0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Кухненски мивки
« -: Септември 17, 2009, 00:52:11 am »
споделете ми за кухненските мивки.
имам стара, порцеланова мивка и си я харесвам, но вече е амортизирана. гледам, че сега предлагат основно инокс и полимергранит. инокс не искам, за полимергранита не знам нищо - какви са ви впечатленията? тук там по каталозите има и някакви "керамични", но не ми става ясно това какво е - като старите порцеланови мивки или нещо друго? някой има ли такава?

изобщо, дайте отзиви, моля...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Кухненски мивки
« Отговор #1 -: Септември 21, 2009, 20:03:28 pm »
Ние си взехме ето такава мивка

пише,че е от композитен материал,високотехнологичен продукт, ненадминат по качество, с изключителен италиански дизайн. Но още не мога да ти кажа никакви впечетления от нея,защото още не сме я сможили.И нямам представа какъв е този композитен материал,но мивката е с 5 год. гаранция.
07.10.2009
*
« Отговор #2 -: Септември 23, 2009, 12:33:06 pm »
Нашата мивка е от такъв материал - доволна съм за сега (ползвам я от половин година).
Плюсове
= не остават капки от вода, която в русе е доста варовита
= цвета на мивката не е еднороден, а стои на зрънца (като грис) и малките петънца не се забелязват
= струята вода не дрънчи така по коритото както при иноксовите мивки
Минуси
= веднъж ми се случи да се оцвети от една червена чушка - наложи се да потъркам докато излезе петното

за мивката взехме батерия с изтеглящ се душ - много е удобна за миене на големи тави. неудобствата при нея са, че прави конденз по удължителя при голяма разлика в температурите в стаята и водата. освен това гъвкавите маркучи имат кратък живот и периодично трябва да се проверява дали случано не се е спукал някъде
*
« Отговор #3 -: Септември 23, 2009, 13:39:11 pm »
Моята е иноксова на Тека, гладка. Специално пуснах водата, но не чувам да дрънчи. :?
Личат си капките, но аз не им се вживявам толкова. Другите ми се струваха доста скъпи, пък и не се връзваха на интериора ни.
*

brumbarche

• *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
« Отговор #4 -: Септември 25, 2009, 11:46:10 am »
и нащата е на ТЕКА, инокс ли е, алпака ли е - не знам, не ги различавам много; капките остават, но аз винаги я мия с веро и си е чистичка; отнема ми не повече от минута; много съм доволна, защото е двойна и голяма, не пръска толкова и по-лесно мия и тави вътре
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #5 -: Септември 25, 2009, 18:29:34 pm »
Ето нашата мивка - Тека Princess.
Удобна е и практична, малкото корито използвам за измиване на плодове, когато имам повече чинии и чаши там слагам тези, които са за изплакване.
Инокс е и остават следи от капки. Аз исках да е микро лен, но нямаше от този модел, а и е по-скъпа.

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #6 -: Септември 25, 2009, 19:49:05 pm »
И нашата мивка е инокс и никога повече няма да си купим такава:)
Някой ден с удоволствие ще я сменя.
Във Варна водата е много варовита и дори да подсушавам мивката всяка седмица мажа с едни препарати и търкам ли търкам:)А през тази една седмица изглежда все едно съм я посипала със сол или брашно. Грозна работа.
Не, че отнема много време чистенето ама защо да е така като мога да си го спестя с мивките, които е показала Power, че и какви ли не цветове има:)
« Последна редакция: Септември 25, 2009, 21:41:31 pm от Lisko »
« Отговор #7 -: Септември 25, 2009, 21:21:03 pm »
И нашата мивка е инокс и никога повече няма да си купим такава:)
Някой ден с удоволствие ще я сменя.
Във Варна водата е много варовита и дори да подсушавам мивката всяка седмица мажа с едни препарати и търкам ли търкам:)
Не, че отнема много време ама защо да е така като мога да си го спестя с мивките, които е показала Power, че и какви ли не цветове има:)
И ние направихме същата грешка.Отвратително се цапа от варовика.
« Отговор #8 -: Септември 28, 2009, 09:20:06 am »
Е ние сме с Тека - микролен. В София водата не е варовита и да ви кажа, предната обикновен инокс сякаш по-лесно си я поддържах. По тази не остават никакви следи от капки, обаче като я тръкнеш, не е същото, като на гладката.
Джами, другите материали не съм ги ползвала :? ама рекох да се обадя по темата гладък инокс-микролен.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #9 -: Септември 28, 2009, 10:12:25 am »
За материалите няма да се изказвам, нямам опит. Само ще спомена, че е много удобно да имаш дълбока мивка. Моята е 21 см и намирам за чудесно това й качество.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #10 -: Септември 28, 2009, 10:25:41 am »
Само ще спомена, че е много удобно да имаш дълбока мивка.

