достраша:))))))))))))))))))))))))) :lol:

Докато влизах за прегледа си, едно момиче пита Александров как се развиват нещата, и аз хем вчера четох, че Деситата са на трансфер реших, че е някое Деси:)И се провикнах след момичето, Ти някое Деси ли си?:)))))))))))Ами то леко се обърна и добре, че не разбра, че на нея викам...щеше да ме вземе за луда. не, че не съм:))))

Вземах си довиждане с Александров, когото ще видя надявам се около Нова Година ама си признавам стана ми мъчно:)
Благодаря ти Докторе за всичко, което направи за мен и семейството ми и за онзи истински блясък в очите ми:)

На всички ви ще кажа ОТНОВО, не спирайте да вярвате и не губете надеждата си. Нея никой неможе да ви я вземе.:)
Успех момичета и момчета и попътен вятър:)
*
« Отговор #673 -: Октомври 06, 2009, 17:49:20 pm »
elina0102 нищо специално не трябва да правиш в деня преди пункцията.Хапни си каквото ти се хапва.В самия ден гладна и жадна да си на линия, не се притеснявай, всичко минава бързо и колкото по-малко се притесняваш, толкова по-добре.
Как ще те оставяме, с теб сме и стискаме палци! :D
*
« Отговор #674 -: Октомври 06, 2009, 19:31:05 pm »
Добър вечер банда  :D
Ей ме на, вече съм на линия  :D
Малко позамаяна още, все още с болки, макар по-леки вече, но до утре ще съм пушка  :D
Тази сутрин отидохме към 8,15, смених тоалета набързо, оправих леглото и седнах да чакам. Уж щях да съм първа, ама останах трета  :), след мен имаше още едно момиче. Двете девойки преди мен от стаята ми, не пишат във форума, разпитах ги  :lol: Незнам кое беше четвъртото :)))
Бях много спокойна, само малко шашнах анестезиоложката с хемоглобина си, тя веднага разбра, че ми е нисък :? Като й казах, че последно на изследванията за инвитрото беше 82 - се опулиха с д-р Ковачев . Ще се наложи май да ходя на по-сериозно изследване на кръвта  :(.
Малко трудно излязох от упойка, малко ме понапляскаха :))) и ме качиха на превозното средство. В коридора със замаяния си поглед видях Лиско, по-точно й чух гласа де  :lol: Чувствах се така, сякаш 1 каса бира бях изпила  :lol: Малко съм поспала, после Лис и Бубето дойдоха при мен  :D Много им се зарадвах  :D Бубето чакаше за трансфер и бързичко си тръгна, а с Лис хубаво си побъбрихме  :D 
По едно време д-р Александров дойде в стаята, търсеше някакво момиче Антоанета, което не беше от нашата стая, но го хванахме да ни каже колко яйчица сме снесли  :lol:
На мен ми каза 14, но малко по-късно дойде да ми каже, че са 16 :D Утре ще му се обадя към обяд, за да ми каже колко са се оплодили  :)

Чакаме новини от Бубето  :D

Лека вечер на всички  :D
« Последна редакция: Октомври 06, 2009, 19:38:11 pm от Eли :) »
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #675 -: Октомври 06, 2009, 19:41:30 pm »
Браво Ели:)
Сега ти пожелавам да се наспиш хубаво и да не те боли нищо утре:)
« Отговор #676 -: Октомври 06, 2009, 19:51:58 pm »
 :PБраво Eли :), супер си. Била си голям образ, както описва Лисана. Идеално си се представила, хич не си ни засрамила. Хайде, почивай си и се настройвай да ти върнат малките фъстъчета. :bighug:
Лиско, как си, подготвяш ли се за Шоплука? Да не вземеш да си развалиш говора при тия софиянци? Айде, Целувки! :balk_21:
Елинка, стискам палци за четвъртък. Нищо страшно няма, много лесно минава. Ще има да се чудиш защо си го мислила толкова. А резултатът ще е супер, гаранция. :P
Бубе, дай отчета, как мина трансфера? Със сигурност е било лесно, а продължението ще е чудесно :P
« Последна редакция: Октомври 06, 2009, 20:00:05 pm от pezevengite »

[161551.gif[/img][/url]
*
« Отговор #677 -: Октомври 06, 2009, 22:13:45 pm »
Днес наобяд видях един упоен и замаян фъстък на име Ели:))))))))
Не стига, шарената и нощница ами и беше на 2 опашки вързана с оранДЖеви ластички, като детенце:)))))))
Оставих я да поспи малко и после им се натресох в стаята:) Запознах се и с Бубето, днес и е бил трансфера ама аз като не помня:))))))
Тръгнах си към 13.15 от АГ и оставих Ели в ръцете на съпруга и:))))))в сигурни ръце е вярвайте ми:))))

Чакаме новини от нея как се е представила. Предложих и да и махна абоката да не я дразни ама явно я достраша:))))))))))))))))))))))))) :lol:

:lol: Сладурка такава, сега те видях какво си писала  :oops:

Верно прическата ми беше много фИЕшън  :lol: Забрави за чорапките да кажеш  :lol: А чехлите ми са като краката на Алф  :lol: :lol: :lol:
Ама верно бях много замаяна, губят ми се моменти  :lol:

Лис, да бях дала ти да ми махнеш абоката  :lol:, щото чак в 17 часа ми го махнаха, беше започнала да ме боли ужасно ръката и почти не можех да я движа
.

*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #678 -: Октомври 06, 2009, 22:25:09 pm »
Ами Ели, жалко, че друга пукция няма да има защото всичко ще е успешно, но инъче щях да ти предложа помоща си отново. Жаллко, изтърва да видиш какъв ценен кадър съм:)))))))))))
хахах, чорапите и верно бяха оранжеви, забравих на Дидо да видя какви са, обикновенно винаги са в тон и двамата:)))))))))))
а чехлите едни широки (модела им такъв), верно алфски:)))))))))))))
« Отговор #679 -: Октомври 06, 2009, 22:26:23 pm »
Еленкее Еленкее голям си шемет да знаеш  :D Много се радвам че всичко е минало без проблем.Е това със излизането от упойка сигурно е било защото си сънувала някой розов сън  :wink: особено ако си отишла с пухчетата както си говорихме  :lol: Чакаме утре същата бройка оплодени да знаеш  :bighug:
Миме благодаря за куража  :balk_104: Хич няма да се притеснявам,смело напред  :D Сега се върнах от спешния-биха ми Прегнилчето и мърдане няма вече  :lol: отивам да си полегна че ме боли дупето от боц  :lol:

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."