0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #1040 -: Февруари 10, 2010, 00:25:07 am »
Тук никога няма да е така...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #1041 -: Февруари 10, 2010, 00:35:10 am »
Тук се прави:

*пълна кръвна картина +СРП+ СУЕ
*пълна биохимия от венозна кръв+ хормони на щитовидната жлеза+ С Желязо+Феритин+ЖСКапацитет.
*офталмолог - плюс периметри и очни дъна
*УЗ на коремче + УЗ тестиси за момчетата.
*зъболекар ( над 22м възраст)

пълна биохимия от венозна кръв = Глюкоза, урея,креатинин,Алкална фосфатаза, чернодробни ензими, ЛДХ, натрий, калий, калций,фосфор, Билирубин и фракции, албумин, Иг Г, ИгА, ИгЕ,гама-ГТ, холестерол, ЛДЛ, ХДЛ, триглицериди, аполипопротеини, Т3, Т4, ТСХ, Паратхормон, кръвни нива на Вит Д ( 25 хидрокси Вит Д).

стана ли ви мъчно, български майчета... като поставите срещу това на везната нашите ПКК+стерилна урина...

тия всичките изследвания, ако ги направим платено, ще хвръкне майчинството за 2 месеца най-малко.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #1042 -: Февруари 10, 2010, 00:36:47 am »
:(
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #1043 -: Февруари 10, 2010, 07:53:37 am »
Грешка, урината не е стерилна а обикновена, която се поема от касата на 1г. :( Стерилната е 15-20 лв., в зависимост от лабораторията, а обикновената е 5 лв. :(
*
« Отговор #1044 -: Февруари 10, 2010, 13:05:04 pm »
Андрея е с ужасно зачервено дупе, да е стояла 15 мин максимум наакана.
Възможно ли това да е станало след като в понеделник яде ананас и круша пасирани с няколко лъжици каша?
Не за първи път яде ананас. Преди 30 мин пак се изходи и бяха едни писаци докато я бърсах и мазах. Вчера 1 час плака и се тръшка.  :(
Използвам судокрем и я мажа след всяка смяна на памперс, че есента беше пак подсечена, но само в гънките 2м ни трябваха да заздравеят. 

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #1045 -: Февруари 10, 2010, 13:42:24 pm »
На нас в тези случаи много помагат чести ванички на дупето с хлебна сода и обилно мазане с крем, приготвян в аптеката за такива случаи! Редувах го с витаминен крем на Мустела за такива обриви! Упорито е, ако можеш остави детенце да стои без памперс по-дълго време! Бързо да се оправяте!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #1046 -: Февруари 10, 2010, 15:37:40 pm »
Андрея е с ужасно зачервено дупе, да е стояла 15 мин максимум наакана.
Възможно ли това да е станало след като в понеделник яде ананас и круша пасирани с няколко лъжици каша?
Не за първи път яде ананас. Преди 30 мин пак се изходи и бяха едни писаци докато я бърсах и мазах. Вчера 1 час плака и се тръшка.  :(
Използвам судокрем и я мажа след всяка смяна на памперс, че есента беше пак подсечена, но само в гънките 2м ни трябваха да заздравеят. 

Мустела и хладка вода.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #1047 -: Февруари 10, 2010, 16:15:49 pm »
Евро, каква точно мустела  :oops:
Имам бариерния крем ползвахме го първите 5м, от тогава ползваме судокрем.

Днес имаше 3 изхождания, сега последното я излових и не е седяла наакана.
Има малко подобрение на места е избледняло. С много бяла кожа е да добавя.  
« Последна редакция: Февруари 10, 2010, 16:20:26 pm от Малина »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #1048 -: Февруари 10, 2010, 16:39:14 pm »
Daktacort.
Певарил
Verdal
Sir Alec Guinness
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #1049 -: Февруари 10, 2010, 17:00:46 pm »
Не помня, но мисля беше барирения. Свързано или не, но със зъбоникненето и ние се подсичаме. А да, когато е било зле положенето съм мазала с тридерм (но на не големи участъци).