И аз това ще кажа.

Иначе нашата е инокс и нямам проблем с почистването.
« Последна редакция: Септември 28, 2009, 10:35:18 am от tzvetenze »
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #11 -: Септември 28, 2009, 10:31:05 am »
Айде и аз да кажа - не ви е варовита водата. Имам приятелка от София, която като ми гостува все на мивката ми се нахвърля да я чисти и се отказва на втория ден. Защо не искаш инокс? Каквото и да избереш гледай на дълбочина да събира голяма тенджера, на ширина - голяма тава.
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #12 -: Септември 28, 2009, 10:53:13 am »
И наща е иноксова Piramis,мисля че беше :) С поддръжката нмам порблем, исмивам с малко веро след миенето на чиниите или минимум веднъж на ден.
П.С.:В Пловдив водата е отвратителна и доста варовита и все пак мивката е екстра. Ползваме я вече три години :)
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #13 -: Септември 28, 2009, 11:11:20 am »
благодаря на всички за мненията. още не съм купила мивката, но си смених предпочитанията, след като видях на живо разните материали. вече искам инокс :)
уви, хубавите и дълбоки иноксови мивки струват колкото 15 годишен Опел Кадет и малко отгоре...
сега се подготвям психологически за компромиса, който е неизбежен.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #14 -: Септември 28, 2009, 11:18:00 am »
Търси място за миялната, няма да минеш без нея. У нас мивката е дълбока 16 см - влиза и най-голямата тенджера.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #15 -: Септември 28, 2009, 11:22:08 am »
а, място за миялната има. мивката ще е само за тави, тенджери и миене на храни.

*

brumbarche

• *
  • 333
« Отговор #16 -: Септември 28, 2009, 13:03:10 pm »
джам, не знам какви са сега цените, но когато ние гледахме...около 800лв. една мивка, но двойна де.

И няма да имаш такива проблеми с почистването - в София водата не е толкова варовита (мисля, че си от София, но може и да ъркам де).

Аз преди няколко дни търках една доооста мазна скара в мивката, ама разбирай много мръсна и мазна...; след това само с веро и гъбичка измих самата мивка и все едно не бях мила скарата в нея.

*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #17 -: Септември 28, 2009, 14:26:51 pm »
уви, хубавите и дълбоки иноксови мивки струват колкото 15 годишен Опел Кадет и малко отгоре...

Толкоз ли са паднали цените на колите :wink:
Моята мивка BLANCO сега струва 273 лв с ДДС, ако искаш линк ще ти пратя.
Но ще я погледна за всеки случай довечера, да не бъркам нещо модела, че 5 години минаха.

И за миялните да се обадя - колежка се кълне, че нищо не мие на ръка (моята мечта).
Има вградена миялна, събираща и тенджери и тави. Моя уред е от малките кубове 50х50х50
и си е прекрасен за трима ни.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #18 -: Септември 28, 2009, 15:07:38 pm »
ами лельо, паднали са... :) единствената мивка на Бланко, която ми хареса истински и любовно, струва 1138 лева. само мивката...
прилагам я за сведение:

http://www.evroset.bg/zerox.htm - първата.

*

brumbarche

• *
  • 333
« Отговор #19 -: Септември 28, 2009, 15:18:12 pm »
jam, виж на тека мивките, нашата е двойна и за вграждане под плота - струваше към 800лв.