0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
за бездомните кучета
« -: Септември 16, 2009, 10:14:46 am »
Искам аз да попитам, какво мога да направя, за да приберат два бездобни зли песа.
Отдавна слушам как охапали този и онзи, в пред вид големината им(почти до кръста ми), заобикалях по съседната улица с детето.
Вчера обаче реших да отида до съседката през една улица с кучето и детето на разходка.
Стигнах до някъде и изкочиха двете магарета и едно по малко. Тръгнаха към мен лаейки, аз си гушнах кутрето, но то от уплаха започна да квичи нейстово и събуди къщите две улици надолу. И така гушнала дете и куче тупах с крака а онези се хвърляха срещу мен и аха да ни сграбчат. Добре че кучето вдигна врява до небесата, та се притичаха съседите и ги изгониха. Не ме е страх от куче, може би затова не нападнаха, но не ми се мисли какво щеше да стане ако народа беше закъснял. :x
Излезе собственичката на малкия мивкар и започна да ми се извинява. Тя хранела малкото. Бабката до нея хранеща голямите не посмя да се покаже. Чудя се, направо къде да се оплача. После разбрах, че са хапали и хора и са подавали жалби, но бабата ги прибирала и нищо не можели да направят.
Питам се, по какъв начин можем да оцелеем в тази държава. Трябва ли, както мъжа ми предложи, да минем и да подадем саламче с отрова.  :( Жалко е наистина. Пък и животните не са виновни, стопаните нямат много в главата си.  :(
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: за бездомните кучета
« Отговор #1 -: Септември 16, 2009, 10:27:07 am »
Лиде, не ми става много ясно - домашни ли са и гледани безотговорно, или са бездомни, хранени от някойситам?

Принципно тук и тук ще намериш примерни жалби, въобще разгледай сайта - има доста неща, които биха ти били от полза.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #2 -: Септември 16, 2009, 10:30:53 am »
lidia, направо ми бръкна в раната. От два дена само това ми е в главата и на мен: как да се справя с бездомните кучета, които са окупирали входа ни?
Живея на централен булевард в близост до подлез, има си глутница, която си се множи и обновява постоянно.
От месец си имаме и котки пред входа. Кучетата са ги надушили и сега стоят постоянно пред блока, за да ги дебнат.
Аз имам неописуем страх от кучета и сега почти не излизам от вкъщи, заради тях.Само като ги видя и започвам да треперя, чакам някой човек да мине, за да се "лепна" за него и да не вървя сама.
Решила съм да си купя кучегон, друго не знам какво да направя.
Обичам животните и ги уважавам, никога не бих ги наранила.
НО, когато един ден имам дете, едва ли ще мисля по този начин.
« Отговор #3 -: Септември 16, 2009, 12:42:11 pm »
Здравейте! По принцип обожавам кучетата и дори бездомните не ми пречат, ако не са агресивни. Но има и такива :(

Кучегона е добро средство за да ги разкараш. Но ако си с малко кученце в ръце ще подлудиш и него. Май ти остава варианта с виковете или варианта с ЕКОРАВНОВЕСИЕ. Не може да ги пуснат, ако са хапали някого. А те специално ще се заинтересуват от тази бабка, дето ги прибира от приюта, ама не се грижи за тях, а ги оставя да хапят.
Подобен проблем имам в нашия блок. Децата от блока привлякоха 3-4 големи песа, които се опитват да изядат моето куче всеки път като излизаме. Моята е на 12 години и е стара биткаджийка, ще ги ступа яко, ама и тя ще го отнесе. Питам се как родителите не реагират на уплашените ми викове НИТО ВЕДНЪЖ! Седят и чоплят семки все едно нищо не се случва! И оставят децата им да изграят с необезпаразитени кучета и да ги целуват!
Ще дойде зимата и тия кучета ще бъдат прибрани във входа. Как да се прибирам тогава с моето куче?
Ей на това му се вика криво разбрано милосърдие. Никой не ги взима да гиотглежда реално, но ги хранят и насъскват по един или друг начин.
[/url][/url]
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Септември 16, 2009, 13:35:10 pm »
към никого не можеш да се обърнеш и никой няма да ти помогне. преди седмици четох подобна, огромна тема в бг-мамма. случаят като твоя, жената искаше по законен път да реши въпроса и беше решила да се бори докрай. е, след около месец разправии докладва, че не е успяла.
Екоравновесието в нейния случай дори не успяло да хване песовете. трябвало й да им доказва, че те са агресивни. а при теб казваш, че са хващани и пускани.

съжалявам за всички, които ще се засегнат от думите ми, но единственият изход е да бъдат ликвидирани от местната общественост. помислете кой и как.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #5 -: Септември 16, 2009, 13:54:40 pm »

съжалявам за всички, които ще се засегнат от думите ми, но единственият изход е да бъдат ликвидирани от местната общественост.