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #1050 -: Февруари 10, 2010, 17:15:59 pm »
Бърди, евро, Благодаря!!!
В момента пробиват 8-я резец и първия пред кътник. Положението е мрънкащо  :lol:
Моя приятелка също ми беше казала, че при тях при никнене на зъби се подсичали. Не вярвах, сега ще обърна внимание дали има връзка. Есента беше от памперси с алое.
Вчера пък беше с от белите на Памперс когато почервеня... 3-4 бройка пробвам. Но според мен е от урината или от изпражненията.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #1051 -: Февруари 10, 2010, 19:11:39 pm »
Малина, Стефания я изгледах само с на Нивея продукти, включая и кърпичките, но явно са внесли някаква кофти партида, защото Преславка ми се изприщва и подсича от тях
карам я само с Памперс вече
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #1052 -: Февруари 10, 2010, 19:46:51 pm »
Ползвам кърпички памперс бяла и синя опаковка - редувам ги. Първите месеци бяхме само с белите. А козметиката ни изцяло беше Мустела, но имам и добри попадения с неща на себамед и А-дерма. Според мен е от храна това подсичане и в случая ананас. Иначе е здрава, ще взема нещо за мазане препоръчани от Бърди.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #1053 -: Февруари 10, 2010, 20:03:54 pm »
Писаното от мен са лечебни препарати, не козметика!
Sir Alec Guinness
« Отговор #1054 -: Февруари 10, 2010, 20:17:05 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Искам да Ви попитам, какви контролни изследвания се правят при навършване на годинка. Кръвна картина и урина, както на 6м. ?
Питам защото на консултацията на 13м Джипито нямаше направления за изследвания и ни каза че ще ни даде когато отидем на консултация на 15м. Да ама свекърва ми забравила да й напомни вчера и сега...
Реших да си ги пусна в частна лаборатория, не струват милиони.
Няма нещо притеснително, заради което да настоявам, просто контролно.
Благодаря Ви предварително!  

Тук се прави:

*пълна биохимия от венозна кръв+ хормони на щитовидната жлеза+ С Желязо+Феритин+ЖСКапацитет.

пълна биохимия от венозна кръв = Глюкоза, урея,креатинин,Алкална фосфатаза, чернодробни ензими, ЛДХ, натрий, калий, калций,фосфор, Билирубин и фракции, албумин, Иг Г, ИгА, ИгЕ,гама-ГТ, холестерол, ЛДЛ, ХДЛ, триглицериди, аполипопротеини, Т3, Т4, ТСХ, Паратхормон, кръвни нива на Вит Д ( 25 хидрокси Вит Д).

Да....
Няма скоро да стане и в БГ така :( Ще направя ПКК и урина. Иска ми се да и пусна Т3,Т4 и ТСХ, защото аз съм с проблеми със ЩЖ и приемам медикаменти, но всичко това ще излезе много скъпо. А ако трябва да направя всички които сте описали сигурно ще трябва да си приготвя заплата, а не детски ;-)
Ако има нещо притеснително ще Ви попитам какво допълнително да изследвам.
Благодаря Ви д-р Бърди
*
« Отговор #1055 -: Февруари 10, 2010, 20:50:12 pm »
Писаното от мен са лечебни препарати, не козметика!
Разбира се д-р Бърди не съм се изразила правилно. Знам че не са козметика  :oops:

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #1056 -: Февруари 10, 2010, 22:57:36 pm »
Тук се прави:

стана ли ви мъчно, български майчета... като поставите срещу това на везната нашите ПКК+стерилна урина...

тия всичките изследвания, ако ги направим платено, ще хвръкне майчинството за 2 месеца най-малко.
Много тъжно ми стана.
Омръзна ми да се моля и да чета по нет-а. Омръзна ми за бългрските деца да се поставя диагноза по сугестия, защото касата , лимита или клиничната пътека не позволяват еди си кво. Писна ми да слушам за добра медицинска практика - такава в България просто няма.
Не съм писала тук, но за запека на Вики се видях в чудо откъм лечения на одобряван по форумите детски гастроентеролог и друго мнение на детски хирург. Накрая по логиката на "средно аритметично" в съответствие със състоянието на детето,  взех решение по интуиция. До там я докарах.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1057 -: Февруари 11, 2010, 01:06:29 am »
12м възраст е вид "граница".
Нужен е пълен контрол и изследвания.
Не може дете с крипторхизъм да се открива на 3 годинки, например.
Sir Alec Guinness
« Отговор #1058 -: Февруари 11, 2010, 18:04:24 pm »
...Според мен е от храна това подсичане и в случая ананас. Иначе е здрава, ще взема нещо за мазане препоръчани от Бърди.
Моите деца понякога за минути се подсичат до кръв. Тогава само предложените от д-р Бърди кремчета помагат. Ползвала съм също и клотримазол. Два пъти на ден мажа, после като попие, слагам защитния крем и с голо дупе, максимално дълго време. Лятото лесно, сега само по памучни гащички и панталонче. Иначе судокрем, какъв да е крем сам не се справя. Децата ми се подсичат бързо от грейпфрут и киви за това им давам рядко и в по-малко количество, така че съвсем възможно е при вас да е от ананаса.
*
« Отговор #1059 -: Февруари 11, 2010, 21:40:49 pm »
Аз не ползвам кърпички когато е наакана от както се е родила дупето се мие под течаща вода ,ако има зачервяване мажа със судокрем. Мисля че не трябвада се позволява да стои наакан дълго време и да се мие с водичка и подходящия измивен продукт