И според мен това е единствения изход-аз също изпадам в паника и страх при вида на улично псе.
Моя приятелка работи във ВИК и често и се случва вечер да ходи да засича.Понеже много я е стах от кучета се принуди да си купи спрей-каза че действа пръскаш го и то забравя да те гони.
*

lidia

• 2959
« Отговор #6 -: Септември 16, 2009, 13:56:18 pm »
Отчаяхте ме. Кучетата ги гледа една баба със сина и и двете му деца. Хвърлят и храна пред къщата и те и спят пред вратата на улицата. Досега не са ме закачали, защото не ме е страх от тях. Пък и рядко минавам от там. Но две съседки казаха че са ги хапали. Разправяли са се със собствениците и така. Ефекта е нулев. Имайте  предвид, че говорим за два огромни песа. Ако ме бяха нападнали сама вчера, не ми се мисли. Едната жена е писала жалба, но те ги криели и казвали че нямат кучета докато мине суматохата и после всичко по старо му.
Ще помисля малко. За отрова, жал ми е. Но има хора на които не им е жал, а като гледам всички съседи са побесняли здраво.
Питам се кога в България ще разрешим цивилизовано даден проблем?
« Последна редакция: Септември 16, 2009, 14:14:28 pm от lidia »
« Отговор #7 -: Септември 16, 2009, 15:17:00 pm »
Лиде, виж двата линка, които съм ти пуснала - те са точно за твоя случай, но бъди убедена, че цялото време ще бъде много енергоемко. Това наистина не е нито първия нито последния случай, а като цяло властите нехаят и си прехвърлят топката от едни на други.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

lidia

• 2959
« Отговор #8 -: Септември 16, 2009, 15:37:16 pm »
Ще погледна по късно. Благодаря ви.  :)
« Отговор #9 -: Септември 16, 2009, 16:10:51 pm »
Абе друг е варианата на моята съседка - започнала е да им подхвърля храна, когато минава през тях. След седмица са свикнали с нея и миризмата й и вече не я нападат. Аз съм с куче и при мен този вариант не важи. Но при някой, който е без куче важи :)
[/url][/url]
« Отговор #10 -: Септември 16, 2009, 16:12:39 pm »
Абе друг е варианата на моята съседка - започнала е да им подхвърля храна, когато минава през тях. След седмица са свикнали с нея и миризмата й и вече не я нападат. Аз съм с куче и при мен този вариант не важи. Но при някой, който е без куче важи :)
Аха, прекрасен вариант! Само дето ако тези кучета решат, че някой е потенциална заплаха за въпросната съседка, човекът ще пострада! Ама няма кой да мисли... Пфууу пак яхнах турбото...

*
« Отговор #11 -: Септември 16, 2009, 16:49:41 pm »
към никого не можеш да се обърнеш и никой няма да ти помогне.

Да, нещата на практика стоят точно така. Това показва моят опит в много подобна ситуация. Екоравновесие, закони, наредби, дрън - дрън - законът на джунглата действа тука, това е положението, за съжаление.
« Отговор #12 -: Септември 16, 2009, 16:59:57 pm »
Уффф, аз винаги съм била на мнение, че бездомните животни не са бездомни по своя воля, а заради глупави стопани и безотговорни хора. Затова сърце не ми дава да хвърля отрова на куче и няма и да го направя. просто тук наистина е джунгла и всеки трябва да се справя както намери за добре :(
[/url][/url]
*

lidia

• 2959
« Отговор #13 -: Септември 16, 2009, 21:07:56 pm »
 jasmin_veni далеч съм от мисълта да храня и се сприятелявам с тези два песа. Имат си стопани да си ги приберат, вържат и хранят. Куче на улицата не се гледа и да му мяташ храна през оградата  8O.

По повод водоснабдяване, идва в къщи една жена. Същия ден бяхме взели Арес на 35 дни и той едва си вдигаше тумбака на четирите си лапи. Жената стига до вратата и пита има ли куче. В първия момент и казах не, но после се сетих и викам, аа забравих има куче. Жената явно наплашена скочи извън портата и пита къде е. А пухчо се беше скрил между две саксии и като и го показах прихна да се смее. Викам ще дойдеш ти след няколко месеца, ще видим ще му се смееш ли  :lol: Това вика куче ли е :lol:
« Последна редакция: Септември 16, 2009, 21:10:30 pm от lidia »
« Отговор #14 -: Септември 17, 2009, 10:11:33 am »
Пфу, тъкмо щях да ти напиша да звъннеш в Екоравновесие, пък прочетох и следващите постове :( егати аборигенската работа (да ме прощават аборигените, де...)
Можеш да напишеш една жалба до Столичен инспекторат, но е хубаво предварително да си звъняла в Екоравновесие и те да не са ти свършили работа, щото иначе препращат към тях.

И нас почти ни нападнаха едни кучета през няколко улици, докато бях с баща ми и бебето, оттогава не минавам оттам :oops: :x
Добре де, нали би трябвало всички бездомни да са кастрирани и следователно да не са агресивни?

Относно съвета за сприателяване с куче чрез храненето му - една моя колежка десетина години дава храна на бездомното куче пред блока им и една сутрин то я ухапа доста зле :(

Това кучето в бг е нещо като свещената крава в Индия. За други животни никой не реве толкова, агънца и теленца направо ги ядем, пък кучетата...
Благодаря ти, Бени!